Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Русе

Мнения: 401
Здравейте мами!
Някой записа ли си рецептите на Ивен Звездев от вчера. Видяха ми се интересни - и предястието и рулото.
Моля, ако някой ги има, да ги пусне.
Цитирай


Мнения: 1 477
Ето тук ги има http://www.bonapeti.tv/recipes.php?t=date&y=2008 ,но иска регистрация
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Празнично предястие

3/3/2008
 
Списък на необходимите продукти:

за белия пласт:
250 г сирене "Дунавия"
50 г краве масло
2-3 щипки кимион

за зеления пласт:
250 г замразен спанак
1/2 пакетче желатин
1 с. л. кисело мляко
3 щипки девесил
сол на вкус

за червения пласт:
7-8 печени червени чушки
2-3 скилидки чесън
5-6 стръка магданоз
50 г орехови ядки
сол на вкус
 


Начин на приготвяне:
1. Сиренето "Дунавия" и маслото се слагат в блендер, поръсват се с кимион и се смилат.
2. Отделно се смила подправеният с девесил и сол спанак, като се прибавя и киселото мляко.
3. Печените червени чушки, скилидките чесън и магданозът за червения пласт се смесват, посоляват се леко и също се смилат в блендер.
4. Желатинът се разтваря в малко вода и се разпределя поравно в зеления и в червения пласт.
5. Към чушките се прибавят ореховите ядки, предварително смлени в блендер с малко сол.
6. В тимбалчета се сипва последователно от червената и зелената смес.
7. Отгоре се шприцова сместа за белия пласт, така че да се получат цветовете на българския трибагреник.
8. Предястието се поръсва с орехови ядки, украсява се с листенца мента и се слага да стегне в хладилник.
 
 
 
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Руло "Шоколадово дуо"

3/3/2008
 
 


Списък на необходимите продукти:

за платката:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1/4 ч. ч. брашно
1 с. л. какао
1/2 ч. л. бакпулвер
2 пакетчета ванилия
1 щипка сол

за пълнежа:
15-20 зелени смокини
200 г сладко от малини
100 г бял шоколад
40 г краве масло
100 мл сметана

за глазурата:
100 г черен шоколад (млечен)
50 мл сметана
2 ч. л. пчелен мед
 

Начин на приготвяне:
1. Белтъците на яйцата се отделят и се разбиват с миксер на сняг, като постепенно се прибавят 3/4 от захарта.
2. Жълтъците се разбиват отделно заедно с останалата захар и се смесват с разбитите белтъци.
3. Брашното, бакпулверът и какаото се пресяват, посоляват се и се сипват в яйчната смес.
4. Добавя се ванилията, размесва се добре и се разпределя върху намазана с масло и покрита с хартия за готвене правоъгълна тавичка. Платката се пече 15 минути в предварително загрята фурна при температура 190 градуса.
5. Изпечената платка се прехвърля върху поръсена с пудра захар кухненска кърпа. Готварската хартия се отстранява, докато платката е още топла.
6. Платката се поръсва с пудра захар и се навива на руло заедно с кърпата.
7. Белият шоколад и маслото се разтопяват на водна баня. Сместа се охлажда и се разбърква с предварително разбитата сметана.
8. Платката се разстила и се намазва с белия шоколадов пълнеж. На няколко места се слагат на ивици сладко от малини и зелени череши и се навива на руло.
9. Рулото се поставя върху решетка, намазва се с шоколадовата глазура и се оставя да престои 1 час.
 
 
 
Цитирай

Русе

Мнения: 401
Момичета, хиляди благодарности  bouquet
Цитирай

Добрич

Мнения: 98
Рулото вече го изядохме.Супер е!
Цитирай


Мнения: 655
а бе и аз мерси за рецептите че какъвто съм заплес на 3-ти съм забравила да ги изтегля.още веднъж-мерси  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.