Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 март 2008, 10:25 ч.

Защо картофеното ми пюре стана лепкаво?

  • 2 238
  • 27
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 98
Странно и преди сам правила картофено пюре, този път сварих картоф,морков с 2 капки зехтин и като ги пасирах ужас....стана като лепило хелми едвам го измих после, пробвах сложих повечко вода,АМ - пак нищо? Какво грешно направих?

# 1
  • София
  • Мнения: 11 638
Пасирала си.  Laughing

На мен картофеното пюре не ми е ставало лепкаво, но го правех така:
Намачквах много добре картофите с повече течност-кърма или АМ. И когато вече станеше на по-рядко пюре, за да го хомогенизирам, врътвах за малко с пасатора.

# 2
  • София
  • Мнения: 98
Ух,викам някакви лепкави картофи сам взела, а топло ли го пасираш,защото аз топло го пасирах?

Последна редакция: ср, 05 мар 2008, 07:54 от forever

# 3
  • Portsmouth
  • Мнения: 720
може и от зехтина да е - на мен се получи така, слагам малко маргарин си е ок

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
И аз като пасирах, ставаше лепкаво. Както ти е казала Виви  Peace

# 5
  • София
  • Мнения: 6 036
Пасира се горещо!!!

# 6
  • София
  • Мнения: 98
Даже вряло го пасирах, но маргарин не бих сложила,ще пробвам да го намачквам първо, благодаря виSimple Smile
пп.ако не-ще купувам Tired

# 7
  • София
  • Мнения: 6 036
може и от зехтина да е - на мен се получи така, слагам малко маргарин си е ок

Със сигурност маргарина е ужасно вреден. За бебе особено много. Масло е по-добрия вариант.

# 8
  • София
  • Мнения: 1 089
Картофите не се пасират за да не стане пюрето на лепило, аз ги претърквах през цедка - така става чудесно пухкаво, но е хамалогия. По-късно си минах на готови пюренца.

# 9
  • Мнения: 506
пюрето само от картофи винаги е лепкаво,спасението е в повечето течност/кърма,АМ .../

# 10
  • София
  • Мнения: 6 036
пюрето само от картофи винаги е лепкаво,спасението е в повечето течност/кърма,АМ .../

Аз винаги пасирам, никога не мачкам и пюрето винаги е пухкаво и никога не става на лепило. Сигурно защото пасирам с блендер.

# 11
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
А има и различни сортове картофи, предполагам, че и това оказва влияние.

# 12
  • София
  • Мнения: 6 036
А има и различни сортове картофи, предполагам, че и това оказва влияние.

Аз купувам каквито има. Напоследък все германски или египетски  Crazy

# 13
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528

 smile3544

# 14
  • Brokenpromiseland
  • Мнения: 1 428
Заради пасатора,така става..аз го намачквах хубаво...проблемне съм  имала...става хубаво пухкаво



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт