Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 25

  • 55 180
  • 301
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 7 106
Отчитам се с още една торта за РД на съпружеството, който е луд (за връзване  Laughing) фен на Арсенал :



Вътре е Тирамису.




benmary 2 жестока торта!!!

# 31
  • Мнения: 247
Отчитам се с още една торта за РД на съпружеството, който е луд (за връзване  Laughing) фен на Арсeнал

benmary 2 жестока торта!!!

Благодаря 3ори, и твоята е страхотно изпипана,както винаги...кога ли ще правя и аз торта Фенербахче Simple Smile,нека да бият първо Арсенал на четвърт финалите  Laughing

# 32
  • Мнения: 99
Жадната калугерка

Птодукти:
5 яйца
1ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
за крема и сиропа:
1 1/2 л. пресно мляко
1 1/2 ч.ч. захар
2яйца
2 суп. л. брашно

Приготвяне:
Разбиваме яйцата с захарта и към тях прибавяме брашното с бакпулвета. Рабъркваме добре и изсипваме сместа в предварително намазнена тавичка. Печем в умерена фурна. Оставяме да изстине.
В тенджерка слагаме млякото да се свари като към него прибавяме захарта. Отделяме 1/2 л от млякото и с него правим крем като прибавяме разбитите яйца с брашно и бъркаме на котлона докато се сгъсти. С останалото мляко заливаме предварително изстуденият блат, отгоре слагаме крема и украсяваме с настърган шоколад. Да ви е сладко  Peace




# 33
Моля някой да ми обясни как се разточва фондан,защото до сега само съм заливала с него.Благодаря предварително!

# 34
  • Мнения: 1 122
Здравейте ,малко със закъснение да покажа една 8-мо мартенска форумска торта.Форумска-защото я правих за срещата на момичетата,живеещи в Истанбул и запознали се ,благодарение на Форума БГ Мамма.



Двата етажа са с различен вкус.Долният е пандишпанови блатове сиропирани със карамелов сироп.Крема е нутелла,сметана,крема-сирене и желатин за да стегне...а горният етаж е мозаечна торта...също много вкусна и лесна за направа...
Ето и разрез http://images.atillabey.multiply.com/image/2/photos/11/400x400/6 … amp;nmid=69505661

Много добре е станала. Дай рецептата за втория етаж.

# 35
  • Мнения: 1 491
Моля някой да ми обясни как се разточва фондан,защото до сега само съм заливала с него.Благодаря предварително!
Ако работиш с готова моделираща маса, разточваш с точилка върху нишесте - обикновено, пшеничено, а ако си правиш сама (аз последно правих от бонбони marshmellows) месиш и разточваш върху пудра захар. Аз това мога ди ти кажа  Embarassed, ако има някоя и друга тънкост се надявам и майсторките да кажат...
benmary 2 страхотна торта   bouquet

# 36
  • Мнения: 1 122
А как изглежда пшеничното нишесте? Аз досега все купувам царевично, на всички опаковки пише царевично? newsm78

# 37
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Шоколад за моделиране - 200г шоколад се смесват с леко затоплена глюкоза /65 мл/ т.е. 1/3 ч ч
шоколада е разтопен на водна баня, глюкозата е леко затоплена. Смесват се, докато сместа се отдели от стените - при мен така стана - и се оформя на топка. Слага се в затворен плик да престои една нощ. Пише да не е в хладилник, аз явно не съм спазила това, но пак става. След това се меси с ръце, за да омекне. Ако е много твърдо се слага в микровълновата, но за не повече от 5 сек. Годно е за ползване до 2 месеца.
Мен ме сърбят ръцете да направя нещо подобно на тази долу, но за съжаление нямам повод за такава специална торта.



benmary 2, чудесна тортичка!!!

# 38
  • Мнения: 1 491
А как изглежда пшеничното нишесте? Аз досега все купувам царевично, на всички опаковки пише царевично? newsm78
Ако ми остане време тази вечер, ще снимам и ще кача да покажа  Grinning

# 39
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
benmary 2, 3ори, аплодисменти и за двете. Страхотни торти.
Зори, като гледам твоята арсенал се сещам за тази, която правих за брат ми Wink

# 40
  • Мнения: 7 106
Зори, като гледам твоята арсенал се сещам за тази, която правих за брат ми Wink

Ммммда, а аз се сещам, как тогава побързах да я скрия твоята, за да не я види скъпото  Laughing.

# 41
Благодаря ти много Violetblue,това  ще ми помогне!

# 42
  • Мнения: 1 491

пшенично и царевично нишесте. дано да ти свърши работа  Peace

Последна редакция: вт, 11 мар 2008, 22:17 от violetblue

# 43
  • Мнения: 326
в Метро има пакети по половин килограм пшеничено нишесте на Биосет. Аз купувам такова, слагам от него и за пандишпановите блатове.

# 44
  • Мнения: 492
mojeli da mi kajete kade da namerq retseptata na dinastiq, blagodarq vi:)
tazi e poslednata mi torta, koqto napravih za rojdeniqt den na maika mi i tai kato e zodiq ribi , roshih tortata da e  "morski svqt"

http://images24.snimka.bg/005325026.jpg

P.S.tortite na vsichki vi sa neveroqtni
benmary tvoqta torta e super elegantna, v ochakvane sme da ni spodelish retseptata za gorniq etaj   bouquet
zori tvoite torti me ostaviha bez dah  bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт