Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тук и сега

Мнения: 2 282
Здравейте, искам да попитам използвали ли сте палмова мазнина за друго, освен за пържене? Иска ми се да я пробвам в десерти вместо масло, защото щерка ми е алергична към млечните, а към маргарина не питая особено добри чувства. Питах гугъл, но и след прегледаното не съм наясно. Има палмово масло за сладкарски цели в складовете (по много кг), но не знам дали е същото, което се продава в опаковки за пържене. Пак е твърдо, но никъде нищо не пише за извличането - възможно ли е да има рафинирано и нерафинирано. Иска ми се да ползвам такова, което е възможно най-малко обработвано... а на това на Белла, което намерих в близките магазини, пише само: "100% палмово масло" за пържене.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз си купувам био маргарин, който е маслиново и палмово масло. Много е вкусен и става идеално за сладкиши. Не съм сигурна обаче, че палмовата мазнина за пържене може да се използва за друго Thinking.
Цитирай


Мнения: 9 731
ами аз съм работила в сладкарски цех, там гараш крема го правехме с палмово масло, така че става. Обаче какви модели има и дали се различават - не знам! Просто никога не съм чела надписите по кашончетата, може да са ни зареждали с това, което е подходящо.

Освен да питаш в склада, в който си видяла, те трябва да знаят. Мисля по 5кг бяха разфасофките.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
а защо не правиш сладкишите с олио?
аз не харесвам палмовата мазнина.  Rolling Eyes
някъде бях чела, че тялото не може да я преработи и тя се наслагва по червата... Sick

иначе за маслото: може да си направиш от него гхий, т.е. да отделиш млечният белтък и ще ти остане само мазнината.
Цитирай


Мнения: 9 731
Асялейн, има неща които стават само с твърда мазнина - кремове, ронливо- маслено тесто, бутер и блундер тесто и т.н.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
Асялейн, има неща които стават само с твърда мазнина - кремове, ронливо- маслено тесто, бутер и блундер тесто и т.н.

вярно, че ползвам масло, но не много.
в кремовете не слагам мазнина, но тестата ги правя с олио.  Peace

рядко правя тесто с масло, последно правих кроасани, които пак не приличаха на такива. Stop

ама сребърен облак пита общо за десерти, затова се чудя.  newsm78
Цитирай

Тук и сега

Мнения: 2 282
Всъщност най-запалена съм в момента по детските торти с фигурки по тях Smile те се правят с масло или маргарин, демек с твърда мазнина.
А как се прави гхий? и дали пак е твърдо след това?
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
Всъщност най-запалена съм в момента по детските торти с фигурки по тях Smile те се правят с масло или маргарин, демек с твърда мазнина.
А как се прави гхий? и дали пак е твърдо след това?

ами маслото се стопява на слаб огън и се изгребва млечната част. нея може да я ползваш за ядене, което детето няма да яде.

остатъкът е само мазнина и  се втвърдява.
за технологията по направата виж в нета , търси гхий, гхи, гий.

аз си го купувам готово.
по този начин преработено маслото има много дълга трайност дори да не е в хладилник
Цитирай


Мнения: 9 731
Всъщност най-запалена съм в момента по детските торти с фигурки по тях Smile те се правят с масло или маргарин, демек с твърда мазнина.

за марципана по-добре с маргарин
Цитирай


Мнения: 826
ако намериш кокосово масло, става супер.
едно време го продаваха в диетичните магазини в буркани, но от около година насам, като питам ме гледат като извънземно  Cool
Цитирай

Тук и сега

Мнения: 2 282
Аsyalein, благодаря ти, ще се огледам.
Аз се престраших да сложа палмово масло в курабийки. Не знам дали просто рецептата е страхотна, или и маслото допринесе, но всички казаха, че толкова хрупкави и вкусни курабийки не са яли. Скоро смятам да направя и чисто бяло покритие за торта с него.
Цитирай


Мнения: 707
От рецептите, които аз съм чела, кокосовото масло се ползва само като добавка към шоколадова заливка на някой сладкиш, за да е гладка и лъскава. Рецепта само с тази мазнина не съм срещала, но и не съм се замисляла защо.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.