Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Мили дами, имам нужда от помощ. Моя, скъпия, току-що ми донесе 4 риби - карагьоз. Търсих рецепти, ама нищо не открих. На скарата ли да ги метна или нещо друго? И тъй като сте огън момичета, на вас разчитам за рецепти.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Мили дами, имам нужда от помощ. Моя, скъпия, току-що ми донесе 4 риби - карагьоз. Търсих рецепти, ама нищо не открих. На скарата ли да ги метна или нещо друго? И тъй като сте огън момичета, на вас разчитам за рецепти.
Задължително на скара!!!
Аромата му е невероятен! Няма друга такава риба, която да ухае така, както карагьоза върху скара! Има доста костички обаче...
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 069
Азне знам по друг начин да става, освен на скара и в плик з апечене- на фурната. Това е много мазна риба с много тънки кости.  Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
На скара задължително! А за да няма кости от вечерта го напипери с черен пипер и го намажи със лимонов сок отвътре и отвън.После на другия ден като го изпечеш костите са се стопили наполовина...Това е хитростта   bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 78
Тази риба става единствено на скара. Няма да сгрешиш  опитай.
Цитирай


Мнения: 9 731
и аз за скара знам, на свекърва ми е любима риба и все на скара я прави. Хубава е, ама много кости бе братче.... Това с лимона и пипера от предния ден ще взема да го пробвам, че то иначе не се яде, а се чопли.
Цитирай


Мнения: 1 486
Това е риба,която е само за скара,понеже е доста мазна!
Вариант е да се почисти,осоли,поръсва се обилно с копър и магданоз,чесън,лимон,престоява 4-5 часа,"изтупва"се от подправките и се слага на скарата.А при печенето се маже с мазнина и лимонов сок.Тази рецепта е подходяща и за паламуд. Peace
Цитирай

В кошера...

Мнения: 504
На скара, като докато печеш - поливаш с бира - пробий едно пластмасово шише - като лейка да стане и поливай периодично. Като се яде рибата се обръща напречно и се намачква отгоре с вилицата - така се отделя главната кост и по-голямата част от длебните. Може и да ви е известно, де.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.