Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 март 2008, 22:34 ч.

Дете, което се държи ужасно, моля помогнете!

 • 1 700
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
Здравейте!
Това е първата ми тема и надявам се последната по този болен за мен въпрос, защото нервите ми вече не издържат.
Значи ситуацията е следната. От повече от година имам сериозна връзка с момиче, с което вероятно скоро ще се оженим. По отношение на родителите й - никога не сме били в много лоши отношения но това скоро се промени, защото приятелката ми има един ужасен брат на 8 години с който не мога да изляза на глава.
Истината е че детето никога не ме е харесвало. Непрекъснато ми казва че съм бил такъв, онакъв... обижда, независимо че родителите му забраняват такова поведение. Обаче веднага щом му се обърне внимание той кротва. Дотук добре, знам че всяко малко дете иска да му се обръща внимание но ... примерно откажа ли му нещо дребно, например да му дам телефона си да си играе - почва пак с обидите и отвратителното си поведение.
Това дете очевидно няма мярка, може да обиди човек дори в присъствието си на родителите! Което прави ситуацията още по-ужасна.
Чашата обаче преля преди една-две седмици когато отидохме аз, моята приятелка, брат й и родителите им заедно на екскурзия. Първия ден мина що-годе добре, но на втория ситуацията започна да не се търпи. Просто... то бива отвратително поведение, но това не се издържа!
Накрая родителите й си направили извод че не съм можел да понасям малки деца... което е нещо абсурдно. Аз обичам малките деца, но какво да правя, когато съм в черния списък на едно дете, с което не може да се оправят дори родителите му? Разбирам че нямат примерно висше образование и толкова познания колкото аз имам, може и да не знаят как се възпитава дете, но честно казано... не знам. Аз никога не съм се държал така като малък, и никое от детето на познатите ми не се е държало така!
Бих се радвал на всякакъв съвет.

# 1
 • Мнения: 5 877
Хм, а каката как реагира? Струва ми се, че тя трябва да се застъпи за теб. Ако с брат си не може да се оправи - да накара родителите си да го строят.

А пък ти какво толкова се връзваш на обиди от осемгодишно дете? Не знам какво ти е казало, но сигурно ревнува. Ако са само разни думички, обърни го на шега.
И му обърни внимание наистина, не само да му даваш телефона си. По-скоро открий коя е неговата тема и го разприказвай на нея - нинджи ли ще са, какво ще е... не е трудно да блеснеш.

# 2
 • Мнения: 5
Каката разбира се се застъпва за мен.
Мисля че наистина става въпрос за ревност защото детето е казвало: "Ти ще се ожениш за бате ***** и ще ме оставиш, мен никой от тази къща не ме обича".
Тук обаче се намесва и още един проблем. През част от времето ние с каката имаме нужда да се виждаме насаме. Но веднага щом му кажем това то започва отново да се дърпа... А как да обърна думи на шега от сорта на: "Ти не си член на семейството, ти си никой, е, може някой ден да станеш някой като се ожениш за кака **** но аз не искам това да става"

# 3
 • Мнения: 5 500
Това си е 100% -това ревност!!!
Братчето явно си мисли, че кака му е негова собственост и, че ти ще му я вземеш, когато се ожените, то няма да може да разчита постоянно на нея, да разполага с нея...
Трябва ясно да му дадете всички да разбере, че тя след като се ожените не си отива завинаги, че ще се виждат най-редовно!
Но, родителите трябва най-активно да се включат в това "обяснение" Wink не да се оставя на теб и нея!
Не бива да се превръщате, обаче вие тримата в едно семейство! Семейство сте вие двамата младоженци! И двамата си имате рождени семейства, няма лошо да ходите на екскурзии, но нека това не става навик Peace
Поговорете с нея с родителите й, върху тях главно лежи отговорността!
Успех  Peace

# 4
 • Мнения: 5
Знаеш ли, прав(а) си, и мисля че точно тук се намесва още един голям проблем. Имам подозрения че бащата изпитва някаква особена форма бащинска ревност и е говорил неща пред детето които не са запред него.

# 5
 • Мнения: 5 500
Знаеш ли, прав(а) си, и мисля че точно тук се намесва още един голям проблем. Имам подозрения че бащата изпитва някаква особена форма бащинска ревност и е говорил неща пред детето които не са запред него.
Нормално е Grinning значи сме на прав път, говорите с родителите в отсъствието на детето  Peace

# 6
 • Мнения: 5
Разбира се. Това и ще стане. Бащата трябва да бъде наясно че не може да определя и контролира живота на дъщеря си. Ако не свикне с мен - не знам, може би на квартира и двамата ще се опитаме да съградим живота си по трудния начин.

# 7
 • Мнения: 5 500
Разбира се. Това и ще стане. Бащата трябва да бъде наясно че не може да определя и контролира живота на дъщеря си. Ако не свикне с мен - не знам, може би на квартира и двамата ще се опитаме да съградим живота си по трудния начин.

Той
1. ще свикне
2. вие задължително трябва да живеете сами!!!
Забрави таз песен любовна у тях или у вас, ако искате да си определяте сами живота това е начина!
От самото начало трябва да им дадете ясно да разберат, че ВИЕ сте СЕМЕЙСТВО и вие си определяте правилата Peace

# 8
 • Мнения: 4 399
Стига, бе, как пък можеш да се връзваш толкова на едно дете на 8 години?! Чак да се чуди човек кой е по-дете от двамата. А и това което цитираш, не бих казала че звучи чак пък отвратително. Ревнува и е дете, затова си показва чувствата и по-импулсивно от възрастен човек. Вместо да се надуваш толкова с висшето си образование и познанията си, се опитай малко да му влезнеш под кожата и да го накараш да те хареса. Измисли някакви мъжки занимания само за вас двамата и се опитай да се вживееш малко в детския му свят за да не усеща че твоето внимание е изкуствено. Можете да отидете само двамата на кино, в компютърен клуб или където ходят 8 годишните момчета. Покажи му че ако се ожените, той няма да загуби сестра си, а ще спечели брат. Освен това като сте отишли някъде вкупом, се въздържай да оставаш насаме с каката. Като искаш да сте си сами, излезте сами някъде, а не с цялата рода. И преди всичко не му се връзвай толкова и не го съди така жестоко. Това е само едно дете и най-важното е че нито ще се жениш за него, нито ти предстои да живееш с него.

# 9
 • Мнения: 532
Ревността е сериозен проблем.Мисля ,че е добре каката да поговори насаме с братчето си и в най-откровен разговор да му обясни ,че много го обича и винаги ще го обича,но има свой живот и от поведениетоп му към теб я боли.
Ти от своя страна, не се прави на "шут " пред него ,за да те хареса ,а някакси естествено се опитай да намерите нещо общо ,с което да го спечелиш.Не се настройвай срещу него ,защото това се усеща и може да го провокира към още по-лошо държание.
Приеми го просто като дете,което се страхува да не загуби нещо скъпо,което обича.
Опитай да му покажеш добрата страна (за него ) на връзката ти със сестра му.Както ти казаха другите момичета - заведи го някъде където да се забавлявате,заинтригувай го с нещо ,което харесва ,а после намери начин насаме да си поговорите (като мъже) и откровено го попитай какво толкова го притеснява и защо не те хареса.Ако имаш необходимия такт ,ще спечелиш.
Желая ти успех!

# 10
 • Варна
 • Мнения: 3 107
Това наистина си е проблем  за теб и то доста  дразнещ
Детето не само ревнува ами и изпитва страх да не бъде изоставено и има нужда от повече обич
Тук и родителите  ми се стува че нещо го заобикалят щом е казало че в тази къща никой не го обича , детето просто има нужда от повече внимание и това е неговия начин  да го постигне
С действия  ,думи и търпение това може да се промени
Не ти препоръчвам лесния начин , който е мъмрене от възрастен от който има респект , заплаха , наказание  с това  може да спре да се държи арогантно , но ти ще загубиш повече
Трябва да му се покаже, че в тази ситуация той само ще спечели още един приятел или по голям брат
ако имаш въможност да прекарваш време насаме с него  по мъжки мисля че лесно ще спечелиш доверието му , хубаво би било да споделяш интересите му и за миг да се превърнеш в 8 годишен ,ще бъде очарован от някакъв  моден подарък или от научаването на нещо ново  за любимият му отбор и игра и т.н
успех

# 11
 • Мнения: 148
Няма какво да се опитваш да му се подмазваш на хлапето, така още повече ще те манипулира. дете, което се държи неприлично пред родителите си, значи те му позволяват да се държи така, така че няма да си този, който ще го промени.

# 12
 • Мнения: 148
Това е мнението на мъжа ми -
Какъвто брата, такава и сестрата
взимай си шапката и хващай гората,
 докато не те е заболяла главата!

# 13
 • Мнения: 3 886
Това е мнението на мъжа ми -
Какъвто брата, такава и сестрата
взимай си шапката и хващай гората,
 докато не те е заболяла главата!

Peace Peace Peace

# 14
 • Мнения: 9 006
Първо - бъди нормален мъж и спри да ходиш на семейни екскурзии с мамита, татита и ужасни братчета.
Второ - кажи на приятелката си, че брат й е невъзможен и не желаеш повече да ходиш у тях.
Това дете явно има нужда някой да го напердаши, но явно никой не се сеща. И, за да се сетиш, че синът ти се държи безобразно с бъдещия ти зет и любим на дъщеря ти, не е нужно висше образование.
А може би и момичето не е подходящо за теб....

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт