Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

София

Мнения: 141
Здравейте. Имам следния проблем - откакто имам цикъл (поне 3 години по мои спомени) той така и не се нормализира, а напоследък съвсем изчезна. Последно ми дойде преди Нова година  #Crazy. Изключвам варианта за бременност, тъй като нямам сексуални контакти, както и хранително разстройство (
всичко тук е нормално), но се тревожа каква може да е причината... Някоя от вас имала ли е подобни проблеми през пубертета? newsm78

Изследванията на които трябва да отида могат да се направят едва между 3я и 5я ден след като ми дойде, а това въобще не е ясно кога ще е и съм леко на тръни.. Сетих се да питам тук, защото е един от малкото форуми, където мога да съм сигурна, че хората в действителност знаят за какво говорят )тактично ще премълча за тийн форумите).
Цитирай


Мнения: 49
 Миличка не мога да ти кажа това е нормално.Може да имаш различни проблеми ,може и да нямаш.Но най-добре е да отидеш на гинеколог.Не е страшно.Абсолютно всяка жена ходи.
 Той е лекар.Не се притеснявай.Сигурна съм ,че всичко ще е наред.Това е съвсем нормално нещо.успех ти желая.
Цитирай

София

Мнения: 29 937
Моята братовчедка има големи проблеми с цикъла. Последно и записаха час при ендокринолог.
Цитирай


Мнения: 2 842
И аз имам подобен на твоя проблем откак се помня.
Ту ми дойде, ту ми спре. Случва се да не ми дойде по месец и нагоре, а също така и да ми дойде 2 пъти в месеца.
Утре отивам да си изследвам хормоните, назначиха ми да изследвам 6 или 7 хормона и като излязат резултатите ще видя какво ще правя. Предполагам, че ще ме лекуват с хормонални таблетки някакви, но не знам.
Цитирай

София

Мнения: 141
Ами, и на мен хормоналното изследване няма да ми се размине, пък...каквото сабя покаже.
Цитирай


Мнения: 2 842
Ами, и на мен хормоналното изследване няма да ми се размине, пък...каквото сабя покаже.
Отиди на гинеколог и той ще ти назначи какви хормони трябва да изследваш  Wink
Цитирай

София

Мнения: 146
Може да има няколко причини, но това се лекува добре с акупунктура и билки. Евентуално силно напълняване или силно хормонално разстройство могат да усложнят лечението.
Цитирай


Мнения: 872
Извинявам се за отклонението-но в кой ден от/след цикъла могат да се изследват хормоните?
Цитирай


Мнения: 2 842
Извинявам се за отклонението-но в кой ден от/след цикъла могат да се изследват хормоните?
Tова се определя в зависимост от това кои хормони ще изследваш.
До 3 ден - FSH, E
До 10 ден - Тестостерон
От 12 до 14 - E2, LH
От 21 до 25 - Прогестерон

Това обаче не са всички хормони!
Написала съм само основните!
Цитирай


Мнения: 223
Според мен най-добре е да потърсиш помощ от специалист. Възможно е да се касае за нещо сериозно или съвсем невинно.
Опитай доц. Рачев 0888805443
Цитирай


Мнения: 2 361
Джей,
изуми ме! Shocked
Би ли споделила, кой точно ти назначи хормоните в тази последователност? Rolling Eyes Защото до сега не бях виждала такава схема! ooooh!

Ето я правилната схема:
LH, FSH, Estradiol /E2/- между 3 - 5 ден на цикъла
Prolactin, Testosteron - по всяко време
Progesteron - 7 дни, след доказана овулация

Не зная кой и как ти е пуснал тези хормони, но те съветвам да си смениш гинеколога! Peace
Цитирай


Мнения: 2 842
Hope, стига бе  Shocked
Не ми казвай, че е грешна моля те  Confused
Гинеколожката ми я назначи тази схема  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 2 361
Ами....съжалявам! За съжаление повечето квартални гинеколози си мислят, че разбират от репродуктивна ендокринология и от време на време някой все ме изумява! Confused
Послушай ме, Джей! Наложи ми се да се запозная обстойно по въпроса и затова съм толкова сигурна. Ако искаш, пусни си тема в Проблемно забременяване. Така ще сондираш повече мнения. Wink

При теб е много важно да се изследва и Пролактин-а. Повишения Пролактин може да ти докара такива бели. Също и Прогестерона. Но за една пълна картина, трябва да пуснеш всички в този ред, който съм ти дала!
Стискам палци всичко да е наред! Peace
Цитирай


Мнения: 2 842
Малеее Hope идва ми да заплача  Sad
Би ли погледнала тези резултати, моля те  Praynig

FSH - 8.61 (3.5 - 12.5)
Естрадиол - 90.77 (12.5 - 166)
Тестостерон - 1.39 (0.22 - 2.9)
DHEAS - 9.22 (4.29 - 11.2)
Всички тези са правени на 7-ми ден!

LH - 10.19 (14.0 - 95.6)
Естрадиол - 53.45 (85.8 - 498)
Тези двата са правени на 14-ти ден!

Пролактин въобще не ми е пускан, а за Прогестерона ще ходя тази седмица  Peace
Цитирай


Мнения: 2 361
Джей,
пуснала съм линк на темата в Проблемното и се надявам повече момичета да се включат.

ЛХ и ФСХ се пускат заедно и се съпоставя съотношението им. ЛХ-то ти е ниско в случая, което може да означава, че овулацията ти е по-рано или, че имаш висок Пролактин, който подтиска ЛХ. Това са само две хипотези, нищо повече.
Естрадиола също е нисък за референтните граници, но изследван в този период, не зная как да го коментирам.

Ще се наложи да пуснеш всичко отново, но в правилния ред този път.
А Прогестерон-а се пуска след доказана /с ехограф/ овулация, а не когато и скимне на гинеколожката ти! ooooh!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора