Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Дом
Дом
15 213 членове Включете се
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

София

Мнения: 705
Предстоят ми нов апартамент и нова кухня. В избора на най-добрите тенджери стигнах до там, че цената на един качествен комплект е 400-700 лв. и слава Богу, защото имам време да помисля преди да ги купя  Mr. Green

Готова съм да купя тенджери за 700 лв, но какво ги прави по-качествени от останалите? Зная, че металните, керамичните и порцелановите съдове "оставят по нещо от себе си" на всяко готвене. Колкото и да е качествена стоманата, винаги се отделя метал в манджата. Е, може да е по-малко. Само стъклените съдове не отделят частици.

И така реших да обзаведа новата кухня САМО със стъклени съдове за готвене. Давам си сметка, че те са капризни и трудни за ежедневно ползване. Обаче, ако имам една метална тенджера, ще я ползвам (удобно е), а не искам. Затова - нито една. Е, няма да спра да се храня в ресторант, но поне вкъщи имам власт над оборудването. Само тиганът не виждам как ще се замени със стъклен, затова ще е метален.

Има ли някой, който не ползва метални тенджери? Или някой, който ползва предимно стъклени?

Бих искала да проверя за чужд опит от подобен експеримент преди да го започна.
Може би най-трудно е да си променя навиците и затова още се колебая.
 Hug
Цитирай

Бургас

Мнения: 950
Ти направо ме размаза с тея цени  #Crazy  златни ли са или какво  Rolling Eyes
Досега в какви тенджери си готвела ? Аз щото си готвя в нормални и яденето пак става супер  Peaceа тези да не готвят сами а ти да стоиш и гледаш отстрани  newsm78 
Бих дали тези пари за продукти за готвене или нещо друго ама за тенджери  Naughty

С каквото и да решиш д готвиш нека ви е вкусно и да сте доволни  Wink Peace
Цитирай

София

Мнения: 705
Виж, не става въпрос за вкусно.

Аз и без това не мога да готвя  35 Шегувам се  newsm62
Цитирай

Galaxy 13197853088

Мнения: 2 446
мисля, че издребняваш. ако походиш пеша по някоя улица ще налапаш повече метали отколкото ако готвиш в тенджера за 20 лева.
Цитирай


Мнения: 2 490
Точно тази седмица си мислех по този въпрос. Наистина най- безопасно е готвенето в стъклени съдове. Аз се опитвам да използвам главно тях /е и тенджерата под налягане, де Very Happy/.
Не се притеснявай за трудното ползване- излизат блестящи от миялната, пък и ако ги счупиш не са чак толкова скъпи- има комплекти 3 тенджери в Метро по 20-30 лева.
Най- добри са правените в Йена, естествено. Wink
Цитирай

В сигурни ръце

Мнения: 824
А тези стъклени тенджери,нали не могат да се използват върху керамичен плот?
Цитирай

София

Мнения: 2 954
Като свършите с ремонта, обзавеждането и пренасянето ще можеш да прецениш дали и в какви съдове ти се готви  Wink
Иначе Лабрадор е прав - по-безопасно е да дишаме по-малко и да ходим със затворени усти.
Цитирай

София

Мнения: 1 924
Аз, да си призная, сега чувам, че имало и стъклени тенджери  Embarassed С тях как се действа, както с металните ли? Някой може ли да ми ги покаже на картинка? Rolling Eyes
П.П. Всъщност, за йенските съдове ли става дума, дето се пекат във фурната?
Цитирай

София

Мнения: 9 014
Не разбрах какви са тези стъклени тенджери - йенски съдове ли имате предвид? Ако е така, то не са тенджери, а по-скоро тави - не съм чувала някой да вари супа на котлона в йенски съд.
Аз наскоро открих вълшебните пликчета за печене. Вече всичко пека, а не варя и не пържа. А и тавата ми остава чиста!
Цитирай

под ореха

Мнения: 533
Аз използвам и метални и стъклени .Важното е желанието за готвене и качеството на съдържанието в тях.Все ще се мре от нещо , дали от тежки частици или от сблъсък с каруца.....Не ми се вижда удачно да хвърлиш 700 лева за съдове които няма да използваш рационално.След като не обичаш да готвиш си вземи една тенджера от 20 лева и една йена за екстрени нужди .
Цитирай


Мнения: 1 164
А тези стъклени тенджери,нали не могат да се използват върху керамичен плот?
Да могат Smile
Аз имам предимно йенски тенджери-4бр, но 1 тава по-голяма и 1 тенджера по-дълбока тефлонова Smile
Предимството на йената е че много лесно се мие Smile А вкусовите качества на храната според мен не зависят от това в какво се готви а как се готви  Mr. Green
Но и на мен ми е интерсно какъв е този комплект за 700лв които си гледала newsm78
Цитирай

В сигурни ръце

Мнения: 824
Нямате ли снимки на тези стъклени тенджери?Стана ми интересно.
Цитирай

София

Мнения: 705
Да, иенски съдове имам предвид. Ползвала съм ги на керамичен плод. И супи съм правила в тях Wink

За частиците, които дишаме съм съгласна. Тук има две гледни точки - "все ще попаднем на нещо вредно"  и "от всяка вреда има измъкване". Измъкването от всяка вреда е най-грубо казано медитация. Или пречистване на организма отвътре, независимо какво му наливаш отвън. Да, ама не живеем така самопочистващо се. Иначе нямаше да ми пука в какво готвя.

Комплектът от 700 лв е в магазин Петра на Скобелев (гр. София), от магазина на Линдт към 5-те кьошета.
Комплектът от 400 лв беше около Коледа в Сити център София в един магазин на последния етаж.
Други комплекти не помня конкретно.

Това, че стъклените идеално се почистват в съдомиалната, ми хареса.

Ще си накупя стъклени, пък металните няма да избягат в случай, че хич не е удобно.
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Имам няколко стъклени тенджери, но ги ползвам само в микровълновата. Една стъклена тава използвам във фурната, но на котлон не съм си и помисляла да сложа йенаглас. Няма ли да се спука ?
Цитирай

София

Мнения: 705
Няма да се спука, ако подсушиш добре стъклото както отдолу, така  и отстрани и сложиш тенджерата студена на студен котлон.
И не само това, а понякога слагам стъклената тава на голям котлон да ври, докато нарежа всички съставки на гювеча, например и така загряна я слагам в загрялата фурна, за да става по-бързо.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора