Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
донесоха ми голяма тиква и сега се 4удя как да я изпека-веднъж пробвах,но не ми се полу4и
съвети приемам всякакви  chef
Цитирай


Мнения: 198
Нарязваш на парченца,сваряваш в тенджера малко,докато поомекне,после изсипваш парчетата тиква в тава,поръсваш със захар и печеш.Става страхотмо Smile
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
мерси,аз предния път направо я сложих в тавата явно затова не е станала
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Нарязваш на парченца,сваряваш в тенджера малко,докато поомекне,после изсипваш парчетата тиква в тава,поръсваш със захар и печеш.Става страхотмо Smile

И ние така си я правим  Peace
Цитирай


Мнения: 8 586
Харесва ми по тази рецепта на МОРЕНА. Пействам я, защото не мога да дам линк.

Цитат

СЛАДКИШ С ТИКВА
1л пр. мляко
3 яйца
1ч.ч. захар
масло
Тиквата се обелва и нарязва на парчета. Парчетата се овалват в брашно и се нареждат в тава, намазана в масло. Млякото + яйцата + захарта се разбъркват и се залива тиквата. Върху парчетата слагаме няколко резенчета масло и печем.

Рецептата си е моя.
Страхотен сладкиш...много вкусен
.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Яла съм същото в едно карнобатско село, явно се знае рецептата.  Wink На мен не ми допадна обаче, може би защото не понасям прясно мляко и ми се друсаше някакси сладкиша...  Confused иначе казват, че е много вкусен, да  Peace
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Изчиствам тиквата,само отвътре,кората оставям.Нарязвам на средно големи парчета.На дъното на тавата,в която ще пека посипвам захар,точно количество нямам,на око.Подреждам парчетата с кората нагоре и обливам с малко вода,че при печенето тиквата пуска доста и тавата може да прелее.И пека в умерена фурна,докато започне леко да се запича кората.Става много вкусно,защото при печенето на дъното се образува лек карамел.При сервиране допълнително заливам с този карамел и посипвам с орехи.
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
мерси  bouquet  bouquet  bouquet
и рецепти за тиквеник не отказвам Flutter
Цитирай


Мнения: 8 586
Виж и тук, има интересни предложения.
Цитирай

Русе

Мнения: 845
Изчиствам тиквата,само отвътре,кората оставям.Нарязвам на средно големи парчета.На дъното на тавата,в която ще пека посипвам захар,точно количество нямам,на око.Подреждам парчетата с кората нагоре и обливам с малко вода,че при печенето тиквата пуска доста и тавата може да прелее.И пека в умерена фурна,докато започне леко да се запича кората.Става много вкусно,защото при печенето на дъното се образува лек карамел.При сервиране допълнително заливам с този карамел и посипвам с орехи.
Този вариант на печена тиква най-обожаваме в къщи Wink
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
лабрекс-откровен по4итател съм ти  bouquet  bouquet  bouquet  chef
Цитирай


Мнения: 655
ами ила аз изчиствам тиквата,нарязвам я на големи парчета.нареждам ги в тава,всяко парче го намазвам с мед.след това слагам прясно мляко колкото да покрие дъното.слагам във фурната на вентилатор.СТАВА ПРОСТО БОЖЕСТВЕНА  chefно винаги я пека,защото като се вари направо и се губи вкуса.поне така мисля,защото съм пробвала и варена. Hug
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528

Така татко ми и баба ми едно време на село правеха тиквата. Ама от тикви от двора им и от пазара сега разликата е повече от осезаема  Tired

Уау, тиквеник... аз не обичам по принцип. Но леля ми прави някакво свещенодействие с това и става прекрасно. Никой никога не може да го направи, дори след уж подробните й обяснения. Не знам... нейният става един черен, карамелизиран, не личат корите, не мирише на тиква, абе, супер е   Blush
Цитирай

Варна

Мнения: 1 644
Изчиствам тиквата, махам и корите, режа на големи парчета, слатам в тавичка, поливам я с мед, слагам малко вода, слагам фолио, пека около час и половина на средна фурна и след това махам фолиото да се позапече.Става просто супер Hug
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
А тиквеника:
В тенджера слагам олио,което оставям да загрее и тогава пускам настърганата тиква,след което захар на вкус.И така задушавам,докато омекне.Махам от котлона и прибавям канела и начупени орехи.Обърквам добре и разделям на две.Корите за баница разделям на три.В ненамаслена тава редя едната част от корите,разтилам едната част от вече охладената смес,редя втората част от корите,после другата част от сместа и редя третата част от корите.Нарязвам на парчета.Загрявам олио и заливам следите от ножа.Пека в умерена фурна.През това време правя сироп,около 2 чч,но не 1:1,а по-разреден.След изпичане заливам(сиропа охладен).
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора