Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 март 2008, 16:28 ч.

Незная как да помогна на мама

 • 2 605
 • 27
 •   1
Отговори
Здравейте,
Не мислех, че ще се случи и аз така да започна тема . . .
Регистрирана съм, но не пиша с ника си поради доста причини.
Пиша ви с молба за съвет - става въпрос за майка ми - млада, добре образована и разбрана жена и баща ми, който е алкохолик - в очите на хората бохем.
Положението в което се намира майка ми е доста сложно - подложена е на системен тормоз, нека подчертая - психически (макар, че според мен е много по-болезнен). Баща ми не работи от доста време, но има някакви минимални и постоянни доходи от пенсия, тя издържа семейството (работи на две места и получава доста добри доходи). Проблема се състой в това, че всяка вечер баща ми се прибира навреме, но подпийнал - продължава вкъщи и след това се започва едно и също: започва да я обвинява, че е все уморена, не правят секс, не струва като жена, обвинява дядо ми (баща й) за това че идвал по празниците у тях (не живеем от доста време заедно и се събираме по празниците) и т.н. неща, който може би ви звучат смешно, но това е всяка вечер, придружено от крясъци, скандали и дори сълзи от негова страна!
Имам доста по-малък брат, който е обсебен от баща ми и застава на негова страна във всеки един момент - и съответно майка ми търпи . . .
Много ми е мъчно и незная как да й помогна - може би поста ми е объркан, но съм в безизходица, опитах да говоря с баща и брат ми - съответно резултат никакъв!
Вече съм отчаяна - тя не заслужава такова отношение . . .
Благодаря, че изчетохте това

# 1
 • Мнения: 1 166
Ако  не живееш при майка си, вземи я за известно време поне при теб

# 2
Не живеем заедно, аз имам собствено семейство - не спирам да се обвинявам, че съм я изоставила по един или друг начин. Предлагала съм й да го напусне и да дойде вкъщи, но след разговор между нея и брат ми (той е още ученик) тя ми отказа - оказа се, че брат ми й е заявил, че ще остане с баща ми и съответно ако го напусне все едно напуска и двамата!
Положението наистина е сериозно . . .

# 3
 • Мнения: 2 479
Пробвай да въздействаш на баща си с някаква психоатака, да му внушиш, че ако продължава така тя няма да търпи вечно, да му опишеш картинката, която ще настане, когато брат ти стане самостоятелен, а майка ти го зареже с минималния си доход да види, че сметките не се плащат сами и храната не идва от хладилника, пък нека си пие и да си търси по - хубава женица - мераклийка, без баща, който да и идва на гости...и все в тоя ред на мисли.

# 4
И аз ще пиша анонимно, при нас положението е същото!
Колко пъти молих майка ми, да дойде да живее с нас, брат ми завърши училище  и също се махна от вкъщи дойде при мен да живее - нито аз нито той се прибираме вкъщи, аз живях 18 г в страх - вече ми е по-спокойно от една страна, но от друга не- толкова съм я молела да дойде да живее с нас, да си изкара поне старините спокйно, но тя не иска- и постоянно казва, че живота и бил свършил, не искала да ми тежи, какво щяла да работи и т.н! По никакъв начин не мога да я убедя да се премести при нас, а виждам, че и тежи, че не ни вижда, брат ми е на 19 аз на 30 живеем заедно с моя мъж задружно- нито той нито аз искаме да виждаме т.наречения ни баща, майка ми много страда от факта, че не ни вижда и тя- не смее да дойде да ни види заради него, само по телефона се чуваме- не съм я виждала от една година!
както и твоята майка така и моята е решила, явно че живота и е свършил и не иска да се бори з а него да живее спокойно,само допреди седмица се чувствах много гадно от факта, за семейството, което никога не съм имала, за безсъните нощи които съм изкарала вкъщи и факта, че вече като че ли изгубих и майка си, която се предаде пред него- но повече няма да се тормозя заради този човек- близо 30 години от живота ми минаха в страх и притеснения за нея!!
И аз незнам как да и помогна, като тя не иска!!!!!

# 5
 • Алпите
 • Мнения: 10 163
А майките ви наясно ли са как се чувствате? Знаят ли колко се тормозите? Ако на себе си не искат да помогнат, няма ли шанс заради вас да предприемат нещо?

# 6
Моята майка иска да си помогне, но търпи защото не иска да загуби брат ми (при нас в това се състои драмата)

# 7
 • Алпите
 • Мнения: 10 163
Моята майка иска да си помогне, но търпи защото не иска да загуби брат ми (при нас в това се състои драмата)
Тогава начинът е да убедиш брат ти, че не е прав защитавайки баща ви и по този начин вреди на майка ти и теб.

# 8
 • Ботевград
 • Мнения: 2 289
Съберете се всички и поговорете, брат ти не трябва да постъпва така ooooh!
А и майка ти не бива да търпи това положение, дори и да "загуби" брат ти. Така или иначе ще дойде момент, в който той ще се ожени и ще заживее в своето си семейство, тя няма да е цял живот с него, ама и баща ти е един  ooooh!

# 9
 • София- павлово
 • Мнения: 2 597
позната история но няма да спамя, предложи на майка ти да дойде за седмица при теб, брат ти като види какъв всъщност е баща ти май няма да мисли така, сега му е лесно че мама дава пари за училище, има наготвено и не осъзнава че тази жена се съсипва за да е добре той, само че утре той ще създаде свое семейство а нервите на майка ти ще са тотално разбити
пп. знам какво е да живееш с баща алкохолик, с тази разлика че ние децата сме на страната на майка ми, мога много да разкавам но стига спам

# 10
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 213
Мисля, че не можеш да помогнеш.
Знам какво значи децата ти да стоят на "тръни" от поредния скандал. И за да не продължава така, ги лиших от баща.
За съжеление и следващия се оказа същата картинка. Както се казва "Смених стария алкохолик с млад алкохолик" . КЪСМЕТ!
Излязла съм от семейство на пълни трезвеници, родители, брат ми също.
И за да продължава живота на децата в спокойствие  smile3513 smile3513 smile3513      - нека съм сама с тях, отколкото в напрежение с някой. Не съжелявам, децата ми са много мили. По-добре да получа упреци след време, че са пораснали без баща, отколкото, че са расли с баща-алкохолик. Категоричното ми мнение е това newsm24

# 11
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 558
За да помогнеш на някого, той трябва да иска и сам да си помогне. На сила хубост не става.

# 12
 • E-CLM & CH-VD
 • Мнения: 3 045
..... предложи на майка ти да дойде за седмица при теб, брат ти като види какъв всъщност е баща ти май няма да мисли така, сега му е лесно че мама дава пари за училище, има наготвено и не осъзнава че тази жена се съсипва за да е добре той, ......


Toва ми се струва много добър съвет. Peace

# 13
 • Мнения: 2 161
Ако майка ти не иска да си помогне сама и Господ не може да й помогне.

# 14
 • на най-обичания мъж в сърцето . . .
 • Мнения: 2 270
..... предложи на майка ти да дойде за седмица при теб, брат ти като види какъв всъщност е баща ти май няма да мисли така, сега му е лесно че мама дава пари за училище, има наготвено и не осъзнава че тази жена се съсипва за да е добре той, ......


Toва ми се струва много добър съвет. Peace

на мен също ми се струва разумен вариант!

По темата: позната история, но и на мен не ми се спами (споделя), желая на теб и майкати много сила и търпение! Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт