Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

с трима мъже :)

Мнения: 1 810
Здравейте!
От доста дни се каня да ви питам за това и все си трая, но вече няма как - питам.
Скоро бях на лекция за АД, на която имах намчерение да задам куп въпроси на специалиста относно разпознаване на алергиите още по време на захранването. Той, обаче, не спираше да ни прекъсва, сто пъти каза, че бърза (те всички ни се радват само ако сме на опашка пред частните им кабинети) и така си увиснаха част от въпросите ми, които не успях да задам.

Та, въпросният специалист показа потресавашщи снимки на бебета, стадащи от АД, каза че това също се дължи на храната и започна да изрежда какво да НЕ си купуваме от магазините - шоколад - ПЪЛЕН боклук, както и половината сладкиши, особено с "шоколадовите" поливки, както и с какаовите. После яйцата с несигурен произход, млеката със сухо мляко и консерванти и т.н.

И това, което най-много ме потресе беше изказването му за пилешкото месо от магазините - пълно било с антибиотици. А ние у нас ядем предимно това. И аз кат се прибрах у нас - рев, рев... От притеснение и яд, че съм загубила последните няколко месеца от живота си в старание да храня всеки член от семейството ми здравословно - стигнах дотам, че на всеки приготвям отделни храни, че все нещо се случва тук, у нас...
Но пилето! То ни е основна храна, може да се каже. Често си купуваме и свинско (а защо то да не е тъпкано с антибиотици!? - докторът каза, че то е по-добро и чисто. Ех, как нямаше време да го поразпитам този човечец...) И оттогава до днес, правих-струвах ядохме това, онова, готвих така и иначе, мъжа ми беше в болница и горе-долу вече 2 седмици не съм готвила пиле у дома.
И днес вече няма накъде - купих пак, че нямаме нищо за ядене. Купих от охладените бутчета - долни и горни, от Фантастико. Ние така си пазаруваме пилето - разфасовано и охладено. Понякога - пилешки гърди, друг път - пилешки пържоли от бут - от МЕТРО - големите тарелки. Общо взето, много го ядем у нас пилешкото месо. С всичко. И сега не знам какво да правя. Не е въпроса само за момчил, когото сега захранвам. Алекс също искам да опазя, а и мъжа ми. Какво да правя сега? Дали е вярно това? Докторът, м/у другото говореше за бройлери, но аз предполагам, че именно такова е пилешкото месо, което купувам - от бройлери.

Кажете ми, че бъркам нещо и, че всичко е наред. Кажете ми вие какво правите ? И друго - нямаме варианти за домашни пилета или кокошки

Благодаря!  Hug
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 467
Цитат
пилешкото месо от магазините - пълно било с антибиотици.
Да. Така е. И хормини за по-бърз разстеж. Домашно да го гледаш пилето, пак ще даваш АБ, щото иначе от 50 пилета, я ти останат 5.
Какво правя аз лично - не наблягам на пилешко. Гледам да не купувам бутчета, а цяло пиле. Телешко, свинско, пиле, риба, постно - айде седмицата отишла. Другата повторение Smile
Цитирай

Istanbul

Мнения: 100
Аз също знам, че пилетата са пълни с антибиотици, за да растат по бързо. До колкото знам пилетата, които купуваме са на около 40 дена. Демек хранят ги с някакви боклуци, за да растат бързо.
Обаче незнам как да се опазиш. Ние рядко ядеме пиле, защото мъжът ми не го обича, аз пък си го хапвам с кеф.
Цитирай

София

Мнения: 925
Аз купувам пилета от марката DUC, скоро я пуснаха на пазара, засега съмя виждала в магазини"Европа" и "Пикадили", на етикета пише че са с по-дълъг срок на отглеждане,натурални, без добавки и т.н. ,много се надявам да не е поредния рекламен трик за продажба, Rolling Eyes в нашата мила родина, защото са и по-скъпички.
Цитирай

София

Мнения: 545
Вярно е,да.Пилетата наистина ги тъпчат с антибиотици,а и с хормони SickАз също обичам пилешко,но откакто родих да съм яла два пъти досега.Готвя телешко,агнешко,свинско(рядко),риба,постно и така.Когато на мъжа ми му се дояде си купува готово Wink
Цитирай

София

Мнения: 1 502
Аз пък си хапвам. По тази логика не трябва да се яде нищо...киселото мляко не се разваля, прясното също, зеленчуците и плодовете  на обикновените пазарчета не са био и т.н. Съмнявам се, че прасетата и телетата отглеждани за продан  не се блъскат с хормони и  се чака само на естественият им растеж.
Свеки си купиха теле от хора които си го гледат като за тях си...носиха месото някъде да се изследва и в крайна с/ка след като резултатите бяха оки склоних да взема и аз...еми домашното телешко нямаше нищо общо с това което купувам от магазините за месо...така чееее....
Цитирай


Мнения: 1 449

Има схеми на захранване, в които изрично се посочва, че пилешкото е подходящо като първи или втори вид месо – но само ако е от пюре или био. Месо от бройлер се въвежда доста по-късно, дори след всички други видове месо – телешко, агнешко, свинско.

Единият вариант е био пилешко.
Другият вариант е да се изхвърли водата, в която е вряло пилешкото първите 10-15 мин. Така се изхвърлят и част от ценните вещества, но и доста от химията в месото. Имаше подробни съвети по въпроса, но това беше някъде в зората на форума, едва ли тези полезни теми ще излязат с търсачката.
Цитирай


Мнения: 483
Единствено и само БИО трябва да се консумира!
Всеки продукт от животински произход има антибиотици и хормони, токсини  и още други боклуци.
Това включва:
Всички меса, яйца, прясно/кисело мляко, извара, кашкавали, сирена, масло...
Тъжно но факт!
Ние в момента сме на около 90% био продукти.
Цитирай

Стая № 6

Мнения: 502
Чакайте малко!Как така само БИО?В детските градини готвят през ден пилешко,в детската кухня-също,да не би да готвят само БИО?Аз съм виждала от къде купуват пилета и бутчета-от склад за търговия на едро,най-евтините възможни купуват.Не можем да избегнем опасните храни докато няма строг контрол при производителите и вносителите.А в България не се провежда такъв контрол,мога да го заявя съвсем сигурно!
Цитирай

с трима мъже :)

Мнения: 1 810
Ужас! Така е! МарияДара е права!
А какви са точно тези био продукти - марка, име, магазин?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 132
Ами то всички животни ги тъпчат с антибиотици и хормони за да има повече месо от тях, за да дават повече мляко и т.н.
Виж за някакви био варианти, но за БГ не знам до колко действително са био.  Ето една статия за това , че на нашият пазар има фалшиви био продукти - http://www.bnap.org/2007/08/30/false-bio-front/
Цитирай

София

Мнения: 5 399
Отдавна е факт, че животните са претъпквани с антибиотици и хормони...  Confused

Когато започнах захранване с месо, намерих домашно пилешко. Имах за няколко месеца, но след това започнах да купувам от магазина. Какво е решението, при положение, че от кухнята месото едва ли е по-различно?! В яслите положението е абсолютно същото..

Всяко поколение ще расте все по-болнаво от предходното заради замърсената околна среда като цяло и заради престъпната небрежност на контролните органи в частност.
Цитирай

София

Мнения: 629
Не искам да те разочаровам обаче е вярно  newsm45 Пилешкото в магазина е от бройлери. И то какви? Супер породисти! Ами те бутчетата са им по-големи от на кокошките!  #Crazy Живеят на изкуствена светлина нон-стоп, тъпчат ги насила с какво ли не за да наддават по-бързо, фуражът е пръскан с антибиотици за да ги предпазват от множеството болести, които просто са неизбежни при събирането на толкова много животни на едно място. Не знам до колко това ще те успокои, но и при свинете и телетата не е много по-различно. Може би има някаква малка разлика към по-добро, но по същество си е все тая. Дори и домашно да си го гледаш, ако купуваш готов фураж - той е обработен с антибиотици и антимикотични препарати за да не се разваля самия фураж, а и за превенция над животните. То едната превенция, ама...
Обаче то с всичко е така. Ми марулите се отглеждат вече на много места върху плаващи стиропорови подложки в басейни с вода, в които просто се изсипват съответните химикали. Гледах, че в Холандия в оранжериите има 24 часово осветление на зарзавата за да симулират непрекъснато ден и да карат растенията и плодовете им непрекъснато да растат и да зреят. За всякаквите храни растящи покрай магистрали, заводи и т. н. А пък за рибата...знаеш ли колко опити с ядрени заряди са направени в Световния океан? Опитай се да познаеш къде е отишла въпросната радиация?  #Crazy Ако така го мислиш просто ще полудееш.
Аз просто се опитвам да правя каквото мога. Отдавна вече не ползвам бульони, готовите подправки тип вегета, всякаквите готови супи и фиксове. Замених маргарина с масло, а при салатите ползвам зехтин, вместо купешки лимонов сок и оцет ползвам истински лимон. Когато видя продукт с някой от европейските знаци за "био-" ако ми е по джоба го купувам. У дома като цяло не се консумират много сладкиши. Баниците си ги правя сама. Ама за да готвиш все пак се нуждаеш от продукти  Very Happy Е, за телшкото се шегуваме, че готвя "на стария вол майка му". Не бих купувала на детето си кроасани за закуска, или пък желирани бонбони за награда, но съм сигурна, че винаги ще се намери "доброжелателен човек", който да му ги донесе.  #Cussing out Все нещо трябва да се яде. Иначе ще стане като онзи израз за магарето "ту да му се не види, таман го научих да не яде и то взе, че умря"  35
Цитирай

София

Мнения: 629
Еййй, Косе Босе, да си жива и здрава! Аз така варя всяко месо по принцип. Първо беше от мързел, че не ми се маха пяната, която всъщност е кръв. И кожата изхвърлям още преди да го сложа в тенджерата. Като се посвари просто изсипвам водата, заплаквам го и вече си го готвя. После случайно ме осени идеята, че може би наистина така част от антибиотиците и другите "благинки" ги изхвърлям. И си продължавам така, макар че свекито се опита на няколко пъти да ми понамекне, че така вкусната мазнина отива в мивката. Ама аз съм си инато говедо  35 За пореден път се убеждавам, че каквото ми е продиктувало сърцето не е грешало. Благодарности!  Hug
Цитирай

София

Мнения: 3 933
Ми вярно е. На моя син му се появи дерматит точно сле дкато го захраних с пилешко месо, от готово пюре. Спрях да давам пилешко за нялколко месец и след това започнах само с домашно, всичко е наред сега.

Ама за нас купуваме пилешко месо, нямаме избор. Ще се старая за него да отделям от домашните меса, колкото мога, но в крайна сметка не мога цял живот да му деля храната. Сега ще се старая, докато поотрасне, но си е и до възможности все пак. За съжаление, живеем в такова време - нито месото си е месо, нито млякото си е мляко, нито зеленчуците са си зеленчуци, както е било едно време при нас  Confused
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора