Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 12 март 2008, 16:56 ч.
  • Преглеждания  7 101  Мнения  27  Онлайн  1
Отговори
  • България / Варна
  • Мнения: 285
Здравейте момичета,


Искам да ви питам за рецепта за карамелова торта..... много обичам карамел, и ми се ще да направя торта с вкус на карамел, може би кремчето да е с карамел, може и целувки да има, нещо такова ми се ще.  След известно време ще майсторя, и сега още мисля каква да е тортата, че искамда е по-различна..... досега съм правила с муса на танита и шоколадова, и двете станаха много вкусни, но сега искам карамеееел!!!
 Моля помагайте с рецепти, отгоре пак ще си я покрия с марципан варна, но си мисля да я оформя като някакво животинче...... още мисля

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Аз я правя с кроасани. Подреждам ги в тава (но не с шоколад, а с шампанско или ванилия като пълнеж) и след това заливам със смес за крем-карамел и пека на водна баня. Но животинското оформяме с карамелена торта не го знам  Rolling Eyes

# 2
  • България / Варна
  • Мнения: 285
Благодаря ти Блонди, тази рецепта е много вкусна наистина. Но аз искам торта с блатове, като крема между тях да е скарамелов вкус.... ама не се сещам как да го направя...... освен сметана с малко карамелизирана захар, ама не знам да не се пресече...... затова сигурно има рецепта, ама като не я знам....

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Продават се готови карамелизирани и концентрирани сиропи за всякакви подобни щения със силен карамелизиран вкус  Hug

# 4
  • България / Варна
  • Мнения: 285
сиропи..... може би имаш в предвид топинг, или какаво? За тях не се бях сетила, сигурно ще се получи добре.

# 5
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Ето: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,610.msg23630.html

Страшна е Crazy!!!

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Топинг ли, сироп ли, де да знам вече. В тубичка, гъсто... По мое време му казвахме сироп  Crazy

# 7
# 8
  • Мнения: 9 900
Хубав крем с карамелов вкус се получава, като се разбие 300 гр сметана с една кутийка варена сгущенка. Лошото е, че трябва да си вари човек кондензираното мляко, никой не написа, че някъде продават в България.

И още едно си изрових из архивите -  от 50 гр масло, 70 гр захар и 400гр сгущенка неварена /една кутийка – тази вече я има у нас/ става хубава карамелена смес – захарта се карамелизира в съд, добавят се маслото и сгущенката, кипва се, после се намалява огъня и се вари с бъркане около 5 мин до леко сгъстяване, да се отделя от стените на съда. Охлажда се, но да бъде топъл, и се смесва с разбити течна или заквасена сметана. Със заквасената се усеща лека киселинка.

Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 19:26 от labrex

# 9
  • Мнения: 1 388
labrex, някъде мернах една торта "Трюфел". Беше дала линк към руски сайт. И под нея имаше една торта "Наполеон". Та, ако може преводче (да ми простиш нахалството  Embarassed). А ти правила ли си тая торта Трюфел, че и от нея ми потекоха лигите eat

# 10
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528

Какво е сгущенка?  Embarassed

Кондензирано мляко продаваха доскоро в ДСНК на Шипка.

# 11
  • Мнения: 9 900
labrex, някъде мернах една торта "Трюфел". Беше дала линк към руски сайт. И под нея имаше една торта "Наполеон". Та, ако може преводче (да ми простиш нахалството  Embarassed). А ти правила ли си тая торта Трюфел, че и от нея ми потекоха лигите eat

А сещаш ли се къде си го видяла тоя линк  newsm78 Заради Наполеон-а, защото те са разни варианти. Иначе ще ти го преведа, само да го открия.


Какво е сгущенка?  Embarassed

Кондензирано мляко продаваха доскоро в ДСНК на Шипка.

Сгъстено кондензирано мляко, подсладено, тъмно на цвят, точи се като карамел и има подобен вкус. Като се свари кутийка подсладено кондензирано мляко се получава вареното.

# 12
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 725



мом4е6ка мама, ако ти харесва тази торта ще ти напиша рецептата  Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 21:01 от Eli===

# 13
  • Мнения: 3 061
Аз я правя с кроасани. Подреждам ги в тава (но не с шоколад, а с шампанско или ванилия като пълнеж) и след това заливам със смес за крем-карамел и пека на водна баня. Но животинското оформяме с карамелена торта не го знам  Rolling Eyes
Става и с козунак. Ако остане от Великден.

# 14
  • Мнения: 9 900
labrex, някъде мернах една торта "Трюфел". Беше дала линк към руски сайт. И под нея имаше една торта "Наполеон". Та, ако може преводче (да ми простиш нахалството  Embarassed). А ти правила ли си тая торта Трюфел, че и от нея ми потекоха лигите eat

 curly sue, погледни дали не е някоя от тези:
Торта Наполеон
Пак тя.
И тук.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт