Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 47 отговора

София

Мнения: 603
Това е традиционният индийски хляб Наан, много подходящ и за нашия вкус. Замесва се и се пече много бързо и лесно. Идеален е в комбинация с месни ястия, но вкъщи си го хапваме и с овче сиренце.

За да спазите времето за приготвяне, преди започнете, пуснете фурната да се загрява на 140 градуса PeaceСмесваме 1 ч.л. суха мая и 1 ч.л. захар с 3-4 суп.л. топла вода. Разбъркваме и оставяме 5 минути.
През това време смесваме 200 гр.брашно с ½ ч.л. бакпулвер и ½ каф.л. сол. Прибавяме 4 препълнени суп.л. кисело мляко, изливаме разтворената мая, 3 суп.л. прясно мляко /аз нямах и разтворих една лъжичка от Хуманата на бебето Mr. Green/, разбъркваме и месим 5-6 мин. Правим тестото на топка и го поставяме в съд, който покриваме с влажна кърпа. Втасва 10-15 мин.

Разделяме на 4 топчета и разточваме елипсовидни питки с дебелина 0.5 см. Поставяме в намазана с олио тава и печем 15 мин. в предварително загрята фурна на 140 градуса.

Целта не е да хванат коричка, а само да бухнат /по време на печенето утрояват обема си/, затова и се пекат на ниски градуси. Стават много пухкави, меки и вкусни.
Консумират се задължително топли!

ftp://
« Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 23:17 от Цецето »
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
Това е традиционен индийски хляб, много подходящ и за нашия вкус.

това Наан ли е?
няколко пъти го правя по различни рецепти и не става като в индийския ресторант... Tired
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Това много ще ни хареса,че ми напомня на пърленки.
Дали може да стане пикантна или чеснова?
Цитирай

София

Мнения: 603
newsm10 Точно това е Наан! Но не го написах с оригиналното заглавие /ще си редактирам поста/.
Тези ще ти станат като в индийския ресторант Very Happy

Дали може да стане пикантна или чеснова?

Не съм сигурна, но пробвай като ги изпечеш да намажеш с чесново масло. Аз съм обяснила и в рецептата, че този хляб не е с препечена коричка, не е като пърленките  Peace
« Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 22:14 от Цецето »
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318

Тези ще ти станат като в индийския ресторант Very Happy

  Tired ми, брашното май е специално и се пече в Тандур Confused
по принцип Наана е на мехури и е мекичък, пече се бързо.

преди бяхме пуснали тема за индийската кухня и там коментирахме...
Цитирай

София

Мнения: 603
Аз тази рецепта я имам от индийка-готвач, тя си го пече във фурната, но предполагам, че в тандур ще е още по-вкусно. Но не е задължително  Peace Брашното също не е някакво специално.
Пробвай, може пък този път да ти се получи. На мен винаги ми се получават....
Цитирай


Мнения: 2 061
Като стане въпрос за индийска кухня аз няма как да не се запиша  Blush
Благодаря за рецептата. Наан е много вкусен!В България на фурна....
Оригинален наан в Индия  Whistling Whistling Whistling
Цитирай

София

Мнения: 603
В България на фурна....
Оригинален наан в Индия  Whistling Whistling Whistling
35 Това се въздържах да го напиша, ама ти ми взе думите от устата  Peace
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Мммм, и аз съм фен на иднийската кухня, и на наан-а  Mr. Green Най ми харесва с чесън и масло или само с масло. Има и пълнен нан със зеленчуци или кайма, той пък как се прави, щото е между тестото, а не седи някак си завит  newsm78
Ще се пробва, ама аз досега по идийските ресторанти все препеченичък ми е бил наан-а да не е менте нещо  Tired
Цитирай

София

Мнения: 603
Ами не мога да ти кажа дали е менте, не съм била в Индия /Айлята да каже Wink/. Но сестра ми е яла в индийски ресторанти в Сохо и казва, че е същия. Аз съм правила и препечен на тиган, но той е с малко по-различно тесто и се казва Chapatti (Paratha). Той изглежда повече като палачинка обаче  newsm78  Но и с това тесто можеш да си направиш препечени хлебчета на тиган, предполагам, че също ще са много вкусни. Ще взема да пробвам и аз  Thinking Но на мен много ми харесва така, както е в рецептата. Peace

То и баницата е български патент уж, пък рецепти за баници -  един милион  Peace
« Последна редакция: чт, 13 мар 2008, 10:40 от Цецето »
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
О, аз ще го направя, звучи ми интересно. Ако се напъна и агнешко масала да направя,  Mr. Green много им е крехко месцето незнам как го постигат  Thinking
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
казва Chapatti (Paratha). Той изглежда повече като палачинка обаче  newsm78  Но и с това тесто можеш да си направиш препечени хлебчета на

за чапати и брашното е друго. за това сам сигурна, защото ходих да го търся в азиатския Maгaзин. с обикновено брашно не става същият вкус!
та чапати си ги купувам готови. правя си само dip-четата  Peace

ще пробвам рецептата за Наана, но аз ползвам брашно 405 и съответно рецепти с брашно тип 500 не са много сполучливи.
до сега нямам успешен кекс... Tired
Цитирай

София

Мнения: 603
Ами тя комбинацията от бакпулвер, кисело мляко и мая ти гарантира поне бухването. Виж, за вкуса - не знам какво точно търсиш  newsm78 Но пък пробвай все пак.
Цитирай

Sofia

Мнения: 870
Златни сте обожавам Нан-а в индийския ресторант за 8-ми март ме водиха там и то аз само това си ядох обожавам - задължително ще пробвам. Благодаря!   bouquet
Цитирай

* oRaNgE cOuNTy *

Мнения: 330
А горе-долу колко голяма да бъде тавата?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 47 отговора