Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Plovdiv->Toronto

Мнения: 1 361


Бискитс от Луизиана

1 1/4 ч.ч. брашно
1/2 ч. царевичен грис (cornmeal)
1 с.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. сода бикарбонат
3/4 чаша гъст айран
1 яйце
3 с.л. (50г) меко масло

Разбърква се меко шуплесто тесто, колкото да стане еднородно. С малко брашно на плота се разточва на кора малко по-дебела от 1 см. с форма за сладки се изрязват кръгли бисквити, слагат се в тава с намаслена хартия. Мажат се с разбито яйце, пекат се 18-22 мин на 180-200 гр. до зачервяване. Излизат около 8 бисквити. Поднасят се топли, с масло, лютеница, шунка ...
Любима на всички закуска, свършват веднага.
Ако се прибавят любими подправки в тестото - щипка чубрица, риган и т.н. също става много хубаво  Peace.
Цитирай


Мнения: 1 649
Ммм много обичам такива глезотийки,стават бързо  и лесно ,може да се ядат със сладко или сиренце мммм.Мерси   bouquet.Утре ще си купя царевичен грис и ще ги спретна за закуска.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.