Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 4 105
Много обичам рибена супа,но никога не сам я правила в нас  Embarassed Поръчвам си я по заведенията,но много ми се иска и аз да пробвам да я направя  Rolling Eyes  Wink
Кажете ми каква риба слагате,какви подправки и начина на приготвяне  Embarassed Дано не съм ви затруднила  Embarassed

Поздрави и целувки  Laughing
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Здрасти, Радина Wink  Exclamation
Та значи рибената чорба е много лесна, каквото и да сложиш в нея задължително трябва да има лющян или девисил го наричат някои. И няма начин да не стане Laughing  Exclamation По принцип е бистра супа и не се застройва, то аз въобще не застройвам супи, ама това е друга тема Exclamation
И понеже не съм фен на мерките и теглилките Confused и винаги слагам на око не мога да ти дам точни грамчета, но ти гарантирам, че пак ще е върха Very Happy  аз я правя защото мъж ми много я обича, той въобще всичко морско много обича Wink Exclamation
Риба, каквато и да е. Правила съм и от калкан и от попчета/ама ми се взе здравето докато я изчистя Crying or Very sad /, и от скумрия. Пускам я в студена вода леко да се завари и да може да излязат разни гадости от месото. После в отделна тенджера слагам вода, картофчета, морковки, рибата, малко зехтин, сол, чер пипер и задължителния лющян. Сварява се, малко магданоз и много любов и си облизвате пръстите Laughing  Laughing  Laughing
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Само едно малко допълнение да направя към ве4е доказалата се като майстор Афродита (комплименти за което)

За леощяна си абсолютно права. И без риба даже става 4орбата ако я има тая зеленийка  Mr. Green   Wink

Аз слагам и малко целинка (глава). Понякога и настърган хрян съвсем малко.

Исках да кажа за рибата, ако имаш разли4ни видове още по-добре. Ако единия от тях поне е хрущялна риба (хек например)- екстра Smile

Аз когато правя рибена 4орба и се слу4и предния ден да съм пекла например карагьоз на скара (много обичам), слагам и пар4ета от пе4ената риба.

Абе трудно може да се сбърка тази 4орби4ка, права е Афро Wink

Насо4и любовта си към нея и я мятай!
С теб сме! Smile
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Благодаря ти за милите думи, Gvenolin Laughing  Exclamation
Много добра идея е да се сложат няколко вида риба, не се бях сетила за това Rolling Eyes Другият път така ще я направя Wink  Exclamation
А, кога ще се видим с теб във Варна Laughing  и да обменим на живо опит:?:  Question  Question
Цитирай

Варна

Мнения: 4 105
Благодаря ви момичета   action033
Ако знаете каква вкусна стана супата ми   chef
Сложих 3 вида риба (хек,скумрия и сафрид),но докато я изчистя от костите ми се приплака   341uu В рибния бульон сложих зехтин,картофи,морков,пиперка и малко лук.След това добавих целина,лющян и магданоз.Разбира се сол на вкус   chef И много,много любов  Love
Една приятелка каза,че слагала и един домат накрая.Може следващия път и аз да пробвам  Laughing
Но и така беше много хубава, като за първи път  Wink
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
Аз я правя с бяла риба и слагам наполовина вода и наполовина чорба от зеле.Става много пикантна. По принцип така я правя зимата. Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 096
Баба ми, която живее на село, доста далече от морето ми е казвала как са я правели едно време. За съжаление не си спомням точната рецепта, знам само, че се прави с речна риба и преди да се махне супата от огъня пускат едни въглен вътре (не голям разбира се), който после се вади. Баба казва, че това и придава невероятен аромат.
Цитирай


Мнения: 3 452
Много рядко готвя рибена супа, че е миризлива работа. но съм яла невероятна таква от един пекан рибар. Неговите съвети бяха горе-долу:

- използват се поне 3-4 вида риби. Самите рибари, когато наловят риба си приготвят комплекти и си ги замразяват. Много удачна е зарганата.

- за бульона се сваряват няколко цаци/трицони хубаво да се разварят и после се изстискват през тензух. В този бульон вече се добавят рибите+зеленчуците.
Според моя рибар творенето на една рибена чорба отнема мноооооого време.

Останалото, Гвен е права, е голямо кол-во любоф Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.