Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 818
Кейк с моркови"Бъкс Бъни"





по Рeцептата на Ауро / La cocina de Auro

Продукти:
230 гр. брашно
6 бисквитки обикновени
50 гр.тъмна захар
150 гр. бяла захар
1 равна с.л. бакпулвер
½ ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
1 ч.л. подправки (канела,2-3 карамфилчета0,джинжифил)
100 гр. олио
280 гр. настъргани моркови
50 гр. смлени бадеми
5 яйца
10 мл.ликьор/бадемов,портокалов..../ или портокалов сок

Продукти за глазурата:
250-300 гр. крема-сирене тип "Филаделфия"/Маскарпоне.../
2 равни с.л. пудра захар
50 гр. краве масло
3 листа желатин/6 гр./
50 мл. прясно мляко

Продукти за глазираните моркови:
2 моркова
50 гр. захар
50 гр. вода
малко ликьор/при мен бадемов/

Приготвяне:
Приготвяме кръгла форма за печене,на която се свалят стените.Обличаме стените и дъното с хартия за печене.
Настъргваме морковите на едрото ренде.Запазвамe ги.
Натрошаваме бисквитите на прах и в голяма купа ги смесваме с брашното,бакпулвера,содата бикарбонат,ароматните подправки,бадемите,солта и тъмната захар .
Разбиваме яйцата със бялата захар до побеляване .Прибавяме олиото,ликьора и сухата смес.Разбъркваме внимателно със шпатула/при мен дървена лъжица/.Прибавяме настърганите моркови и отново разбъркваме с лъжица.Изсипваме сместа в приготвената форма и печем 50-60 мин. на 175-180º.След 30-тата мин. от печенето покриваме кейка с хартия за печене,за да не се препече много.Към края пробваме с дървена клечица дали е опечен ,оставяме кейка в изключената фурна за десетина минути.След това го изваждаме от формата и оставяме да изстине напълно.

Глазирани моркови:
Почистваме и обелваме морковите.Режем ги на дълги парченца с помоща на белачката за картофи.
В малка тенджерка слагаме захарта,водата и морковите и варим до получаване на сироп...прибавяме ликьора и варим още няколко минути.

Бяла глазура:
Накисваме желатина в студена вода.
Разбиваме с миксер размекнатото масло,прибавяме сиренето и пудрата захар и продължаваме да разбиваме,докато получим еднородна кремообразна смес .Загряваме до кипване млякото в микровълнова фурна,прибавяме желатина към него и сипваме в крема.
Намазваме кейка с получената глазура ,като гледаме да се излее и по стените на садкиша....и в хладилника докато стегне.../при мен беше за два часа...кой ще чака цял ден,както е в оригиналната рецепта/.Украсяваме с глазираните моркови.


Цитирай


Мнения: 2 061
Габи не се съмнявам, че вкуса е страхотен  Love
А откъде идва името  Embarassed
Цитирай


Мнения: 1 818
Габи не се съмнявам, че вкуса е страхотен  Love
А откъде идва името  Embarassed

...от морковите...и от оригиналната рецепта на Ауро  Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Страхотно изглежда и вкусно!  bouquetЗаписвам си я и в най-скоро време ще я направя. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.