Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 9 170
Абе хора, аз че нищо не разбирам от гъби - така си е, ама чак толкова пък Confused Купих си за първи път гъби кладница. Сестра ми ми каза, че понеже било по-дебелички, ставали за паниране. Проверих у форОмо Laughing, той също си каза тежката дума - панирах ги. Не станаха зле, с изключение на пънчетата. Те бяха като сурови, жилави и същевременно воднисти Sick
Въпросът ми е - аз ли нещо обърках технологията или просто пънчетата на кладницата не се ядат?
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Незнам за кладницата, но аз  по принцип пънчетата на гъбите ги махам, независимо пресни или мариновани. А и по-лесно щеше да я панираш без пънче  Wink
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Незнам за кладницата, но аз  по принцип пънчетата на гъбите ги махам, независимо пресни или мариновани.

И аз винаги ги махам, миришат ми на пръст.
Понякога ги накълцвам на ситни парченца, запържвам в масло и правя супа, така стават.  Smile
Цитирай

София

Мнения: 9 170
знаех си ooooh!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528

 Hug  Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 220
Махали се. Аз скоро купих за пръв път такива гъби и нямаш представа, добре че видях една позната и й казах, та тя ме предупреди, че трябвало винаги да се махат.
Цитирай


Мнения: 969
И аз от горчив опит разбрах, че се махат - бях ги приготвила панирани, но пънчетата станаха воднисти и развалиха цялата вечеря (не че не ги изядоха...)
Цитирай

sandanski

Мнения: 109
За любителите на гъбени ястия ето един много хубав сайт.
http://1001gabi.com/
Голямо разнообразие на рецепти. Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 534
Когато се панират, пънчетата се махат.
Но в тази топла салата се използват:

"Кладниците(700 гр) се нарязват на парчета зедно с пънчетата, слагат се в тава с маслко (едно малко пакетче).
След двайсетина минути им се добавя сол, пресен лук и пресен чесън, допича се за 5 минутки на изклщчена фурна."

А знаете ли че тези дървесни гъби все по-често се гледат не на дървета, а на памук?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.