Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце

Мнения: 2 099
Реших да направя биксивтена торта и преписах една рецепта за крема оттук, ама не се сещам на кого е. Проблема е, че стана прекалено течен крема и незнам какво да правя сега. Всичко е нагласено, разполагам с бисквитеите наредени, полети с част от воднистия крем и незнам така ли трябва да е или...Ако не как да го сгъстя? Уффф, незнам вече... Ето и рецептата:

Цитат
1 л. прясно мляко го слагам в една тенджера на котлона /отделям си малко мляко около 1 чаша/ и към него още докато е студено 1-1.5 чаша захар. Когато заври и се стопи захарта прибавям следното - към отделената чаша мляко прибавям 4 яйца и 5 супени лъжици брашно и всичко това го разбивам добре. Така готовата смес я прибавям към врящото мляко и се бърка непрекъснато. Когато започне да "клокочи" се маха от котлона и се прибява  1 ванилия и 1 пакетче масло. Така още докато е още топъл крема правя следното - в една тавичка ред обикновени бисквити ред крем и така нататък като разбира се най отгоре последен остава крема. Ако искаш може в част от крема да сложиш какао и така да го направиш шарено.
Да ти е вкусно.

Даже ще е прекрасно ако авторката се познае, та да даде едно рамо и тя Smile
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 032
Не съм авторката, но щом има цяло пакетче масло в крема няма как да не стегне. Ако толкова се притесняваш разтвори един желатин и го сложи.
Цитирай

София

Мнения: 2 636
Хич не се притесявай, щом е бисквитена тортата - бисквитките ще си поемет крема, колкото и да е течен!
А достатъчно ли го вари, да не би да не е имало време да се сгъсти брашното?
Цитирай

В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце

Мнения: 2 099
Не съм авторката, но щом има цяло пакетче масло в крема няма как да не стегне. Ако толкова се притесняваш разтвори един желатин и го сложи.

Проблема е, че нямам и няма откъде да купя в момента  Embarassed Иначе ако имах... Rolling Eyes


Варих го...в едни момент ми се стори, че почва да става на топчета, та го махнах...Embarassed
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 032
Щом има масло ще стегне, а и Rumya е права бисквитите ще си поемат от течността на кремчето и то ще се стегне.
Цитирай

София

Мнения: 901
Най-вероятно си сложила повече мляко според мен, затова не е стегнало кремчето. И на мен ми се е случвало.  Не искам да те обезкуражавам, но никога не ми се е стягал крема от маслото, ако си е бил рядък си остава рядък и след това - е, бисквитите поемат малко, но все пак не е достатъчно.

Но в крайна сметка, дори и с по-рядък крем, не мисля, че тортата ще остане неизядена , поне в нас това не се е случвало. Naughty И с лъжици да се наложи да я ядат - ще я унищожат ( най-вече мъжа ми).  Laughing
Цитирай

В най-невинните детски очи и най-голямото мъжко сърце

Мнения: 2 099
То това ясно...че няма да остане  Laughing Получи се много вкусна бисквитена торта с крем около нея, който хапваме с лъжица успоредно с тортата  Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.