Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 март 2008, 00:20 ч.

Кампания "Ние чакаме бебе" продължава!

 • 2 731
 • 12
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 5 422
КАМПАНИЯ "НИЕ ЧАКАМЕ БЕБЕ" ПРОДЪЛЖАВА
За кампанията:
Кампанията на „Еврофутбол” – „Ние чакаме бебе” цели повишаване на информираността на бъдещите родители за здравословна и пълноценна бременност.
Тя е първата тема за 2008 година от мащабния социален проект “Печелиш и помагаш”, който “Еврофутбол” стартира в началото на миналата година.
Осъществява се в партньорство с Фондация “Помощ за благотворителността в България” и медийното партньорство на Нова ТВ, Дарик радио, в. Дневен труд, сп. ”9 месеца”, BG-Mamma.


“Еврофутбол” удължава националната благотворителна кампания „Ние чакаме бебе” с още два месеца. Причината е огромният интерес от страна на медии, държавни и частни организации и бъдещи родители към отделните инициативи - безплатни училища за бременни, събития за популяризиране на здравословната бременност и дневник - календар. Затова българската букмейкърска къща подготви училища в нови 12 града и още два хепънинга - в Стара Загора и Варна. На всяко от тях бъдещите родители ще получат и създадения специално за кампанията дневник-календар “Ние чакаме бебе”.

Какво предлага кампанията:

Училищата за бременни отново ще бъдат безплатни за всички желаещи и ще се проведат в следните градове: Пазарджик - 23 март, Перник – 31 март, Кюстендил – 01 април, Благоевград – 04 април, Петрич – 05 април, Разлог – 06 април, Плевен – 12 април, Добрич – 18 април, Шумен – 19 април, Търговище – 20 април, Хасково – 20 април и Русе – 26 април.

Двата хепънинга ще бъдат на различни теми. “Най-масовата гимнастика за бременни” ще е в Стара Загора на 26 март от 10:30 ч. в хотел “Верея”, а “Най-голямото мерене на кореми” ще бъде във Варна на 16 април от 10:30 ч. в ПФОЕ МОЛ Варна. За всички присъстващи ще има много интересни игри, музика и разнообразни награди: дневник – календари, сувенири от “Еврофутбол”; специални подаръци от Piggy’s house.

Дневник–календарът, който беше издаден на хартиен носител в рамките на първата част на кампанията и съдържа систематизирана информация за целия период на бременността, съвети, специална гимнастика, материали за трудово-правните взаимоотношения, вече е разработен и в електронен вариант. Той може да бъде изтеглен свободно от интернет сайта на “Еврофутбол” – www.eurofootball.bg, раздел „Печелиш и помагаш” - „Ние чакаме бебе”, или раздел „Изтегли”. В новия си вариант дневник–календарът дава възможност за вписване на данни, за качване на снимки на определени места, за принтиране на желаната информация, за лесно водене и поддържане на няколко дневника при повече от една бременност.


Втората част на кампанията “Ние чакаме бебе” ще продължи до 30.04.2008 г. До тогава ще е и целевият тираж на Държавната парично–предметна лотария - “Набиране на средства за повишаване на информираността на бъдещите родители за здравословен начин по време на бременност”, който е част от проекта “Печелиш и помагаш”. Единичната цена на билетите е 1 лев. Тегленето на целевия тираж ще се извърши на 30.04.2008 г. 11 % от набраните средства от продадени билети ще бъдат използвани за подпомагане на каузата.


Първата тема и подробности за вече изминалите събития, част от кампанията "Ние чакаме бебе", може да прочетете ТУКПоследна редакция: пт, 11 апр 2008, 09:50 от BG-Mamma

# 1
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 489
„Еврофутбол” успя да предизвика 19 бъдещи майки от Стара Загора с масова гимнастика за бременни.
Тя се проведе в рамките на кампанията “Ние чакаме бебе” на 26.03.2008 г. в хотел “Верея”
.

Кампанията се осъществява от букмейкърската къща и партньорът й Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) и е част от мащабния социален проект “Печелиш и помагаш”.
Специалното настроение на събитието създаде водещият Крум Савов. С присъствието си инициативата приветстваха официалните гости д-р Славка Йорданова – началник на РЗОК Стара Загора, и д-р Атам Саркисян, обявен за гинеколог за 2007-ма година.

Всичките 19 бременни се включиха в специалната гимнастика и изпълниха много точно и докрай упражненията.
За това се погрижи професионалната фитнес инструкторка Татяна Стоянова. Специално жури, съставено от Крум Савов, Татяна Стоянова и представители на организаторите, избра седемте бъдещи майки, откроили се при изпълнението на упражненията.

Голямата награда за “Най-упорита бременна” взе Александрина Иванова, която очаква да стане мама на момченце след два месеца.

Поощрителна награда за “Най-голям ентусиаст” – жена в най-напреднала бременност, взе Биляна Андреева, която както сама се изрази вече носи своята рожба десети месец и се надява всеки момент да стане мама.

Като “Най-пластична” се открои Пенка Митева, която също очаква момченце.

“Най-енергична” стана Зорница Петрова, а “С най-добра координация на движенията” се оказа Ана Манева.

“С най-поддържана фигура, най-добре тренирана” бе Велина Каросерова, а наградата за “Най-точно изпълняваща упражненията” грабна Веселина Станкова, чиито опит в каратето даде резултат.

Опитният татко Крум Савов провери информираността на бъдещите родители, като им зададе въпроси, свързани с периода на бременността. За потвърждаване на достоверността той консултираше отговорите с присъстващите професионалисти д-р Славка Йорданова и д-р Атам Саркисян. Десет от най-запознатите майки грабнаха специални сувенири от “Еврофутбол”. Всички бъдещи родители се премениха с тениските и шапките на проекта „Печелиш и помагаш” и полухиха още дипляната „Аз ще ставам майка”, която разяснява правата по време на бременността, също и специално създадения за кампанията дневник – календар “Ние чакаме бебе”. Безплатно бяха раздавани и списанията „9 месеца” и „Стандарт за здравето”. Бъдещите майки взеха със себе си и стелките
за практикуване на упражнения у дома Стара Загора е първият град от продължението на кампанията „Ние чакаме бебе”, който стана домакин на подобен хепънинг.

Следващата инициатива е на 16.04.2008 г. от 10:30 ч. Тогава ПФОЕ МОЛ Варна ще посрещне бременни и техните половинки за „Най-голямото мерене на кореми”.
В 12 допълнителни града в страната ще се проведат безплатни училища за бременни в рамките на втората част на кампанията: Перник – 31 март, Кюстендил – 01 април, Благоевград – 04 април,
Петрич – 05 април, Разлог – 06 април, Плевен – 12 април, Добрич – 18 април, Шумен – 19 април, Търговище – 20 април, Хасково – 20 април и Русе – 26 април.

Паралелно с Ние чакаме бебе се провежда и първият целеви тираж на Държавната парично-предметна лотария, чиято тема е “Набиране на средства за повишаване на информираността на бъдещите родители за здравословен начин по време на бременност”. 11% от набраните средства ще бъдат насочени за каузата. Единичната цена на билетите е 1 лев. Тегленето на целевия тираж ще се извърши на 30.04.2008 г. Дотогава ще е и втората част на кампанията на “Еврофутбол”.Ние   чакаме бебе е част от мащабния социален проект “Печелиш и   помагаш”, който “Еврофутбол” реализира от началото на миналата година. Той подпомага  различни наболели и важни за обществото теми, по които няма достатъчно информираност или подкрепа в страната ни. Кампанията е провокирана от липсата на обобщени и достъпни данни за бременността - какво е полезно да прави майката, за да износи здраво бебе. Тя се осъществява в партньорство с Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ). Поради големия интерес, който предизвика сред обществото, тя беше удължена с два месеца. В първата й част бяха проведени безплатни училища в 15 града и три хепънинга за популяразиране на здравословната бременност – в София, Бургас и Велико Търново. Създадена е и електронна версия на дневник-календара Ние чакаме бебе
http://www.eurofootball.bg/downloads/2008_Dnevnik_kalendarPC.exe
http://www.eurofootball.bg/downloads/Dnevnik_kalendar.pdf# 2
 • Навсякъде
 • Мнения: 1 054
Календара за бъдещи родители е много хубав разгледах му електронната версия, но ми се искаше да имам и печатната. Не си бях в Стара Загора, когато е бил хепънинга и сега никъде не мога да го намеря.. по пунктовете ми казват, че дори не са им носили календари.. можете ли да ми помогнете да си намеря? Инициативата е чудесна иначе Simple Smile  Peace Hug

# 3
 • София
 • Мнения: 148
И аз искам да си намеря печатното издание в София newsm78

# 4
 • София
 • Мнения: 1 935
Едно момиче от София предлагаше календари. Трябва само да се свържете с нея и да се разберете къде да се срещнете. Беше писала днес в темата на юлските отчетни бъдещи мами. Ще потърся точния пост и ще добавя тук препратка. Дано помогна на dgudge , а за Стара Загора.. не знам..
Освен да взема аз един и да ти го пратя по пощата, BubolecheMeche ..  newsm78 Всяко бебче заслужава като порастне да прочете как се е чувствала мама в трепетно очакване.  Wink

ПС.
Здравейте! Аз съм от октомврийските мами.

Ако някоя не е успяла да си намери календар на "Еврофутбол" нека  ми пише на лични или на Кю-то две имена, гестационна седмица и къде да се видим, за да го получите-трябва ми подпис. Веднъж записани няма нужда от потвърждение. Календарите са безплатни. Единственото усилие е да се намерим. За мен е удобно Славейков, Плиска, Руски паметник-но подлежи на уговорка.

Последна редакция: сб, 05 апр 2008, 18:13 от saxophone

# 5
Здравейте!
Дневник-календар ще можете да получите на 13.04.2008 г. от 12 до 14 часа в "Еспресо бар" в ЦУМ, ет. 2. Ние от "Еврофутбол" ще направим една неформална среща, на която ще разясняваме правата на бременната, ще даваме информационната брошура "Аз ще ставам майка". На срещата ще присъстват лекари, представители на НЗОК, юристи. Официална покана ще пуснем малко по-късно или утре.

Поздрави!
Еврофутбол

# 6
Уважаеми бъдещи родители,

Заповядайте на 13.04.2008 г. в „Еспресо бар”, ЦУМ, етаж 2, на първата по рода си среща за разясняване правата на бременните жени. Ще получите информационната брошура за правата на здравноосигурените бъдещи майки „Аз ще ставам майка”, която съдържа данни за прегледите и изследванията, които са заплатени от НЗОК по програмата „Майчино здравеопазване”; периодите, през които те трябва да бъдат правени; допълнителните изследвания и процедури, покрити от НЗОК в случай на рискова бременност и/или усложнения и др.
Безплатно ще се раздава и дневник – календара за здравословна бременност „Ние чакаме бебе”, който представя систематизирано и достъпно информация за 40-те гестационни седмици на бременността.
Ще имате възможност да се консултирате със специалисти от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), юристи и лекари.

   Срещата ще протече в неформална обстановка, на сладки приказки и сладки хапки, в която всеки желаещ ще може да задава директно въпросите си към нашите гости.

   Инициативата се провежда в рамките на кампанията „Ние чакаме бебе”, проект „Печелиш и помагаш” на българската букмейкърска къща „Еврофутбол”.

# 7
 • Плевен
 • Мнения: 40
Здравейте! Интересува ме къде ще се проведе училището за бременни на 12 април в Плевен. Предварително благодаря за отговора.

# 8
 • www.bg-mamma.com
 • Мнения: 489
Здравейте! Интересува ме къде ще се проведе училището за бременни на 12 април в Плевен. Предварително благодаря за отговора.

Всички дати, градове и мястото на провеждане на училищата, може да прочетете в тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=275164.0

Конкретно за училището в Плевен:
12.04.2008 г., събота, Плевен
11 – 13 ч., Общинска Конферентна зала, ул. „Димитър Константинов” 20 А

# 9
 • В успеха и щастието!
 • Мнения: 575
Аз мисля да си хвана мъжлето и да отидем в неделя до ЦУМ...само да си попитам ще се заплаща ли нещо, за да си знам Simple Smile

# 10
 • София
 • Мнения: 1 935
консумацията в кафето  Mr. Green

# 11
 • София
 • Мнения: 357
здравейте, не бях в София на 13 апр, има ли откъде другаде да получа този календар? мерси предварително!

# 12
 • София
 • Мнения: 1 935
здравейте, не бях в София на 13 апр, има ли откъде другаде да получа този календар? мерси предварително!
На всяка една от лекциите "С 9 месеца на училище" го раздават съвсем безплатно.  Peace
Лекциите се провеждат всеки вторник и четвъртък в пицария "Мис Каприз" зад хотел Плиска от 9.30часа. Темата за четвъртък 17.04.08г. е "Двигателно развитие на кърмачето".
За допълнителни въпроси и записване 02/946 13 69

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт