Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 127
Привет!Момичета ,имате ли представа как се прави баварски крем?Търсих в готварската книга, но не открих нищо.
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Рецептата е от "160 избрани рецепти на Иван Звездев".
Правила съм го много пъти...първите 2 опита бяха неуспешни, тъй като срещах трудности при работата с желатина, но му хванах цаката.


Баварски крем с кафе

Необходими продукти за 6 броя

1/2 л. прясно мляко
150гр. захар
6 жълтъка
2 ч.л. разтворимо кафе (нескафе)
1 пакетче желатин
1 пакетче ванилия
200 мл течна сметана (2 пакетчета суха)
шоколад (какао) за гарниране

Начин на приготвяне:

Млякото се кипва заедно със захарта.
Жълтъците се разбиват с тел в подходяща метална купа, след което се налива горещото прясно мляко при непрекъснато разбиване. Купата се поставя в по-тесен съд с кипяща вода, така че тя да не достига дъното му, и сместа се разбива с тел около 5-10 минути, докато се получи лек крем. В него се прибавя кафето, разтворено в 2 с.л. гореща вода, и се разбърква.
Желатинът се накисва в 5-6 супени лъжици студена вода и се оставя 5 минути да набъбне. Загрява се на умерен огън, БЕЗ ДА КИПВА, докато се превърне в течен сироп. Излива се в купата с яйчната смес, добавя се ванилията и се разбърква добре.
В суха купа се разбива сметаната до пухкавост. Разбърква се с яйчната смес и готовият крем се излива в десертни купички, след което се оставя да престои в хладилник 3-4 часа.
Десертът се гарнира допълнително с разтопен шоколад, шоколадови стърготини или малко какао.


Опитайте, няма да съжалявате!!Невероятно вкусен е, но е тежък, затова не препоръчвам да се консумира с друго.

>> Преди да престои в хладилник прилича по-скоро на сироп, отколкото на крем. Това да не те притеснява, от желатина се сгъстява и става плътен. Кафето му придава много приятен аромат и вкус.
>> Аз ползвам суха сметана (винаги шоколадова - според мен така се получава по-вкусно).

Ето и снимков материал, извинявам се за лошото качество.




Имам рецепта и за баварски крем с ягоди. Ако някой се интересува, ще я напиша. Този вариант все още не съм го пробвала.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Баварски крем
Цитирай

Gorni Bogrov

Мнения: 573
може ли рецептата с ягоди?
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Баварски крем с ягоди

Необходими продукти за 6 броя:

1 пакетче желатин
150мл. прясно мляко
3 жълтъка
60гр. захар
1 пакетче ванилия
200 гр. ягоди
200 гр. сладкарска сметана

Начин на приготвяне:

Желатинът се накисва в 3-4 с. л. студена вода, а млякото се кипва.
В подходяща метална купа жълтъците с помощта н миксер се разбиват заедно с 3 с. л. от захарта. След това се налива горещото мляко при непрекъснато разбиване. Прибавя се ванилията. Купата се поставя в по-тесен съд с кипяща вода, така че тя да не достига дъното му, и сместа се разбива с тел около 5-10 минути, докато се сгъсти.
Желатинът се затопля на водна баня до пълното му разтваряне и се прибавя към яйчната смес.
Почистените ягоди се пасират заедно с останалата захар.
В суха купа се разбива сметаната до пухкавост. Ягодовото пюре внимателно се смесва с разбитата сметана и яйчната смес. Разбърква се добре и се излива в десертни купички, след което се оставя да престои в хладилник 3-4 часа.
Цитирай


Мнения: 655
този баварси крем намерих от сайта на "Бон апети".Дано да  е хубав Smile




Баварски крем
Списък на необходимите продукти:

1 пакетче желатин (15 г)
100 мл вода

за основния сладкарски ванилов сос:
4 жълтъка
8 с. л. захар
300 г прясно мляко
1 ванилия
250 г сметана

Начин на приготвяне:

 
1. Жълтъците се разбиват със захарта, докато станат пухкави. Налива се мляко. Сместа се изсипва в купа, която се поставя в дълбок съд с кипяща вода, без да допира дъното му.

 
2. Разбива се с тел и се вари до получаване на лек крем. Желатинът се накисва във вода и след като набъбне, се прибавя към горещия крем. Разбърква се, докато се разтвори. Прибавя се ванилия.

 
3. Кремът се оставя леко да се охлади. Сметаната се разбива на сняг и се размесва с охладения крем.

 
4. Кремът се налива в порцеланови купички и се оставя на хладно за няколко часа, за да се стегне.


Цитирай

Gorni Bogrov

Мнения: 573
сладунка-медунка,благодаря за експресния отговор  chef
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Цитат
сладунка-медунка,благодаря за експресния отговор


 thumbsup
Цитирай

там където искам, но не така, както бих искала

Мнения: 354
Аз ще ви предложа една рецепта за Баварски крем, който много харесвам, но не е точно Баварски, защото е без сметана.

     5/7 жълтъка се разбиват с 1 ч.ч захар, 2 с.л брашно и 1/2 л прясно мляко.Вари се на слаб огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване на сместа.
     5/7 белтъка се разбиват на сняг с 4-5 с.л захар
     2 с.л желатин се накисват в 150 мл вода и после се разтваря на водна баня.Като поизстине малко се смесва с млечния крем, прибавят се и белтъците.
     1/2 пакетче масло , 1/2 ч.ч прясно мляко 4-5 с.л какао и 3/4 ч.ч захар се варят на слаб огън до получаване на гъст сос.
     С половината от охладения какаов сос се оцветява половината от крема.
     Крема може да се направи както в чашки, така и в кексова форма.На дъното на съда се слага какаовия сос, след него кафявата част от крема и накрая светлия крем.трябва да престои 24 часа в хладилник.Преди сервиране се обръща в чиния за торта или малки чинийки.

Надявам се да ви хареса!
     
Цитирай

София

Мнения: 127
Много благодаря за чудесните рецепти!Задължително ще изпробваме някой от вариантите!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.