Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 145
Тази тема се пуска по молба на ПЕЛА във връзка с поста направен от мен в КОНСУЛТАЦИЯ С АДВОКАТИ и ДА ДЕЙСТВАМЕ ЗА ПРОМЯНА НА ИЗДРЪЖКАТА
Моля, всички който са изгубели вяра в нашето правосъдие и хората които го практикуват и раздават да напишат своето мнение с реални ситуации в които са попадали.
Важи ли дилемата в нашата страна - парите и власта си играят ролята в нашето законодателство.
КЪМ МОДЕРАТОРИТЕ- Моля, ако считате че тази тема е неудобна за обсъждане да я изтриете
Историята ми е написана в другия пост

# 1
  • Мнения: 145
И така. Бегло ще разкажа с няколко думи.
Наемам адвокат по гр. дело по за родителски права. Адвоката определи сума която беше по моя джоб и ме задоволяваше.
В процес на делото видях, че е слаб и има голяма вероятност да загубя детето си.Адвоката на бащата е всеизвестен с реноме, високоплатен/чиято цена аз не мога да си позволя/, сположение и връзки в съдебната система.На последно заседание на РС, когато започна да говори един от свидетелите на отсрешната страна за който аз и моят адвокат знаехме на 100% че ще се яви като свидетел и бях подготвила и дала цялата информация за да може моят адвокат да го обори-стана тощно обратното. При напатките на свидетеля, моят адвокат млъкна загуби ума и дума, не можа по никъв начин да парира свидетеля и да насочи вниманието на съда в противоположна посока. Останах изумена. Не можех да се защитя защото бях с адвокат който ме представляваше и независимо че съм в садебната зала по закон нямам право да се защитя или говоря щом се представлявам от някой.
Това мина. Поне адвоката ми се сети да иска от съда време за да представи писменни бележки или заключение.
 Ситуацията в която попаднах ме доведе до мисълта, че всъщност има нещо гнило в тази работа. Не можех да възприема мисълта, че един адвокат не може по най-елементарен начин да парира противата.Поради тази причина реших сама да си напиша защитата , а на него му е дадох само да я оформи юридически.
Печеля делото. Обжалвам размера на издръжката пред ОС.
След като помислих, възприех неадекватните действия на адвоката ми като стрес от противната страна въз основа името и репутацията на адвоката на бащата.Имам фирма и направих предложение на адвоката ми да стане адвокат на фирмата ми.
В последствие преди да датата на обжалвене в РС, имах сделка в която същият този мой адвокат трябваше да защити интересите на фирмата.От стоителя с който трябваше да се осъществи тази зделка разбрах, че моят адвокат зад гърба ми си е оговорил доста солидна комисионна директно със самият строител, не зависимо от диговорените отношения между мен и адвоката ми за получена сделка да му се заплаща възнаграждение в размер на 30% от ком. на фирмата.Та, вместо да получа комисион, аз изгорях с доста солидна сума от елементарни адвокатски грешки.
Във входа на тази история аз пиртам изришно адвоката си да ли с въззивна жалба трябва да се подават и др. доказателства. Отговора е - НЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ, АКО СЕ НАЛОЖИ ЩЕ ГИ ИЗИСКВАМЕ В ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ.
От тук от там съм чувала че тези нешта се подават с въззивна жалба, отново ми светна червената лампичка.
Въз основа на всичко това, реших че нямам как да имам вяра на този адвокат и реших да се явя сама на въззивната жалба за издръжката.Страните редовно прозовани-т.е бащата и соц. служби не се явяват на първо заседание.
И разчитейки все пак на думите на моя адвокат в първо заседание исках съдебно удостоверение. Съда отложи делото и ме глоби по чл 65 от ГПК в размер на 100 лв.
Подготвяйки се за второ заседание с всички доказателства и предоставяйки ги на съда, съдята вдига рамене и ми казва А МА ВСИЧКО ТОВА ЗА БАЩАТА И ДЕТЕТО ЛИ Е, и аз казвам ДА,а съдията ми казва ХАЙДЕ ДАВАЙ ТУКА ВСИЧКО КАВОТО ИМАШ ПО БЪРЗИЧКО.
Прдадох доказателствата.
Започвам да чета защитата си в полза на детео ми а съдията ми казва АКО ИМАТЕ ЗАПИСКИ НАПРАВО МИ ГИ ДАЙТЕ, НЕ МИ ГИ ЧЕТЕТЕ И НЕ МИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО.
Е питам, имали правосъдие и законодателство след като закона не изпълнява закона????
На кого да вярвам и как да го направя. Та аз като законен представител на детето си нямам право на глас
Делата се разглеждат през пръсти. Собсвеният и адвокат те лъжи и мами.
Тогава на кого да се доверя.
Въобще за какво да се боря.
Вече започвам да си мисля, че думите на бащата са верни който гласят АМА ТИ ЗАЩО СЕ БОРИШ С ВЯТЪРНТЕ МЕЛНИЦИ, ТУКА СМЕ БЪЛГАРИЯ, ТИ КЪДЕ СИ РАСЛА
Благодаря, че прошетохте тази история   

# 2
  • Свищов
  • Мнения: 624
Хм ......мисля ,чее станало мини скандал между свидетеля и колегата ,а къде беше съда да глоби тоя свидетел след като казвате нападки ,значи нарушава реда в залата.
Глобили са ви на втора инстанция ,защото сте могли да поискате тия доказателства още в първата /има такова тълкувателно решение/,но за пръв път чувам някого да са го глобили за такова ,нещо ,често се случва на втора инстанция.
За писмената защита ,съда не е прав ,ако искате да говорите ще говорите ,нямат право да ви прекъсват ,писмената защита си е парктика ,но не е изрично никъде уредена в закона.
За комисионните кво да кажа .... Embarassed
На мен ми стискай палци за делото за което писах,виждам, че вече има и практика прилагат конвенцията пейснах онова решение. Боже ама аз и тълкуванията на конвенцията пращам в съда и писмената защита и решението. Само дето при мен два пъти се отлага заседанието.
Има нещо друго ,делото е на приятелка тя живее далеч ,набутах се в друг район и като външна не ме гледат с добро око ,щото си има колеги на място.Бооже дори не съм изяла хляба ,че това е про боно... Praynig

# 3
  • Варна до морето
  • Мнения: 2 655
КЪМ МОДЕРАТОРИТЕ- Моля, ако считате че тази тема е неудобна за обсъждане да я изтриете
Историята ми е написана в другия пост
Няма такова нещо. Тук няма неудобни теми, а такива като твоята са ни най-любими.

# 4
  • Варна до морето
  • Мнения: 2 655
Грешките:
1. Взела си търговец, не адвокат той просто е добър в търговийката;
2. Имала си право сама да разпиташ въпросният свидетел;
3. Видяла си го че не става в съда не е трябвало да му предлагаш работа като фирмен адвокат;
4. След като си се усъмнила в думите му за в. жалба, е трбвало веднага да намериш друг;
5. За глобата: обжалва се в 7 дн. срок пред същият състав (честно мен никога не са ме глобявали, все искам да глобят някоя колежка, а една отлага дело две години и все нови и нови док. иска, ама не я глобява съда)
6. Тук като Донна2, смятам че нямат право да те прекъсват когато пледираш по съществото на спора (но съдията те е видял, че си сама и нямаш адвоакт и е решил да мине на две на три);
7. Не знам от кои град си, но има 1000 адвокати, някой млади, други добри, трети възрастни и всече скапани, има млади и страхотно борбени просто трбява да търсиш.

Аз лично не се явявам на мой дела и тези на семействата ми в съда сама. Нали знаеш приказката адвоката е лош за себе си (емоционална съм и така приемам и собствените си дела и се страхувам да не пропусна нещо от емоции-излишни. Сега задевод дело,. написах го и го дадох на колежка, тя ще го води.) Има клиенти с години знам децата им и водя делата и семейните им неща, те не са ми изневерили с друг, а аз обичам да работя за тях, защото ми е приятно и знам какво искат и как да го постигна.

СЪВЕТИ:
1. Намери си верен, читав и коректен колега за фирмата и личните ти дела;
2. Изгради доверието по между Ви с годините,а той ако е нахъсан сам ще постигне това което искаш за теб и детето ти;
3. След 2 години заведи ново дело за издръжка, не се оставяй;
4.  Не се отайвай от системата, там като във всяко стадо има и мърша, но ти гарантирам, че има страхотни съдии професионалисти и коректни хора, просто трябва да ги срешнеш;
5. Почини си и зарови томахавката, натрупала си много гнчв и озлобление (виновен е мисля само адвоката ти);
6. Не влагай толкова емоции в това;
7. Следващият пър като наемеш адвокат му постави цел(правя така със всичките си клиенти и накрая им припомням, че целта беша... и е постигната);
8. Не пести пари за скъп адвокат, сама си видяла, че те стоят по добре в съда и са по мотивирани;
9. Постави си цел и от днес започни да отделяш по 1-2 лева на ден в касичка, така след две години ще имаш солидна сума за най-добрия адвокат и нама да те пртесняват хонорарите;
10. Поздрави и горе главата винаги има повторение;
11. Не забравяй, че живота е борба и това най-много ми харесва!!!
С обич ПЕЛА
9.

# 5
  • Мнения: 145
Благодаря на всички за поткрепата.
Все още решението на РС съд не е излязло. Надявам се въпреки върбалното отношение на съдията към мен във второ заседание и въз поснова на бележките който трябваше да изкажа гластно, а съдът ги пребра то той да отреди издръжка на детето по голяма от МС.
Едва ли някога ще се предам. Правата на детето ми са приоритет във всяко едно отношение а те са равни и на останалите деца със същите права.
Що се отнася за адвоката ми- да може би в продължение да спестявам ще съумея да сабера сумата за хонорара на добър адвокат, но тук въпроса е друг, как бих могла да бъда сигурна че именно този адвокат ще съомее да защети правата ми след като вече съм изгубила доверие.
Но тук не става въпрос само за издръжката а въобще за нашето законодателство, погледнете примерите- двете момичета които бяха изнасилени и убити, тази вечер по Нова ТВ даваха пресен цучай на изнасилено 11 год. момиченце от рецидевист и още много други където парите и власта си изиграват ролята
Глобално погледнато ситуацията е много зле
Още веднъж благодаря на всички за поткрепата

# 6

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт