Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Днес дочух ,че е практика родители всяка седмица да дават на определен човек от персонала пари за да са сигурни че детето им се гледа.Ако е така направо съм потресена.

# 1
 • София
 • Мнения: 4 813
На кой точно определен човек? Там са две учителки, които са на смени и една жена от помощния персонал, която също не е през целия ден с детето. Значи можеш да си уредиш по половин ден добри грижи. Или плащаш на всички  newsm78 На ден или на месец се правят вноските? Щото ако е на ден, мога да се възползвам и да не плащам на ЧОВЕКА, когато детето не ме слуша, че да се държи лошо с него - за наказание, един вид.

И да припомня, че децата ги поливат с маркуча със студената вода и ги държат на течение, че да се разболеят и да нямат учителките много работа.

Ама тогава пък кой ще им плаща допълнително?

Обърках се... #Crazy

# 2
Не знам подробности, искрено се надявам да е много рядък случай.Не бих се и замислила да давам пари на някой за подобно нещо, това е безумие.Споделих на една позната, че започнаха да се държат много лошо с нас в яслата и тя ме попита дали им давам някакви пари.Аз й казах че не.Тя ми каза че има комшийка която работи в градина и се прибирала всеки ден с 80-100 лв.Също така нейни колежки майки и баби също давали определени дни определена сума пари, нещо от сорта на понеделник и четвъртък по двадесет лева.Направо съм възмутена.

# 3
 • Мнения: 7 823
Никога и нищо не съм давала, кафета не съм носила, уискита също. Нося цветя за 8 Март и 24 Май, не нося подаръци за Коледа и занесох една кутия шоколадови бонбони, когато отписах детето от яслата.

# 4
 • София
 • Мнения: 31 767
Най-вероятно е единичен случай. А най-вероятно и така да е научена въпросната лелка. Не съм плащала в яслата, не съм плащала и в градината. Месечната така от 40лв + допълнителните (плуване, танци) са напълно достатъчни. Ако исках детето ми  да е в частна градина, щеше да е.

# 5
 • Мнения: 1 172
Днес дочух ,че е практика родители всяка седмица да дават на определен човек от персонала пари за да са сигурни че детето им се гледа.Ако е така направо съм потресена.
Аз като родител нямам такава практика да плащам на персонала в градината. Пък не съм разбрала детето ми да е останало  недогледано или зле гледано. Не са ми и намеквали, че очакват нещо такова.

# 6
 • Мнения: 9 817
На кого по-напред?! Ако дам на госпожа Х, тя ще бъде на работа до 13 ч. А след това идва госпожа У- на нея пари не съм дала, т.е. следобяд детето ще го гледат зле! И на помощния персонал да дам, те пак работят на смени! Така не останаха хора, на които да даваш, за да гледат детето ти. И да спонсорираш градината не е гаранция, че детето ти ще им бъде симпатично.

# 7
 • Мнения: 959
Не съм чула, някой да плаща на определен човек, за да му се гледа по добре детето.
По ред причини, мисля че, това е немислимо.
На кого по - напред?! Ако дам на госпожа Х, тя ще бъде на работа до 13 ч. А след това идва госпожа У- на нея пари не съм дала, т.е. следобяд детето ще го гледат зле! И на помощния персонал да дам, те пак работят на смени! Така не останаха хора, на които да даваш, за да гледат детето ти. И да спонсорираш градината не е гаранция, че детето ти ще им бъде симпатично.
  Peace

# 8
 • София
 • Мнения: 7 071
Не мисля, че при нас има такава практика. Госпожите на Калина дори Коледните торбички, които им занесох приеха с голямо неудобство и не беше от куртоазия, сигурна съм. Тези неща се усещат...

# 9
 • Мнения: 532
Е това за пръв път го чувам!Направо съм потресена #Crazy #Crazy , въпреки , че не знам как би се осъществило.

# 10
 • Мнения: 4 202
Не знам за тази практика, но има друга, много по-ефикасна. Този родител купил телевизор, онзи пък сменил дограмата... Съответно на децата им се объща специално внимание.  Wink

# 11
 • Мнения: 3 042
Не знам за такава практика!

Детето ми го гледат много дорбе!

# 12
 • Мнения: 4 406
ако на хората, на които са поверени децата не им идва отвътре да се грижат добре за тях, няма как да оправиш нещата с плащане.

# 13
 • Мнения: 2 090
Не знам за тази практика, но има друга, много по-ефикасна. Този родител купил телевизор, онзи пък сменил дограмата... Съответно на децата им се объща специално внимание.  Wink
Peace

# 14
 • Ямбол
 • Мнения: 23 085
Не, не е вярно. Освен таксата, други пари не съм давала и не мисля да давам, защото детето ми го гледат добре. Ако не е така, ще сменя градината, но пари няма нужда да давам.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт