Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 март 2008, 17:33 ч.

Лошата майка

 • 3 776
 • 52
 •   1
Отговори
Не знам дали съм попаднала където трябва...Поогледах се тук и виждам, че всички са много добри майки и, ако това е истина, искрено се радвам. Темата, която започвам е едно откровение, малко позакъсняло. Омъжих се преди 16г, имам дъщеря на 14...Семейството ни трудно можеше да се нарече семейство...Бях малтретирана и емоционално, и физически. Успявах да опазя детето си от грозните сцени, бях безкрайно търпелива..."носех" на болка, "носех" на срам, "носех" на всичко, само не позволявах това да научава дъщеря ни.Единственото, което успях да променя с годините беше, че побоите спряха.И така година, след година...докато не се осъзнах.Осъзнах, че нищо в този брак не ме удовлетворява и реших да напусна мъжа си.Напуснах го "вербално" преди 8мес, от два не живеем заедно, изгони ме при родителите ми.Сега сме в процес на развод, но дъщеря ми иска да живее при него, защото цитирам:"Не че с теб се разбирам зле, но с него се разбирам по-добре",което в превод означава:"Извинявай, но той не настоява да си уча, не настоява да се прибирам в определеното от теб време, не ме кара да се замислям какво ще правя след 8кл...и т.н."
Та питам се аз...каква майка съм? Защо си мълчах през всичките тези години?

# 1
 • В сърцето на любимите мъже!
 • Мнения: 1 039
Мда, човекът, който не се уважава, не е добра майка, уверявам те....

Ти като не се уважаваш, как ще те уважава тя...

И да, закъсняла си с развода...

Яд ме е на теб, защото и аз израстнах в подобно семейство, само дето на мен нищо не ми беше спестявано и съм викала Бърза Помощ след поредния побой. Та днес родителите ми са заедно и като че ли много се обичат, но и двамата са загубили уважението ми необратимо....

# 2
Опитвам се да си възвърна себеуважението и ако това върне дъщеря ми...
Трябва да намеря начин и тази тема тук е с тази цел...Не разчитам само на това естествено

# 3
 • Мнения: 945
Не прави грешката тя да остава при него... ако обичаш дъщеря си. До вчера те е бил теб, сега като те няма, кой мислиш е наред? Няма искам не искам, има съд и получаваш правата zа детето.
Или има нещо, което криеш от нас и zа това не можеш да получиш родителските права?

# 4
Исках разводът дя е "по взаимно" съгласие, но съпругът ми не иска да дели нищо с мен...Имаме къща, апартамент и две коли.Съгласен е да ми даде детето с 30лв издръжка.Когато му казах, че това е немислимо, тъй като аз няма къде да живея(условията при родителите ми са почти плачевни) с детето, той каза, че ще направи нещата по негов си начин, но не е там работата вече...съгласна съм всичко да му дам, но тя иска да си е в нейната стая, при компютъра, при познатите и неща...Тук не става въпрос за родителски права, а за нашите отношения...Дори по документи да е при мен, как ще я накарам да остане???

# 5
 • Мнения: 282
Добра майка си!
Това ,че си се опитвала да осигуриш нормално семейство на детето си и очевидно си успяла,
предвид факта,че дъщеря ти обича и уважава баща си,не те прави лоша майка.Всички искаме най-доброто за децата си,независимо от цената ,която плащаме.
Добра майка си и сега имаш възможност да го докажеш.Детето ще го оцени-може би просто
и трябва малко време,все пак развода е стрес за нея.
Апропо,за колко голямо дете говорим?
Успех,мила и се радвай на свободата си-заслужаваш го! Hug

# 6
Благодаря geonadin
Мел е на 14г, наистина през цялото време се опитвах да запазя и неговото достойнство.Страх ме е, в такава трудна възраст е, а аз взех, че порастнах...понякога си мисля, че тя е по-разумната и практичната от двете

# 7
 • E-CLM & CH-VD
 • Мнения: 3 045
БорИ се за всяко едно нещо, заслужила си и дома си и всичко за тези години. Дъщеря ти е в сложен момент, и й трябва силна и борбена майка. Покажи й, че има такава.  Hug

# 8
 • София
 • Мнения: 36 901
Ситуацията не е свързана с това дали си добра майка или не. Мъжът ти те притиска до стената по всякакъв начин и отношението на 14-годишното ви дете е добре дошло за него. Той знае много добре, че си задаваш въпроса дали си добра майка и го използва. Не си втълпявай чувство за вина.

По-добре потърси добър адвокат по бракоразводни дела.

# 9
 • Мнения: 3 424
Как така те е изгонил? Та нали тези
имоти са и твои? Има ли право? Как?
Казваш, имате апартамент и къща, а
разводът - по взаимно съгласие. Е, не
може ли взаимно да се разберете кой
ще задържи апартамента и кой къщата.
Или поне трябва да ти изплати дяловете.
Айде, колата може да му я простиш, нека
влачи, нека да се чувства, че не се е минал,
като справедлив бонус за раздялата ви.

За детето трябва да се бориш. Ще ти е
благодарно един ден! Късмет!

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 227
Не си лоша майка.Лошото е,че си крила от дъщеря си и сега нормално е тя така да реагира.И аз съм съгласна с мненията-бори се за дъщеря си.Бори се за апартамент,стаичка...за каквото можеш.

# 11
 • Мнения: 3 424
Не е ли възможно детето да е ту при
тебе, ту при мъжа ти? Така и ти, и той
ще имате свободно време, но и ще се
радвате на рожбата си, без драми...

# 12
 • Мнения: 607
  Каква майка си не знам. Знам че си безкрайно търпелива. И си добра, вероятно. Майка ми е същата. Само, че не успя да ме предпази никак. Съсипа ме. Изтърпяла е 34 години тормоз и сега се парализира от неясна болест на нервна основа. Поне себе си ще оттървеш, но дъщеря ти не знам... Добре ще и дойде свободата в тази възраст.
Обаче едно ще ти кажа. Гледай напред. Бори се за дъщеря си. Успех.

# 13
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 607
Ситуацията не е свързана с това дали си добра майка или не. Мъжът ти те притиска до стената по всякакъв начин и отношението на 14-годишното ви дете е добре дошло за него. Той знае много добре, че си задаваш въпроса дали си добра майка и го използва. Не си втълпявай чувство за вина.
По-добре потърси добър адвокат по бракоразводни дела.
Peace Peace Peace
Не му е сега времето да мислиш дали си добра майка или не. Просто спешно се нуждаеш от добър адвокат.

# 14
 • РЕЗЕРВАТ СЕВЕРОЗАПАД нема такова место
 • Мнения: 4 753
Не му е сега времето да мислиш дали си добра майка или не. Просто спешно се нуждаеш от добър адвокат.

Дъщеря ти и едното жилище за теб.... останалото кучета го яли  Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт