Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 март 2008, 14:16 ч.

Дайте идеи за бекон

  • 1 531
  • 16
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 192
Момичета,дайте идеи за рецепти с много пушен бекон.В смисъл имам към 2-3кг.и трябва да го използвам в най-скоро време.Моля,помагайте!

# 1
  • Португалия - Пловдив
  • Мнения: 693
Скоро правих тази рецепта, много ми хареса, но увеличих количеството и използвах обикновен кашкавал
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/Vegetables_Vegetar … ow/recipe_398.php
Ето и това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=272287.0
Също и пълнени картофи

# 2
  • все тук
  • Мнения: 1 638
Често вкъщи правя следното: пилешки дробчета или пилешки хапки (месо) нарязвам и увивам в ленти бекон. Нанизвам ги на шиш и пека в грил тигана или на скарата. Става много вкусно. Идеално и за вечеря, и за мезе.

# 3
# 4
  • Мнения: 466
Често вкъщи правя следното: пилешки дробчета или пилешки хапки (месо) нарязвам и увивам в ленти бекон. Нанизвам ги на шиш и пека в грил тигана или на скарата. Става много вкусно. Идеално и за вечеря, и за мезе.

И аз правя подобно нещо , става супер!

Между другото ние специално си купуваме бекон от Била в големи количества, една част ги караме да ни ги нарежат на тънко , точно за такива дробчета. Останалата част я нарязвам на парчета и прибирам в фризера. Когато ми дотрябва си изваждам.  Някой път готвя манджа с него, друг път правя с макарони.

Рецептите, които са дадени по-горе също стават вкусни .

# 5
  • Варна
  • Мнения: 192
Ох,момичета благодаря за хубавите идеи,но в тях се ползва много малко бекон.С такова темпо ще трябва да ядем ястия с бекон 2-3седмици нон стоп.Бих замразила част от него,но имам във фризера по-стари количества #Crazy.Така,че ще се радвам на още идеи. Rolling Eyes

# 6
  • софия
  • Мнения: 46
Аз мога да ям бекон на скара или на грил тиган постоянно,много ми е вкусно  Peace

# 7
  • Мнения: 2 116
Може да го изпечеш със зеле

# 8
  • София
  • Мнения: 4 813
Правя бекон със сини сливи. Предполагам, че ще стане и с други сушени плодове, напр. кайсии. Плодът се увива в лентичка бекон, забожда се с клечка за зъби и се пече. Става много вкусно.

# 9
  • Мнения: 2 549
аз правя шишчета с бекон
взимам парченце сирене, увивам бекон около него...
така напревени се нанизват на шишче или клечка за зъби и се подпича на скара (може и на грил тиган)
солени палачинки с бекон също са вкусни
може гюведжета с бекон
също и запеканки, примерно с картофи, бекон, царевица, сметана, кашкавал

Последна редакция: вт, 04 мар 2008, 11:40 от Марчето

# 10
  • под ореха
  • Мнения: 533
Ох,момичета благодаря за хубавите идеи,но в тях се ползва много малко бекон.С такова темпо ще трябва да ядем ястия с бекон 2-3седмици нон стоп.Бих замразила част от него,но имам във фризера по-стари количества #Crazy.Така,че ще се радвам на още идеи. Rolling Eyes


Аз процедирам така - когато имам по - голямо количество от даден продукт ,го раздавам на близки и приятели.

# 11
  • София
  • Мнения: 603
Абе Мамче, отде толкоз бекон у вас, бе душа? Joy Кажи, че и ние да намажем  Laughing

Аз вчера пуснах една рецепта с бекон, ама ти си я видяла, като гледам.

Правя бекон със сини сливи. Предполагам, че ще стане и с други сушени плодове, напр. кайсии. Плодът се увива в лентичка бекон, забожда се с клечка за зъби и се пече. Става много вкусно.

 newsm10 Наистина е нещо много вкусно!

# 12
  • Мнения: 2 096
Ние много обичаме картофки с бекон. Нарязваш картофите, като за мусака, добавяш голямо количество бекон нарязан на тънки правоъгълници, малко сол и сирене на око и много мъничко олио. Разбъркваш всичко, захлупваш го /аз го правя в йенаглас тавичка с капак/ и го слагаш да се пече. След като картофките са готови, отгоре настъргваш обилно с кашкавал и отново слагаш в печката за се запече. Надявам се да ти хареса. Peace

# 13
  • weltweit
  • Мнения: 6 343
Гледам доста са изброили преди мен, само да добавя - бекона се нарзва на тънки ивици и на грил тиган се запича. Друго интересно е - каквото и да се готви в йенски съд, да се облепят стените и дъното с бекон.

# 14
  • Варна
  • Мнения: 192
ren renвече съм дала на близките си и давам непрекъснато.
Цецис това се занимаваме,затова като имам някакъв колбас или кайма бекон и т.н. разполагам с по-големи количества,които трябва да се използват бързо.
mimivalнаправихме нещо подобно на това,което си предложила,но без сиренцето.
Благодаря на всички,че сте толкова услужливи.Ще се възползвам от някои от идеите. Peace

Последна редакция: ср, 05 мар 2008, 12:45 от мам4е 2

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт