Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 8 605



200 гр шоколад
90 гр (6 с.л.) краве масло
110 гр (1/2 чашки) ситна захар
щипка сол
3 яйца
1 ч л ванилова есенция /или пликче ванилова захар/
210 гр (1 1/2 чаши) брашно
25 гр (1/4 чаша) какао на прах
1/2 ч л бакпулвер /аз сложих цяло пакетче/
3/4 чашки пудра захар

Получават се около 40 бройки.

Маслото и начупеният шоколад се разтопяват на слаб огън до еднородна смес, като се разбъркват непрекъснато. Свалят се от огъня, добавя се захарта и се разбърква до стопяването и. /Е, моята не щя да се стопи, така си остана на зрънца/. Сместта се изсипва в купата на миксера. Добавят се яйцата, едно по едно, като след всяко яйце се бие с миксера около минута-две. Добавя се и ванилията. Получава се хубав гладък крем.

Пресятото брашно, какаото, солта и бакпулвера се слагат в шоколадовата смес и хубаво се смесват. Аз го направих с миксера. Купата се завива с фолио и се слага за час-два в хладилник, за да се стегне тестото.
Фурната се загрява до 160 градС / 325 по Ф.
В тавичка слагате хартия за печене или я намазвате с олио. В купичка слагате пудрата захар. С чаена лъжичка гребвате от тестото, оформяте топче с размер 2.5 см /1-inch, тестото трябва да е плътно и студено, и го овалвате много хубаво в пудрата захар. Редите в тавата на разстояние 4 см. Докато първата тава се пече, тестото стои в хладилника. Използвах камерата, защото нямах търпение Embarassed/
Трюфелчетата се пекат 10-15 мин. Оставят се в тавата за две-три минути, после се редят на решетка, в чиния, в кутия. Съхраняват се в затворен съд.

Съжалявам за лошите снимки, но в момента разполагам само с телефон, в действителност са по-красиви. Истинската им красота може да видите в руския сайт.
Цитирай


Мнения: 2 187
Как са на вкус, Лабрекс?
Аз съм правила само шоколадови (без печене), тези каква консистенция имат? Като тестено произведение ли са по-скоро или като бонбони? (дано ме разбра какво питам, спи ми се май вече  Embarassed)

А в руския сайт не ме пуска, ще трябва да се регистрирам. Smile
Цитирай


Мнения: 8 605
Как са на вкус, Лабрекс?
Аз съм правила само шоколадови (без печене), тези каква консистенция имат? Като тестено произведение ли са по-скоро или като бонбони? (дано ме разбра какво питам, спи ми се май вече  Embarassed)

А в руския сайт не ме пуска, ще трябва да се регистрирам. Smile

Вкусни са, с шоколадов вкус, мекички. Това са си сладки на практика.
Цитирай


Мнения: 2 187
Аха, ясно, ще се правят.  Smile

Аз понеже съм на диета и само се чудя с какво по-напред да прегреша.   Embarassed
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Честит празник, момичета! Да сте здрави и щастливи и да обичате семействата си!

labrex, това почерпка за празника ли е?  Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 839
Много вкусно изглеждат, благодаря за рецептата. Има ли значение какъв шоколад?
Цитирай

София

Мнения: 111
Сладките са страхотни и са едни от любимите ни вкъщи.Редовно ги правя и  дори и да престоят 2-3 дни, което много рядко се случва, пак са като пресни.
Спокойна  - Шоколадът е натурален.

labrex чудесна рецепта! Hug
Цитирай


Мнения: 8 605
Спокойна , аз използвах един натурален и един млечен на Своге, такива имах вкъщи. На любителите на шоколадения вкус ще се  харесат.


labrex, това почерпка за празника ли е?  Wink

t_ilieva, аз много не съм му фенка на тоя празник, ама може и така да минат - за почерпка. Просто отдавна им се канех и снощи намерих време.

Сладките са страхотни и са едни от любимите ни вкъщи.Редовно ги правя и  дори и да престоят 2-3 дни, което много рядко се случва, пак са като пресни.
Спокойна  - Шоколадът е натурален.

labrex чудесна рецепта! Hug

Радвам се, че има и други, на които се харесват. Наистина са вкусни, а и много ефектни.

Честит празник на сръчните майсторки в тоя форум! И в живота, при всякакви ситуации, да сте все такива вълшебници! 

Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
  Labrex,имам ти доверие.Непременно ще опитам и тази рецепта! Very Happy
Цитирай


Мнения: 8 605
  Labrex,имам ти доверие.Непременно ще опитам и тази рецепта! Very Happy

Надявам се да ги харесаш! Very Happy
Цитирай


Мнения: 8 605

А в руския сайт не ме пуска, ще трябва да се регистрирам. Smile

Ето снимките на Ayn от cook-talk, които са чудесни, за разлика от моите, но пък сладките вкъщи вече свършиха..................



Цитирай
и аз ги правих тези трюфили за Нова година ,много са вкусни ,но малко мисе разляха при печенето.
Цитирай


Мнения: 8 605
и аз ги правих тези трюфили за Нова година ,много са вкусни ,но малко мисе разляха при печенето.

Разляха ми се в първата тавичка, защото я сложих в студена фурна, хич не съобразих, пък то и в рецептата си пише, че се пекат в загрята фурна, ама кой да внимава. И един път ги правих наизуст малко с брашното, не го премерих. Пак първата тавичка се поразляха, в другото тесто добавих още малко брашно и следващите вече си бяха на топки. Но и разлятите се ядоха и никой не попита защо са такива, решиха, че са като ореховки, т.е направила съм ги в две форми - кръгли и на питки. Не давах обяснения, съгласих се!  Mr. Green
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.