Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Белгия/София

Мнения: 27 528
2 вратни пържоли (за двама души)
4 суп. лъжици ризото (или едно готово вегетарианско кюфте)
200гр пушен бекон (не е задължителен)
1 фикс на Маги за гулаш, кебап или подобно месно ястие
1 ч.ч. червено вино
1 с. л. оцет

Сплесквате на максимум пържолките с чук за пържоли. В тях на руло навивате ризотото (или половин зеленчуково кюфте). Или гъби, кисели краставички, майонеза, моркови.... кой каквото харесва. Навивате на рулце и отгоре го обвивате с резени пушен бекон. Накрая обхващате стегнато с конец рулцето.
Фиксът на Маги разреждате с 500мл вода, добавяте виното и оцета. Без да чакате да кипне, слагате внимателно рулцата. Така варите на умерен (нито слаб, нито прекалено силен) огън около час и половина.
След това (по желание) запичате леко рулцата и сосът в тавичка. Става гъсто, но малко соленко  Crazy
Заради това аз гарнирах с пюре от моркови и тиква, но с картофено или ориз също е идеално  Smile



Цитирай

Добрич

Мнения: 1 117
Блонди , след вкусните ти милинки , няма начин да не опитаме и това Mr. Green
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Блондиня, за теб пости няма ли, бре моме  Mr. Green Как не те е срам, че и снимки сложила, да ме изкушава  Mr. Green Аааа, само ме съботирате значи, аз повече тук няма да влизам  hahaha

п.п. по темата ще се пробва, ама нещо не съм фен на фиксовете, ще си го направя гулаша самичка  Wink
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Хи хи  Laughing
Ако знаеш за днес по-късно какво ти готвя...  Blush
Цитирай


Мнения: 147
Хи хи  Laughing
Ако знаеш за днес по-късно какво ти готвя...  Blush
ако това си ти на снимката и готвиш така БРАВО ЕВАЛА И ПР. СУПЕР СИ ЖЕНО Smile Peace
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Блонди,
Страхотна рецепта.
Аз слагам и морковче.
До сега съм ги правила без сос и бяха малко сухи.
Не се ли казваха едно време руландини или бъркам.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Nelly, аз съм и също се казвам Нели  Smile

Деска, не знам, аз си го измислих така. И при мен има морковчета, не виждаш ли как са се показали от разрязаното  Very Happy Руладини май са всякакви навити неща, не знам и аз точно. Не става сухо, когато ври в соса и има бекон отгоре. А и по принцип вратните пържолки не стават сухи  Peace
Цитирай


Мнения: 147
Блонди и аз обичам да готвя , но не съм толкова велика ...напоследък гледам по-леснички неща да приготвя , че нещо не се оправям с времето...
Цитирай


Мнения: 655
браво,браво,браво!ама ти наистина си страшна кулинарка!  chef
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
А, моля, моля, аз само се хваля, защото ми се случва рядко да готвя и определено съм само любител. Благодаря за милите думи  Hug, но майстор-кулинарките са Асялейн, Наталина, Пеп-4о, Биляна и др.
Цитирай

В света на една приказка

Мнения: 612
ама че вкусно изглежда. Блонди в събота  ще ги спретна тия пържолки!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.