Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 март 2008, 13:25 ч.

цитросепт

  • 1 266
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 36
Имам син на три и половина години. повече от година той непрекъснато беше болен от гнойна ангина. пробвах най-различни имуностимуланти, но не помагаха. От месец декември 2007 г. му давам цитросепт по 10 капки дневно. Засега съм доволна. Обаче не знам колко време мога да му го давам. Трябва ли да правя почивки? И въобще, непрекъснатото даване на цитросепт може ли да направи някакъв проблем? newsm78

# 1
  • Мнения: 5 760
Давам листовката на Цитросепт:
Цитросепт на Цинтамани-Норвегия е високо концентриран извлек от семена на грейпфрут,излючително богат на флавоноиди и витамини,продукт на високи технологии,но с естествен произход.Поради своя състав Цитросепт има пет основни посоки на действие върху организма:
   -Понижава нивото на холестерола в кръвта,спомага за резорбиране на плаките по съдовата стена,със своя антикоагулантен ефект нормализира повишеното свойство на кръвта да се съсирва.Така подобрява многократно микроциркулацията,което е особено важно за мозъка и сърцето.
   -Унищожава по-големия брой от най-разпространените патогенни бактерии,гъбички,паразити,активен срещу голям брой вируси,включително вируса на грипа А и СПИН.
   -Има мощен антиоксидантен ефект,съхранява ефекта на витамин С,свързва и обезврежда йони на тежките метали,на което се дължи пречистващото му свойство,действието му срещу замърсяването и ефекта от радиационни лъчения.
   -Обладава фино дрениращо действие върху чернодробно-жлъчната система,пречиства стомашно чревния тракт,като унищожава гнилостните мокроорганизми,без да подтиска полезната чревна флора.
   -Силното противовъзпалително и противоалергично действие на Цитросепт се дължи на биологичните съставки,които спират реакцията на възпалението и алергията още в ранен стадий,така че ефекта му е равностоен по сила на противоалергичните и противовъзпалителни синтетични препарати,но без техните странични действия.
   -Цитросепт е абсолютно безвреден,може  да се използва за неограничен периодот време,подходящ за възрастни,деца,бременни,кърмачки,не се създава привикване;само 1% от хората са алергияни към цитрусови плодове,но обикновено това е предварително известно.В такъв случай ,а и за да се избегне реакцията на Херксхаймер (реакция на масово отмиране на микроби придружена с гадене,разтройство,температура и др.)при силно интоксикиран организъм,Цитросепт да се приема на гладно в постепенно повишаваща се доза(3 дни по 1 капка 3 пъти дневно,3 дни по 2 капки 3 пъти дневно,3 дни по 3 капки 3 пъти дневно и т.н.)
   -За деца до 5 год дозата се определя по правилото на д-р Фуше: 1 капка на кг телесно тегло за 24 часа разделено на 3-4 приема
.

Тъй като екстрактът е много концентриран продукт със силно кисела реакция,излючено е да се приема вътрешно в неразреден вид,а също и да попада концентрат върху лигавици,в очите,върху открити рани.За вътрешна употреба се разрежда в 150-200 мл.течност
   -Поради различната индивидуална чувствителност,добре е винаги при изготвянето на разтвор,лосион или маслен разтвор за мазане да се започне от по-ниска концентрация,като постепенно се премине към по-висока и индивидуално-оптимална доза.При остри заболявания лечението да продължава от 5 до 7 дни след отзвучаване на оплакванията;при хронични състояния-до 1 месец след изчезването на симптомите,с профилактични курсове от 1 до 3 месеца няколко пъти в годината.В случай,че Цитросепт вече е приеман,при следващи курсове на лечение се започва веднага с терапевтичната (най-високата) доза.
   -В зависимост от телесното тегло и тежестта на заболяването Цитросепт се  приема в посочените по-долу граници.При особено тежки състояния максималните дози могат да се увеличат.
   -Концентратът е по-тежък от водата и трябва добре да се разбърква преди употреба.За да се извлекат оптималните биологични свойства приготвяйте разтвора преди самата употреба.Поради същата причина използвайте екстракта на гладно.В случай на дразнене може да се приема по време или след хранене.
   -Да се съхранява на недостъпно за деца място.
   -При попадане в очите да се изплакне незабавно с вода и да се потърси лекарска помощ.
     
Дозировка на Цитросепт при лечение и профилактика
   -Стомашно-чревни инфекции (диария,стомашни болки,гадене,повръщане,температура);възпаление на лигавицата на стомаха,язва на стомаха и дванадесетопръстника;гъбични заболявания на дихателните пътища,от 5 до 15 капки 3 пъти дневно Цитросепт в 200 мл.течност.
   -Кандида албиканс и други гъбични заболявания;алергии;синдром на хроничната умора;очистване от токсини;дизбактериоза,подуване на червата,колит:1-ва седмица-разтвор от 3 капки 3 пъти дневно,2-ра едмица-разтвор от 5 капки 3 пъти дневно,3-та седмица-разтвор от 7 до 9 капки 3 пъти дневно,4-та седмица-разтвор от 15 капки 3 пъти дневно;при по-тежки случаи се налага лечението да продължи в дози от 12 до 15 капки 3 пъти дневно за период от няколко месеца.
   -Профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания: инсулт,инфаркт,кръвоизливи в ретината,тромбофлебит,за намаляванена холестерола: от 9 до 15 капкиразтвор от Цитросепт 3 пъти дневно,за период най-малко от 6 месеца в годината.
   -Профилактично-пречистващ курс от 3 до 5 капки разтвор от Цитросепт 3 пъти дневно за период от един месец,2-3 пъти в годината.
   -Ревматизъм,артрит,ревматоиден артрит,бронхиална астма,лупус и др. Колагенози,имунодефицитни състояния,пациенти на имуносупресивна терапия,лъчетерапия,за профилактика на рака,подобряване на чернодробно-жлъчните функции:дозата се увеличава през 5 дни,съответно:3 пъти по 3 капки,3 пъти по 7 капки,3 пъти по 9 капки.При тежки и хронични състояния дозата трябва да се увеличи от 15 до 20 капки три пъти дневно. В зависимост от състоянието най-високата доза трябва да се поддържа за период от 1-6 месеца.
   -Херпес на устните:2-3 капки Цитросепт в 1 с.л. растително масло-за намазване на засегнатия участък,приема се и вътрешно в дози от 9 до 12 капки 3 пъти дневно.Профилактични курсове по 1 месец преди смяната на сезоните.
   -Възпалено гърло:разтвор от 10 капки в 150 мл.вода гаргара 4-5 пъти дневно (да не се задържа в устата повече от 30 сек.!);да се приема и вътрешно в дози от 7 до 15 капки 3 пъти дневно в зависимост от телесното тегло и тежестта на заболяването.
   -Възпаление на ухото (при здрава тъпанчева ципа!):поставя се тампон напоен с 5 капки в 1 с.л. растително масло,приема се и вътрешно в дози от 9 до 15 капки три пъти дневно.
   -Пърхот,себорея:5-10 капки в шампоана ,масажира се 2-3 минути,изплаква се добре.Приема се и вътрешно от 5 до 15 к. 3 пъти дневно.
   -Люспест лишей (псориазис),уртикария,обриви: 10 капки в 3 с.л. растително масло,маже се 2-3 пъти дневно.Приема се и вътрешно от 5 до 15 капки 3 пъти дневно.
   -Гъбични заболявания на кожата на стъпалата и др:1-ва седмица разреден с глицерин1:1 3 пъти дневно за мазане;2-ра седмица може да се маже и с неразреден екстракт 3 пъти дневно до изчезване на проблема,след което 2 пъти дневно за около  месец.Приема се и вътрешно:от 5 до 15 капки 3 пъти дневно.Гъбички по ноктите:за период от 3-6 месеца ежедневно изпиляване и намазване с разреден с глицерин(1:1) екстракт 2 пъти дневно.да се приема и вътрешно от 5 до 7 капки 3 пъти дневно.
   -Възпаление на лигавицата на носа (ринит) ,синузит:2к.се разтварят в 1 с.л. преварена вода ,3 пъти дневно във всяка ноздра се накпват 3-4 капки (с цел проникване в самите синуси,преди накапване главата се отмята назад,поема се въздух,накапва се от разтвора,носа се запушва и главата се навежда максимално надолу,а това положение се задържа 20-30 сек.;ако се появят секрети,носа се почиства и процедурата се повтаря) плюс вътрешно от 7 до 15 капки 3 пъти дневно.ВНИМАНИЕ:Разтворът да се приготвя преди употреба.
   -Екзема:прави се лосион от 20к+ 2с.л вода.Втрива се в кожата,приема се и вътрешно разтвор от 9 до 12капки 3 пъти дневно.
   -Варикозни язви,повърхностни наранявания,за дезифекция:20-30к. В 3 с.л. преварена и охладена вода;с разтвора се прави компрес или за намазване на засегнатите зони.да не се третират дълбоки рани.
   -Възпаление на влагалището причинено от гъбички,бактерии,паразити: разтвор от 0,5л преварена и охледена вода и 5 капки Цитросепт за промивки сутрин и вечер.разлкащай преди употреба!При липса на дразнене дозата може да се увеличи до 15 капки плюс тампон напоен с разтвор от 5 к+ 100мл.сусамово масло (сменя се на 6 часа)След промивката дълбоко във влагалището се поставя 1 таблетка пробиотик за вагинална употреба.
   -Заболявания на мъжките полови органи причинени от гъбички,паразити:5к. В 0,5 л. Преварена и охладена вода,правят се промивки 3-4 пъти дневно и/или се мажат засегнатите области с разтвор от 1 –2 к. В 1с.л.сусамово масло.приема се и вътрешно 3 пъти по 7 –15к.
   -Възпаление на външни женски полови органи-виж възпаление на мъжки полови органи.
   -За дезинфекция на клавиатури,бельо,телефонни слушалки,брави,плотове,дъски за рязане,гребени,четки,за дезинфекция на пода в жилища с малки деца и др.:разтвор от 30-60 капки в 1 л.вода,намазване,напръскване,изплакване.
   -За дезинфекция и съхраняване на плодове,зеленчуци,месо и др.:потапяне за кратко в разтвор от 30-60 капки на 10 литра [/color]

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт