Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 55
Здравейте, много ми е неудобно да повдигам този въпрос наново, тъй като е доста обсъждан, но сега съм поставена в карайно неудобно положение и просто незнам към кого да се обърна! Sad .От пет години и половина се мъкна по доктори с едната надежда да имаме наши собствени деца. Няма да се упускам в подробни обяснения през какво ми се е налагало да премина, защото сега не му е времето, но въпреки това ето ме отново тук!!! Следващия месец имам запацен и дългоочакван час за д-р Персенска от клиника Надежда в София и в момента се опитвам да подготвя всички необходими документи за да спестим неколкократните ходения до там, които са свързани с излишни разходи. Проблемът ми е, че от близо година не посещавам лекари по стерилитет, а и гинеколози като цяло, а сега ми се налага да направя всички хормонални изследвания наново! Не вярвам някой лекар просто ей така да се съгласи да ме приеме и да ми ги пусне през здравната каса. Днес бях за направление, обаче се отказах, тъй като наличният д-р от който трябваше да взема това направление за изследвания нямаше такова. Сега незнам какво да правя и към кого да се обърна за съвет! Най-накрая се реших да направя и лапароскопията за да мога да занеса всички необходими документи в София, а не тепърва да трябв ада се възстановявам и да чакам още. Моля ви да ми кажете дали някоя от вас е правила лапароскопия във ВМИ и при кого? Много ми е спешно, защото имам около седмица и половина да задвижа всички неща, а направо незнам от къде да започна. Cry

# 1
 • Мнения: 2 382
Според мен можеш да си направиш само хормони и цветна снимка.Лапарото е нещо много сериозно и ако ще провеждаш лечението в София,по-добре остави да го направи този,който ще поеме случая ти.
От хормоните към ЗК можеш да направиш само два месечно.
Евентуално ако си решила да пускаш генетични и имунологични,можеш да ги направиш,за да са ти готови резултатите.

Забравих спермограмата Wink

# 2
 • Мнения: 4 700
И аz като Шайн бих те посъветвала да не иzбърzваШ с лапарото.

Обаче нали zнаеШ, че повечето хормони се правят на определени дни от цикъла. Така че zа една седмица може и да не успееШ да свърШиШ таzи работа.

Освен това клиника Надежда работят и с пловдивски гинеколог, при който би могла в последствие да направиШ някои от иzследванията. Знае ли се какъв е проблемът при вас?

# 3
 • София
 • Мнения: 83
А защо реши да си правиш предварителни изследвания? Ясно, че ще спестиш някой лев, но няма ли да е по-добре да изчакаш какво ще поиска д-р Персенска. Може някои от изследванията да се окажат излишни. Спермограмата е добре да я направите пак в Надежда, със сигурност ще е с реални резултати. Така че може преди да поемете за София, мъжа ти да спази необходимото въздържание и с едно отиване да се опитате да комбинирате твоя преглед със спермограмата.
А за лапарото съм съгласна с shine_on75. Най-добре да се направи от лекуващия лекар. Peace

# 4
 • Мнения: 2 382
Bo,напълно разбирам съображенията ти,защото ходенето до София не е свързано само с разходи,а и отсъствие от работа,ангажиране на съпруга.А и като имаш предвид,че за следващия преглед ще се чака 2-3 месеца,добре е малко да се подготвиш.
Цветна снимка,хормони и спермограма ще ти искат задължително.
Цветната снимка си я имаш черно на бяло и спокойно можеш да я направиш тук.
За хормоните-също,ако ти предстои 3- 5 ден от цикъла.
Спермограмите на д-р Даскалова мисля,че ги признават в София,а ако там изскочи проблем,може да комбинирате ходенето с преглед при Кацаров.

# 5
 • София
 • Мнения: 7 718

От хормоните към ЗК можеш да направиш само два месечно.


Няма такова нещо. Всички репродуктивни хормони се поемат от касата. Взимаш направление за гинеколог, а той ти ги пуска.
Запиши си час за спермограма в клиниката два-три часа преди твоя, за да отидете с готова спермограма.
За лапароскопия бих ти препоръчала да се въздържиш, това е по-крайна процедура.
Можеш да направиш цветна снимка.

# 6
 • Мнения: 2 382
Лали,едно направление ,издадено от гинеколог ,покрива два хормона.Цяло чудо е едно да си издействаш,а не виждам кой ще ти даде 3-4 направления за едно посещение.

# 7
 • София
 • Мнения: 7 718
Аз лично два пъти си изследвах всички репродуктивни хормони, едно направление покрива всички хормони.
Шайн, объркала си се, с едно направление отиваш при гинеколог, а той ти пуска всички репродуктивни хормони с един талон.
Не са необходими три-четири талона. По каса - едно напралевние - всички репродуктивни хормони.
Настоявайте и се борете за правата си. Peace

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 55
Благодаря ви за съветите! Относно спермограмата последната я правихме преди две седмици при д-р Даскалова, която работи в екип с клиника Надежда и понеже и при двамата имаме проблеми сега съм задвижила нещата при съпруга ми, а повярвайте ми това никак не ми е лесно!!!! Сега се провежда медикаментозно лечение от уролог / пак по преценка на д-р Даскалова/ и се надявам нещата при него да се пооправят. Що се отнася до хормоналните изследвания, то отново д-р Даскалова ме посъветва да ги направя отново, тъй като моите вече не са актуални. Проблемът е, че тя ми каза да отида с направление при ендокринолог и той да ми пусне дадените от нея хормони, но за съжаление аз не мога да намеря такъв, който в момента да има свободни направления по здравната каса.  Sad А относно лапароскопията, аз я отлагам вече 2 години и ми я препоръчаха пред цветната снимка, защото от снимката се нанасят щети в/у яйцеклетките - все пак това си е облъчване. Реших да я напрявя в Пловдив, защото в Надежда не работят със Здравната каса и просто нямам финансовата възможност да отделя 780 лв. И без това всичките тези ходения до София, прегледи и манипулации ми идват на нагорно. Искам да ви попитам ако някоя от вас е ходила в тази клиника, как реагира съпругът й? Моят направо ще ме побърка!!! Толкова много му се иска на милия нещата да станат от самосебеси, че всичко това се отнася само от мен. Незнам дали изобщо ще можем да направим спермограма там, тъй като той винаги до сега си е носил материала от вкъщи !!! Ох, незнам, нямам време, а незнам откъде да го подхвана.

# 9
 • София
 • Мнения: 7 718
Аз лично съм привърженик на хидротубацията, струва около 80 лв, но не знам дали в Пловдив има специалист, който да я прави. Изключително щадяща и точна процедура.

Ако това е причина за лапароскопия в никакъв случай не прави!!! Това е интервенция, агресивна, възможнни са сраствания, усложнения. Лапароскопия се прави само по показания, а ти нямаш такива.
За материалът - трябва да се отдели на място, ти ще трябва да го убедиш, можеш да влезеш с него в стаичката.
Но щом провежда медикаментозно лечение може би трябва да изчакате със спермограмата.
Д-р Кацаров е много добър специалист за мъжко безплодие.

Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 09:18 от Lali

# 10
 • София
 • Мнения: 1 950
Бо, това да правиш лапароскопия за да си спестиш облъчването от ЦС е пълен абсурд. И ЦС и Хидротубацията са далеч по-щадящи процедури от една лапароскопия, че и по-евтини. Незнам кой те е съветвал, но ако наистина ти нямаш основания и причини да е необходима лапароскопия, няма и смисъл да се подлагаш. Да не говорим, че за 1 месец едва ли ще успееш да я направиш. Трябва да намериш доктор, да те плануват, щом искаш по ЗК и т.н.
Щом мъжа ти провежда лечение, е хубаво както и другите са те посъветвали да отложите спермограмата след като лечението приключи. Колкото до това как мъжете приемат ходенето в Клиника по Стерилитет, ми моя поне го приема нормално. Борбата е обща, проблема не е само мой. Явно трябва да си поговорите повечко за тези неща.
Моят съвет е да направиш ЦС или хидродубация, да пуснеш репродуктивни хормони, дори и да ги платиш сама, не са хиляди левове все пак. Имай предвид, че борбата със стерилитета си е скъпо "удоволствие" за наше съжаление.
Успех Hug

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 55
Относно лапароскопията, нейното правене няма да бъде в момента, защото това ще се реши след ходенето ми в София,  но аз все пак проучвам къде може да бъде направена, защото както и вие занете това не става веднага. Незнам как се разбирате вие с  вашите половинки, но моята като чуе болница и дава ход назад. Кой знае през какво ли ще трябв ада премина още, но няма да се откажа. Толкова време вече все се съобразявам с желанието му да изчакаме, но вече НЕ! И на мен ми се иска всичко да става по лесния начин, но за съжаление това не винаги е възможно, а особено при мен-НИКОГА. Всичко в живота си съм го постигнала със зъби и нокти и ако трябва ще го влача насила до София, но ще дойде. Аз ще намеря най-подходящия начин да го убедя, знаете,че жените умеем тези неща, но в това е въпроса. Просто имам нужда да е до мен и да ме подкрепя, защото нешовото присъствие във всичко това е незначително в сравнение с моето и това което ще ми се наложи да изтърпя още. А относно спермограмата, нея трябва да я правим след около 10-15 дена и ако всичко е наред, то оставам само аз. Вчера цял ден съм си изгубила по обикаляне по доктори и клиники и мисля накрая да взема да си ги платя наистина сама, но ме е яд да ги давам тези пари след като могат да минат през здравната каса. Абе ще се оправя някак си то се е видяло. Сега трябв ада се съсредоточа в/у по важните неща защото след всичкото това чакане, прегледа ми за София ще дойде.

# 12
 • София
 • Мнения: 7 718
Бо, в Торакс - Пловдив със сигурност правят лапароскопия по касата.

# 13
 • B HONDA CIVIC
 • Мнения: 2 423
Бо аз миналата година правих лапароскопия във Хирургиите в Пловдив отидох при личния и му казах, че ми изискват от София лапаро и той ми даде направление за хоспитализация гинеколог в областа насрочихме с нея дата за лапарото и мина по здравната каса платих само 8 лв. за престоя в болницата.
А за ендокринолог може да потърсиш доктор Орбецова във ВМИ

Лали аз миналата година като трябваше да правя лапарото попитах в Торакс и ми казаха, че не правят по здравната каса newsm78.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 244
Бо, аз на 01.06.2006г. си правих лапарото във Весела при Минев.Сега знам че са правили голям ремонт и условията са по-добри и със сигурност я правят по Касата.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт