Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • СОФИЯ
 • Мнения: 823
Предлагам да го създадем самите ние- родителите на тези деца. Peace Не само на ухапаните, а и на уплашените до смърт деца. Да съдържа цялата нужна информация: взаимопомощ; насоки и съвети за адекватна медицинска и психологична помощ; на кого да се обадим при инцидент; участие и консултации от детски специалисти он-лайн;групови посещения при психолог.....и т.н.
След многобройните ми разговори с травматолози, хирурзи и психолог се убедих, че пострадалите са много, а лутането в такава ситуация е безкрайно и безконтролно.
Има N- броя клубове за любителите на животни, за пострадалите от катастрофи, за наркозависими и  незнам си още какви знайни и незнайни. Всичките са с цел взаимопомощ. Само подобен не намерих.
Така, че помогнете ми да го създадем Praynig

Вече 1 седмица вървя по неутъпкани пътеки, нека да съм последната неинформирана мама на пострадало дете.

# 1
 • София
 • Мнения: 808
Ами и аз мисля, че е крайно време да се направи нещо. И не само на пострадали деца, клубът трябва да е на пострадалите хора. Имаме достатъчно печални примери за нахапани, обезобразени, дори за изядени хора. Звучи ужасяващо, но е факт. Наистина при децата травмата е най-голяма, а и те са най-уязвими.
Много пъти съм си мислила какво би станало, ако зверовете нападнали твоята дъщеричка, бяха нападнали дете, което е само.
Опасни са и безстопанствените кучета и кучетата на безотговорни стопани. За протокола, аз обичам животни. Винаги сме имали куче. Не съм против кучетата въобще, а против бездушието, безхаберието и безотговорността.

# 2
 • в джунглата
 • Мнения: 624
babche, напълно съм съгласна с теб. За тази държава е характерна една дума: БЕЗОТГОВОРНОСТ.

Вижте колко добра законова база имаме, но никой не я спазва:
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
http://www.parliament.bg/?page=const&lng=bg

ЗАКОН ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО
http://www.bcnl.org/doc.php?DID=339

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135579104

И всяка община си има НАРЕДБА, но както Ви е известно, няма никакъв контрол.
Трябва да се обединим и да си търсим правата т. е. да накараме държавните органи да си свършат работата.

Единствената препоръка, която мога да дам при случаи на агресивни кучета: не пишете молби, а директно звънете на спешния телефон: 166. При сигнал на този телефон, органите на реда са длъжни да реагират по най-бързия начин.

Иначе единственото, което остава да направим в такава държава е: да се молим на никого да не се случват такива неща!  Praynig

Последна редакция: чт, 06 мар 2008, 20:37 от Passiflora

# 3
 • Мнения: 524
pimpa, как е детенцето ти? Започна ли да се възстановява?

# 4
 • София
 • Мнения: 4 450
Съгласна съм и аз, но мисля, че мястото на този клуб трябва да е в Клюкарника. Там има повече посетители. Много повече хора ще изразят мнението си.

# 5
 • СОФИЯ
 • Мнения: 823
Виза, благодаря ти. Да, физически е добре вече. Но психически.....хем иска да излиза навън, хем да не ходи, някой да я носи Sad
Предстоят ни консултации с психолог.

# 6
 • софия
 • Мнения: 73
Нямам нищо против стоя плътно зад вас само кажете какво да правим

# 7
 • София
 • Мнения: 808
Виза, благодаря ти. Да, физически е добре вече. Но психически.....хем иска да излиза навън, хем да не ходи, някой да я носи Sad
Предстоят ни консултации с психолог.
Не ми е приятно да го кажа, но съм длъжна. Предстои ви  мъчителна дълга борба с ужаса. Физическата травма е въпрос на биология и възстановяване на тъкани, останалото е тежко, дълго и мъчително. Дано да сте достатъчно издържливи.
Аз още съвсем ясно си спомням кучетата (не бяха с размер на убийци, изглеждаха като дребни несретници, но бяха страшни и ме нараниха). Надраната ми рокля, раните и синините от зъби, ужасяващото чувство на безсилие и обреченост, болката и гнева... и най-страшното - усещането че си абсолютно безпомощен.

# 8
 • СОФИЯ
 • Мнения: 823
Диди770, ами например да уведомим наши пострадали познати и да се запишат тук. Да помолим  за съдействие други наши познати- специалисти в дадени области, лекари, прависти да създадем това общество. Да си сътрудничим по някакъв начин с Държавната агенция за закрила на детето. Всичко полезно!

# 9
 • Gorni Bogrov
 • Мнения: 652
и аз съм зад теб,казвай със каквото можем ще помагаме

# 10
 • Мнения: 836
pimpa, поздравления за темата!  bouquet
Дано тя се превърне в място за взаимопомощ и за обмяна на полезна информация, която е необходима при подобни на вашия инциденти, които за съжаление не са редки!


Бързо възстановяване на Ками! Heart Eyes

# 11
 • София
 • Мнения: 7 263
Записвам се със жалост в темата Cry
И с яд....
И дори вече донякъде със злоба.........
Стига  вече .........
Докога в прекрасната ни Родина децата ни ще живеят все едно се намираме в самата сърцевина на Джунглата!!!
Да кажа накратко защо съм тук.
Големият ми син е 10 годишен. Беше на 2 години, когато безумен пуснат от собственика си пес го залая както си копаеше на пясъчника с кофичка и лопатка!!!
Ми така де какво е това същество дето дръзва да припари към свещената му тоалетна и да рови там!!!
От тогава и до ден днешен синът ми има фобия от кучета \ и донякъде и от други животни\. Но види ли куче е просто стресиран. Спира се като препариран и се чуди с трескав поглед на коя посока да поеме... посоката може да се окаже близката улица... само и само да е по-далеч от опасните зверове.
От тази година подновихме консултациите с психолог, защото аз разчитах че времето ще помогне да се разреши случая ни, но уви става все по-зле  Sad Sad.
Кошмар е това наше ежедневие, в което сме принудени да се борим като древните ни предци за физическото и психическото оцеляване на децата ни!
Всичко това в центъра на столицата на една от страните членки на Европейската общност в 21 -ви век.....
Ако и това не е срам и позор за града ни и за обществото ни - здраве да е господа управляващи града и дръжавата ни!
Вземете мерки докато не са пострадали и вашите деца, внуци или тези на приятелите ВИ!

# 12
 • София
 • Мнения: 808
В една друга тема ставаше въпрос за петиция, не че вярвам в ефективността и, но има шанс да ни чуят повече хора.
В тази тема липсва ЗеФс.

# 13
 • Мнения: 836
...Вземете мерки докато не са пострадали и вашите деца, внуци или тези на приятелите ВИ!
Опитваме се.
Оказва се, че има закони, но няма кой да съблюдава за спазването им. Passiflora по-горе ги е цитирала.
Това, което можем да направим е да демонстрираме нашето възмущение от престъпното бездействие на отговорните институции.
И това да не престава, докато най-накрая вземат, че си свършат работата.
Но, за тази цел са нужни ефективни действия, само с писане по форумите на никой няма да накривим капата.

# 14
 • София
 • Мнения: 7 263
Silvy A абсолютно си права, аз макар и косвено се опитвам вече да се включа в борбата и понеже съм донякъде запозната със случая на Пимпа по-отблизо и се чувствам съпричастна съм готова да помогна и не само с писане във форумите.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт