Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стара Загора

Мнения: 709
Този кекс много отдавна не съм го правила и днес се наканих.Ето рецептата / не видях да я има публикувана/.
Кекс Еверест:
7 яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч смлени орехи
1/2 ч.ч олио
Начин на приготвяне: 3 яйца + 4 жълтъка + 1/2 ч.ч захар се разбиват много добре, добавят се 1/2 ч.ч брашно + бакпулвера и след това олиото. Тази смес се разделя на 2 части, едната се оцветява с какао. Останалите 4 белтъка се разбиват на сняг с 1/2 ч.ч захар и 1/2 ч.ч брашно. Във форма за кекс се налива най-напред кафявата смес, върху нея се изсипват орехите, жълтата смес и най-отгоре бялата. Слага се в студена фурна, и най-напред се пече само отдолу.Ръси се с пудра захар.Става много хубав трицветен кекс.
Ако не ми мине котка път и го направя и стане сполучлив ще сложа снимки Wink
Цитирай


Мнения: 8 571
Имаше го, сега не намирам точно къде, ето в тая тема има за него, просто е с друго име. Но няма значение, кексът е хубав, тъкмо ще го припомниш, пък може и някой за пръв път да види рецептата.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Направих го, ето снимки топли-топли Laughing
цък  и  цък
За пръв път печа в тази форма и отдолу лекинко го изгорих Sadама не е фатално де Laughing
« Последна редакция: пт, 07 мар 2008, 15:48 от sier »
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
За мое най-голямо съжаление не го докарах... Crying or Very sad
Само на външен вид стана, иначе стана полусуров и глетав. Не знам защо стана така.....бялата смес стана прекалено голяма, а в жълтата преди бях сложила прекалено много брашно и тази с какаото стана по-голяма от жълтата и съотвенто жълтата не можа да покрие бялата и го пекох 1 час.. Tired
Не ми се получават кексовете нещо....нямам един като хората ooooh!
Цитирай


Мнения: 8 571
За мое най-голямо съжаление не го докарах... Crying or Very sad
..........Не ми се получават кексовете нещо....нямам един като хората ooooh!

Според мен нещо при печенето бъркаш. Трябва да и хванеш чалъмите на твоята фурна. В моята кексовете си се пекат чудесно, при това не ходя да намалявам/увеличавам градуси. Слагам в студена, на 150 град /хич не съм сигурна дали са точно толкова, печката ми вече е старичка/, но на толкова поставям регулатора и след 40 мин. ходя да го извадя. Много приятелки ми се чудят, как така не го наглеждам, не изгаря, не спада........Не знам, тя просто така си пече. Така че трябва да и хванеш номера и на твоята фурна. Едва ли е друга причината.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Да, кексовете са много капризни откъм печене, кооолко пъти съм ги вадила като гъба на дупки, теклави ...ужас.  Sick
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.