Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Варна

Мнения: 192
Момичета,дайте идеи за рецепти с много пушен бекон.В смисъл имам към 2-3кг.и трябва да го използвам в най-скоро време.Моля,помагайте!
Цитирай

Португалия - Пловдив

Мнения: 693
Скоро правих тази рецепта, много ми хареса, но увеличих количеството и използвах обикновен кашкавал
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/Vegetables_Vegetar … ow/recipe_398.php
Ето и това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=272287.0
Също и пълнени картофи
Цитирай

все тук

Мнения: 1 600
Често вкъщи правя следното: пилешки дробчета или пилешки хапки (месо) нарязвам и увивам в ленти бекон. Нанизвам ги на шиш и пека в грил тигана или на скарата. Става много вкусно. Идеално и за вечеря, и за мезе.
Цитирай


Мнения: 198
Или пък това

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191087.40
Цитирай


Мнения: 466
Често вкъщи правя следното: пилешки дробчета или пилешки хапки (месо) нарязвам и увивам в ленти бекон. Нанизвам ги на шиш и пека в грил тигана или на скарата. Става много вкусно. Идеално и за вечеря, и за мезе.

И аз правя подобно нещо , става супер!

Между другото ние специално си купуваме бекон от Била в големи количества, една част ги караме да ни ги нарежат на тънко , точно за такива дробчета. Останалата част я нарязвам на парчета и прибирам в фризера. Когато ми дотрябва си изваждам.  Някой път готвя манджа с него, друг път правя с макарони.

Рецептите, които са дадени по-горе също стават вкусни .
Цитирай

Варна

Мнения: 192
Ох,момичета благодаря за хубавите идеи,но в тях се ползва много малко бекон.С такова темпо ще трябва да ядем ястия с бекон 2-3седмици нон стоп.Бих замразила част от него,но имам във фризера по-стари количества #Crazy.Така,че ще се радвам на още идеи. Rolling Eyes
Цитирай

софия

Мнения: 46
Аз мога да ям бекон на скара или на грил тиган постоянно,много ми е вкусно  Peace
Цитирай


Мнения: 1 829
Може да го изпечеш със зеле
Цитирай

София

Мнения: 4 812
Правя бекон със сини сливи. Предполагам, че ще стане и с други сушени плодове, напр. кайсии. Плодът се увива в лентичка бекон, забожда се с клечка за зъби и се пече. Става много вкусно.
Цитирай


Мнения: 2 546
аз правя шишчета с бекон
взимам парченце сирене, увивам бекон около него...
така напревени се нанизват на шишче или клечка за зъби и се подпича на скара (може и на грил тиган)
солени палачинки с бекон също са вкусни
може гюведжета с бекон
също и запеканки, примерно с картофи, бекон, царевица, сметана, кашкавал
« Последна редакция: вт, 04 мар 2008, 11:40 от Марчето »
Цитирай

под ореха

Мнения: 533
Ох,момичета благодаря за хубавите идеи,но в тях се ползва много малко бекон.С такова темпо ще трябва да ядем ястия с бекон 2-3седмици нон стоп.Бих замразила част от него,но имам във фризера по-стари количества #Crazy.Така,че ще се радвам на още идеи. Rolling Eyes


Аз процедирам така - когато имам по - голямо количество от даден продукт ,го раздавам на близки и приятели.
Цитирай

София

Мнения: 603
Абе Мамче, отде толкоз бекон у вас, бе душа? 35 Кажи, че и ние да намажем  Laughing

Аз вчера пуснах една рецепта с бекон, ама ти си я видяла, като гледам.

Правя бекон със сини сливи. Предполагам, че ще стане и с други сушени плодове, напр. кайсии. Плодът се увива в лентичка бекон, забожда се с клечка за зъби и се пече. Става много вкусно.

 newsm10 Наистина е нещо много вкусно!
Цитирай


Мнения: 2 094
Ние много обичаме картофки с бекон. Нарязваш картофите, като за мусака, добавяш голямо количество бекон нарязан на тънки правоъгълници, малко сол и сирене на око и много мъничко олио. Разбъркваш всичко, захлупваш го /аз го правя в йенаглас тавичка с капак/ и го слагаш да се пече. След като картофките са готови, отгоре настъргваш обилно с кашкавал и отново слагаш в печката за се запече. Надявам се да ти хареса. Peace
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Гледам доста са изброили преди мен, само да добавя - бекона се нарзва на тънки ивици и на грил тиган се запича. Друго интересно е - каквото и да се готви в йенски съд, да се облепят стените и дъното с бекон.
Цитирай

Варна

Мнения: 192
ren renвече съм дала на близките си и давам непрекъснато.
Цецис това се занимаваме,затова като имам някакъв колбас или кайма бекон и т.н. разполагам с по-големи количества,които трябва да се използват бързо.
mimivalнаправихме нещо подобно на това,което си предложила,но без сиренцето.
Благодаря на всички,че сте толкова услужливи.Ще се възползвам от някои от идеите. Peace
« Последна редакция: ср, 05 мар 2008, 12:45 от мам4е 2 »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора