Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 март 2008, 21:59 ч.

предястия - или гладът идва с яденето

  • 11 072
  • 108
  •   1
Отговори
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 694
отварям тема за предястията.

всеки е забързан, време няма, набързо да се сготви, гладът да се притъпи...
бързото готвене за мен е като бързия секс...

та в този ред на мисли си позволява уикенда да се поглезя.  Wink

това е за днес от мен, чакам и вашите рецепти как си гъделичкате апетита.
ако някой иска рецептата, ще я пусна.
не е сложно, не отнема повече от 15 мин. Sunglasses



снимка от близо тук и тук



# 1
  • Варна
  • Мнения: 139
Изглежда интересно,какво представлява това предястие?

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 694
шунка с черна леща върху мус от манго  Simple Smile

оригиналът е със сьомга, ама моята беше замразена и се наложи да импровизирам  Sunglasses

# 3
  • София
  • Мнения: 653
Давай сега оригиналната рецепта със сьомгата, че ми стана интересно  newsm22

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 694
Давай сега оригиналната рецепта със сьомгата, че ми стана интересно  newsm22

брей темата живнала бе... Thinking

ето ти рецепта с картинка, а ти после ще напишеш твоето предястие.... Wink

Тартар от сьомга  с портокалов сос

200 гр. пушена сьомга
3     портокала
½ ч.ч. черна леща (има по-деликатен вкус)
1 с.л. хайвер
1 с.л. портокалов конфитюр
1     глава лук на много ситно
½ с.л. зехтин
     черен пипер
     сол
1 с.л. крем балсамико
сокът от половин лимон
4 с.л. заквасена сметана
  листа от мента за декорация

Лещата се сварява във вода, без сол. след като се свари се изцежда, добавя се солта, черният пипер, зехтинът и крем балсамикото.

сьомгата се реже на дребни парчета, потокалът се бели, филитира и се реже на ситно, смесва се със сьомгата, овкусява се с лука, солта, пипера и малко лимонов сок.

останалите 2 портокала се берят и пюрират, смесват се с конфитюра.

от тях се прави основата в чиния засервиране. с помощта на пруъстен се оформя един слой от сьомгата, отгоре се слага лещата.

от сметана се прави цветенце и по средата му се доукрасява с хайвер.


снимката е откъдето е и оригиналната рецепта.

чакам вашите предложения за предястия   chef

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 20:23 от asyalein

# 5
  • USA
  • Мнения: 1 777
Краб рангун

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 694
Pety, може ли рецептата?

# 7
# 8
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 694

имам оризови кори за пролетни рулца. предполагам, че и с тях ще стане, ако правя пържения вариант

# 9
  • Мнения: 7 474
Нашето любимо е пълнени гъби  Crazy

# 10
  • Мнения: 2 187
Ето от мен класика в жанра, подлежаща на много импровизации:

Авокадо със скариди, в случая с чеснов сос




Иначе аз съм от хората, които много държат на предястията, от тях направо мога да мина на десерта, така че много повече им се старая отколкото на основните, признавам си. Embarassed  Обичам за целта да правя топли салати, терини, огретени. За бързото готвене, напълно съм съгласна с asyalein, хубавата храна понякога изисква малко повече усилия, така че доста от нещата са по-сложнички за изпълнение, но си заслужават. Много ми хареса рецептата за тартара от сьомга   bouquet

# 11
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 694
Котка, как си обработила скаридите?

при мен е още по-сложно  Rolling Eyes
аз не ям месо и винаги има 2 вариант: официалният - за месоядни и неофициалният - за вегета...
та почти навсякъде се налага да импровизирам.
чудя се с какво да си заместя скаридите  newsm78

# 12
  • Мнения: 2 187
Сложен въпрос за заместването на скаридите  newsm78  Варени яйца ядеш ли, аз също доста време бях вегетарианка, но ово-лакто, така че яйца от време на време употребявах (въобще не ги обичам, не за друго). Това ми идва първо на ум, да речем няколко пъдпъдъчи яйца отгоре ще са доста ефектни. Или зеленчук - домат върви с авокадото, представям си го на големи застъпващи се резени, нещо като ветрило...  Ще мисля още.

Скаридите ми бяха варени и замразени, само трябваше да ги размразя.

Ще обясниш ли, моля, какво е крем балсамико? Аз ползвам такъв оцет, но кремът не знам какво още съдържа.  Peace

# 13
  • под ореха
  • Мнения: 533
Котка, как си обработила скаридите?

при мен е още по-сложно  Rolling Eyes
аз не ям месо и винаги има 2 вариант: официалният - за месоядни и неофициалният - за вегета...
та почти навсякъде се налага да импровизирам.
чудя се с какво да си заместя скаридите  newsm78

Скаридите ги замести с броколи или цветно зеле.

# 14
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 694
и аз се сетих за домат.
яйце не обичам, ям ги в тесто, ама само варени не мога..
пъдпъдъчи ще потърся.
сетих се и за бейби моцарела  Thinking

броколитo и карфиолът не пасват с авокадото... Peace

крем балсамико мисля, че е редукция на балсамов оцет.
тук го продават готов.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт