Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Montreal

Мнения: 966
Как се процедира с желатина? Колко грама желатин в колко вода се разтваря? Трябва ли водата да е предварително загрята? Става въпрос за торта със стандатртна големина. Предварително благодаря!!!
Цитирай
Съветвам те да погледнеш в темичката за " Нашите любими торти.... глазури, покрития и фигурки" ще откриеш доста информация, темата е дискотирана.
Правило което ползвам в работата си с желатина е за 250-300 мл. течност за силно стягане, като украса за торта 1 бр. желатин; за 500мл. течност- крем, който е тялото на тортата 1 бр. желатин. Аз ползвам на Йоткер.
Ако се затрудниш повече пиши ЛС- няма смисъл от цяла тема за това.  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ето подробна тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108793.msg1960207#msg1960207
Цитирай


Мнения: 6 020
Как се процедира с желатин на листчета? newsm78
Цитирай

Montreal

Мнения: 966
Благодадаря!!!!
Цитирай


Мнения: 8 577
Как се процедира с желатин на листчета? newsm78

Копирано от друг форум / на дир.бг/:

Цитат
ето ти пропорции от едно пакетче в къщи (то също е на листчета но ще ти пиша в грамове. твоите може да са различни)

10 г желатин (листчетата се накъсват/нарязват) се накисват в 2-3 суп. лъжици вода. прибавя се 1/2 л течност (сироп, сок, булион) или там каквоте ще е. загрява се на водна баня или в микровалновата като се разбърква за да не загори желатина. изстудява се в хладилника.
ако го изсипвахс върху торта, първо го изстуди да стане кашкаво и после ги изсипи и пак доистуди.
аз обичам по-твърди желета и слъжам малко повече желатин 12-13g
Цитирай


Мнения: 6 020
labrex, мерси!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.