Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 март 2008, 15:13 ч.

Госпожите в градината възпитават ли децата ни?

 • 1 359
 • 25
 •   1
Отговори
 • Мнения: 786
Здравейте, мами
Вече не знам какво да правя. Дъщеря ми е втора група вече в градината и продължава да не й харесва. Мислех си че е каприз и естествено "лигавене", обаче напоследък (в майчинство съм) и по-често говоря с другите майки. Оказва се, че децата ни не играят в градината, а гледат телевизия, наредени по столчетата и нямат право да мърдат, ако мърдат и говорят ги наказват и това е времето между закуската и обяда и след следобедната закуска, т.е.е цялото време за игра. Вечер, като сме в къщи и дъщеря ми се заиграва сама, тя пресъздава ситуации от градината с нейните кукли, бие ги, вика по тях и непрекъснато ги наказва. Когато спокойно я питам някой нарича ли я "маймуна" и "магаре", както тя нарича куклите, тя казва "госпожата". Опитах се да поговоря с госпожите, които категорично отричат че е така, да ама и другите деца ми разказват същите неща. Проблемът е, че детето ми е по-чувствително и тези викове, които и аз чувам като отивам да я взема, явно й се отразяват. Започна да ми отказва да ходи на градина, плаче и измисля болки в корема, зъбите, краката, само за да не ходи на градина. Не знам даже как да постъпя в тази ситуация.

# 1
 • София
 • Мнения: 6 980
.... Не знам даже как да постъпя в тази ситуация.

Наистина ли не знаеш?  Thinking
Аз съм много сигурна как бих постъпила в такава ситуация.  Peace

# 2
 • Мнения: 106
мило майче, как може да се чудиш? детенцето ти очевидно има нужда да е с теб. ако имаш възможност, запази я, не я подлагай на този стрес! а ако нямаш, почни да търсиш опции за работа от вкъщи. поне аз така бих постъпила.

# 3
 • София
 • Мнения: 4 813
И госпожите, че и госпожиците, с които се среща моята дъщеря в детската градина, участват във възпитанието й. Телевизор нямат. Излизат навън винаги, когато времето позволява. Имат редовни учебни занимания. Имат и време за лудеене, както и за спокойна игра. Виждала съм ги да си правят "дискотека" заедно с учителките - голяма веселба  Laughing

За коя детска градина пишеш ти? Какво мислят родителите на другите деца в групата? А директорът на детската градина?

# 4
 • София
 • Мнения: 4 813
Ревността към братчето може би е същинският проблем, все пак?

# 5
 • Мнения: 600
ако наистина е както го описваш, а нямаш възможност да смениш градината, бих повдигнала въпроса - пред родители, учителки и директор. ако всички са на мнение, че така е редно, ще си отпиша детето.

и да, учителите възпитават. моето е на ясла, където се опитват да я откажат от смукане на пръст, учат я да се облича, да не бие децата, да казва благодаря и други такива дребни нещица.

не бих оставила детето си в описаната обстановка Hug

# 6
 • Мнения: 1 801
След като вече сте разговаряли с госпожите в групата и те отричат, а щом и други родители срещат подобни проблеми е време да повдигнете въпроса пред директорката на градината. За да имат по-голяма тежест думите ви е добре оплакването да е от група родители, а не индивидуално само от теб.
Иначе на въпроса дали в градините възпитават децата ни, отговорът ми е - би трябвало.Майка ми работи в детска градина и от нея знам,че е задължително всеки ден на децата да се провежда занятие с възпитателна или образователна цел или да се занимават с тематични игри, които да развиват знанията и уменията им.Видът на занятието и начинът по който е проведено задължително се вписват в специален дневник от госпожата в края на деня.А физическия тормоз и обидите към децата са абсолютно недупостими.

# 7
 • Мнения: 106
Може би наистина проблема да е в учителките (не знам за коя градина говориш...)В твоя случай не бих се поколебала да спра детето от тази група/градина и постепенно да търся решение.Знаеш  , и учителките са хора - има и добри и лоши.
  Оказва се, че децата ни не играят в градината, а гледат телевизия, наредени по столчетата и нямат право да мърдат, ако мърдат и говорят ги наказват и това е времето между закуската и обяда и след следобедната закуска, т.е.е цялото време за игра.
Дъщеря ми е предучилищна група в ДГ (вече), но такова нещо при тях не е имало...Имат програма и си я следват, излизат сутрин и след обяд, всеки ден ми носи разни апликации или други изработени неща, 1-2 пъти седмично имат театър ,детски филми гледат понякога след обяд , ако не са навън, докато чакат родителите и т.н.Не съм чула по какъвто и да е повод учителките да са употребявали  неподходящ епитет към децата. Детето е доволно и ходи с желание.Така е при нас, слава  богу...
Но... в друга група , случайно попаднах на доста неприятно поведение на учителката към едно детенце... пък и не само това , и...и си давам сметка ,че ние просто сме имали късмет и не всички педагози са си на мястото в ДГ.Така че ....успех в решението. Важно е детето да се чувства добре, за мен това е било и е отправната точка... .

# 8
 • Мнения: 9 006
В детската градина, която посещават моите деца, госпожите са перфектни. Децата ги обожават, непрекъснато играят и се забавляват, но същевременно и много научават. Нямам никакви забележки.
Ако не си доволна от вашата градина - премести дъщеря си другаде. Но и това не гарантира, че детето ти ще заобича да ходи на детска. И в групите на дъщеря ми и сина ми до края на четвърта група си имаше деца, които ревяха сутрин и не желаеха да остават. Но това не означава, че госпожите ни са били лоши или са ги наказвали.

# 9
 • Мнения: 1 567
Не знам даже как да постъпя в тази ситуация.

Ми, просто махаш си детето от там....

ИЛИ

Ти за тази детска градина нали плащаш нещо? Т.е "Клиентът винаги има право".... И им разтъкаваш фамилията от всякъде...

# 10
 • Мнения: 2 090
Недопустимо е да се отнасят учителките към децата така(да ги обиждат и нагрубяват),както и да им''крадат'' от времето за игра и да ги заточват пред телевизора(и както казваш "да стоят и да не мърдат и да не говорят Tired)
Моето дете е мъничко още,но имам приятелки с по-големи дечица,които се сърдят ако майките им отидат по-рано да ги вземат(а не последни).Толкова обичат градината и госпожите newsm76 .
Майка ми е учителка в детска градина,и да ти кажа никога не съм чувала за подобно нещо(и отношение).Тя обожава децата и така би трябвало да е с всеки който се е захванал да работи с деца все пак  Simple Smile.Имало е проблемни деца,и много диви,и всякакви,но никога не си е позволявала волности от този род,както и колежките и(това го твърдя с ръка на сърцето).Дори да е имала трудности с някое дете,за известно време(седмици-до месец) те свикват с характера на детето,то с техните изисквания и очаквания,и се успокояват нещата.Децата я обичат,съдя по безбройните картички които е получила(пази си ги всичките!) и по големите букети с които се прибира след всеки празник,децата я гонят по улиците само за да я поздравят,години след като са напуснали градината и са започнали училище.Не че ми е майка Mr. Green,че я хваля толкова,ама мисля че всички учителки трябва да са така всеотдайни към децата Naughty
Щом толкова време не може да свикне детенцето ти,и с такава мъка ходи,явно наистина нещо не е наред.Съгласна съм с мнението на "Ulia",че заедно с другите майки трябва да потърсите съдействие от директорката на детската градина.Или да смените градината Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 11
 • София
 • Мнения: 11 815
Здравейте, мами
Оказва се, че децата ни не играят в градината, а гледат телевизия, наредени по столчетата и нямат право да мърдат, ако мърдат и говорят ги наказват и това е времето между закуската и обяда и след следобедната закуска, т.е.е цялото време за игра.

И в предишната ни градина положението беше аналогично-когато на смяна беше едната от госпожите.
Само че децата гледаха филмчета по-скоро през времето за учене.
И, ако щете вярвайте-през това време госпожата решаваше кръстословици.
Това беше една от многото причини да сменя градината.
На новото място нещата стоят по коренно различен начин. Изобщо няма място за сравнение. Госпожите и учат децата, и ги възпитава, и ги обгрижват, и им се радват...... правят висчко, което очаквах и се надявах детето ми да получи от тях в детската градина.

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
И в градината на дъщеря ми беше нещо подобно. Аз съм писала за този проблем в друга тема. По случайност госпожата и го прочита и беше една седмица като тресната с мокър парцал. Учудва ме факта, че се е възмущавала пред други родители как можело да се оплаквам от нея на края на педагогическия и стаж. Ами то ми писна да мълча и в една тема се оплаках и аз от тези непрестанни филмчета и от други неща. Директорката спря да ме поздравява, а госпожата се държи резервирано с мен. Но за голяма моя радост се спряха всекидневните гледания на филми и то по 2 пъти, децата си играят в свободното време. за сега не съжалявам, че е прочетено. Взели са си бележка. Много се опасявах да не се окаже потърпевшо детето ми, но не се усеща особено отношение поне тя не усеща. Забелязала е само, че лелката вече не я обичала, но го преживявя. Аз очаквах нещо много по страшно да се случи и се бях замислила за това много сериозно да не пиша по форумите а там където трябва.
Затова  D.Stoyanova съветвам те да се съберете родители и да пуснете оплакване при директора срещу учителката. Ако не се вземат мерки тогава може да се пише и в инспектората.

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
Стига сме мълчали понякога трябва да се даде гласност на проблема. Тези телевизори са вредни за децата ни. Полезното за тях са игрите и заниманията, а не да дремят като старци по столовете.

# 14
 • Мнения: 786
Благодаря за отговорите ви. Няколко пъти сме говорили (няколко майки) с госпожите, които твърдят че положението не е такова и децата ни си измислят. Даже след тези разговори всеки следобед ни се връчват картинка или нещо друго, което са правили децата ни през деня. В същото време децата продължават да гледат детски по два пъти на ден. Казвате, че бихте сменили градината - аз също мисля за това, но как да го направя, около нас (живеем в Хиподрума) местата по градините са много кът, а и с тази централизирана система за кандидатстване?! Дайте съвет, моля ви - вие как си сменихте градината?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт