Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 март 2008, 14:19 ч.

Помогнете ми! Моля ви!

 • 2 724
 • 41
 •   1
Отговори
 • Мнения: 6
Отчаяно се моля тук да ме прочете някой, който би ме посъветвал или би си свършил работата!
Става въпрос за синът ми, който е на 3 годинки и половина, страда от сърдечна аномалия. С бащата сме разведени и преди 6 месеца с устна уговорка се разбрахме да гледа синът ни докато аз успея да се установя в Германия, където имам близки и осигуря преглед и лечение на детето. През това време за съжаление без и най-малко да подозирам, той е завел дело за отнемане на родителските ми права. Делото не е започнато, защото не е уважено от съда, но вече месец аз не мога да си видя дори детето, да не говорим,че не мога да упражнявам родителските си права които са мои.
Има образувани дознания срещу него за отказа да ми предаде детето, за това че не е плащал издръжки. Беше обявен за общонационално издирване, но по някакви неясни причини пак не ми върнаха детето. Ако знаех като него как да подкупвам и да манипулирам, със сигурност детенцето ми вече щеше да е при мен, за което се виня ежесекундно.
Детенцето е настроено срещу мен...объркано е психически. Не мога да ви опиша болката която ме стиска за гърлото. По принцип съм изрядната страна откъм законово положение в тази ситуация, но вече месец не мога да доближа сина си...все намира начини бившият ми съпруг да стопира нещата...вече дори не разбирам точно какво става.
Истината е, че бащата е дори с епикриза от военна болница Варна, за симулирано самоубийство...всички които посетиха дома му видяха условията в които живее детето ми, адвокати, служители от Агенция за Закрила на Детето...и всеки казва, нямаме достатъчно права.
Как мога да оставя детето си спокойно при баща му, при положение че той се гаври с мен и се радва на думичките като "курва" и " не те обичам мамо" които синът ми изрича когато искам да го чуя по телефона. Как мога да бъда спокойна, когато зная, че единият му син /той има още четири деца от предишни бракове/ почина от свръхдоза, а другият който сега спи до синът ни е с куп дознания за притежание на дрога...кажете ми как....
Това е пълен абсурд! Нещата в ситуацията са абсолютно ясни, имам нужната документация, имам поведението на бащата...та той дори не се смущава от присъствието на адвокати и социални работници...агресивен е и говори необосновано. Всички казват - ужас, тоя човек не е нормален...а никой не може или не иска да си свърши работата и да помогне на детенцето ми...
Моля ви, ако някой има идея или пък предложение, нека се свърже с мен...моля ви....

# 1
 • Варна...
 • Мнения: 1 279
Боже...
Съжелявам, че лично аз не мога да ти дам съвет...
Но те прегръщам...
Дано се намери изход...

# 2
 • Варна
 • Мнения: 1 870
Много неща не разбрах от разказа.
Ти все още си в Германия? Как тогава да стане това с виждането?
Полицията не се ли е намесила? Щом ти имаш правата върху детето, значи той ги нарушава, следователно полицаите са длъжни да ти върнат детенцето.
Мои разсъждения.
Най- добре е юристи да се изкажат.

# 3
 • Мнения: 6
Не, не съм в Германия в момента съм си във Варна. Върнах се защото разбрах че бившият ми съпруг е поискал отнемане на родителските права. Полицията може да прави само протоколи с които да документира, че бащата не изпълнява съдебното разпореждане, но не може да отнеме детето от ръцете му. Такива протоколи имаме вече два броя. Детето плаче и е много травмирано когато ме види, и аз не исках в началото да го отскбувам буквално от ръцете на бащата, това е непоносима травма за едно три годишно дете. Но сега вече не зная кое е правилно и кое не. Детето според мен е подложено на огромна и нечовешка манипулация, живее в много лоши условия. Бащата го качва на колата и го води с дни някъде извън града за да не мога да го търся и намирам.  На два пъти вече в рамките на 2 седмици милото беше болно и с температура...и всички знаят и виждат кой и защо го разболява, но никой не може нищо да направи.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 1 870
Съжалявам да чуя това, което разказваш.  Hug
Жалко само, че не мога да ти дам адекватен съвет.
Успех! Дано скоро си гушнеш детенцето!  bouquet

# 5
 • рядко вкъщи
 • Мнения: 475
Щом няма институция,която да вземе ситуацията под внимание,се обърни към медиите-БТВ или Господари на ефира.Личните ми наблюдения са,че напоследък щом се намеси телевизията,всички много бързо започват да си вършат работата в положителна насока.Пробвай поне,нищо не губиш.Желая ти успех!  bouquet

# 6
 • Варна
 • Мнения: 2 168
Не зная как мога да помогна, съжелявам. Може би е добре да не бъдеш толкова тактична и с двама-трима по- ячки приятели наистина да "отскубнеш" детето, след като казваш, че е в риск с този човек.

# 7
 • под водата
 • Мнения: 750
А ти адвокат нямаш ли?
Не си ли проверила какво може да се направи по съдебен път?
Какво чакаш?
Говори с адвокат,бутай пари и нещата ще се оправят!
Той поради какви причини пледира за отнемането на родителските ти права?
Има ли основаие?Може ли да ги докаже в съда?
Ако не,значи картите са в твоите ръце и можеш да ги играеш докато е време!
Пиши ми на лични ако решиш за подробности около случаят ти!
Имам нещо предвид!Мога да ти помогна макар и с мъничко!
Стискам ти палци!Дерзай момиче!Ще успееш!
Минах през ад подобен на твоя,макар и в друга форма!
Прегръщам те!

# 8
 • под водата
 • Мнения: 750
Мама–мама,моля те разчисти си кутията!Не мога да ти пиша,пълна е!

# 9
 • София
 • Мнения: 457
mamma, какво става? Обади ли се? Не мога да ти пиша ЛС, изчисти си кутията.

# 10
 • Мнения: 6
Благодаря на всички за огромната подкрепа!!!
Наистина за сетен път се убеждавам, че споделянето и разбирането са огромна част от решаването на един проблем. Господ здраве да ви дава добри хора! Добрата дума и топлата подкрепа са най - прекрасния лек за мен в този момент. Сънувам детенцето си вече месец...на метри съм от него а не мога да го гушна...да го подуша....никога не съм предполагала, че може да ми се случи....никога...
Срамувам се от постъпките на баща му и в същото време от нашата държава, защото макар законът да е изцяло на моя страна няма кой да го изпълнява в тази огромна бъркотия, бюрокрация и невежество. Никой не може да ме убеди в обратното, защото тия седмици през които нямам право да си виждам детето, макар законът да казва  обратното, но "таткото" плаща и успява по някакъв начин да ми наложи и да ме отдели от детето ще ги запомня за цял живот. Не ги пожелавам на никого! Аз съм само една майка, която прави и ще прави всичко възможно за да излекува детенцето си, която го обича....и която силно се надява че ще пребори дупките в закона и ще успее да докаже истината. А за бащата мога само да кажа, че травмата която му нанася убеждавайки го че съм "лоша", "курва"....да това говори детенцето ми по телефона...срамувам се ...истински се срамувам, че наистина няма на този етап начин това престъпление към детето ми да бъде спряно....
Ще чета внимателно всеки един съвет и препоръка от всички вас....вече много ми помогнахте със съвети и конкретни контакти. Благодаря Ви!!!

# 11
 • USA/ БГ
 • Мнения: 66
Много ми стана мъчно като прочетох разказа ти  Cry
Съжалявам, че няма как да ти помогна.
Пожелавам ти успех   bouquet

# 12
 • София
 • Мнения: 629
Цитат
Детето плаче и е много травмирано когато ме види, и аз не исках в началото да го отскбувам буквално от ръцете на бащата, това е непоносима травма за едно три годишно дете. Но сега вече не зная кое е правилно и кое не.

За всяко дете е трагедия да живее с баща като този, който описваш и е необходимо да бъде изведено от тази среда възможно най-бързо.
Мисля си, че не е трябвало изобщо да се стига до тук, но вече е факт и
искрено ти пожелавам да успееш да се пребориш и историята да има добър край.

# 13
 • Мнения: 303
Имам питане - съгласно съдебното решение, с което е прекратен брака ви правата за отглеждане на детето са дадени на теб, така ли е ?
Ако да, ми хрумна нещо - може би трябва да сезираш Районната прокуратура по местоживеене за престъпление по чл.182 ал.2 НК.

# 14
 • Мнения: 6
Да, родителските права след развода са на мое име. Прокуратурата е сезирана по чл.182 ал.2 от НК
Отделно има два протокола когато съм ходила на място пред вратата му да се моля да ми даде да видя детето си. Тогава виках полиция...пишат протоколи и си отиват...това е....докато се задвижи цялата процедура и докато законът бъде изпълнен не зная просто какво може да се случи с детенцето ми. Не преувеличавам никак! Според мен бившият ми съпруг има психологически проблем в момента, понеже не съм го виждала в такава крайна светлина. Това са трудни и мъчителни за доказване неща. А в същото време детенцето е много объркано и дори не зная къде е точно в момента...само зная че не си е у дома, а е на антибиотик...зная че няма да го прибере в дома си, защото просто го използва за средство в момента...и защото все пак се страхува, защото знае че аз не стоя със скръстени ръце. Абсурдът е толкова пълен, не заради друго, а защото вече половин полиция във Варна знае за какво става дума, както и адвокати, съдия изпълнител, кмет дори...но изпълнението на закона...докато се осъществи, Господ да ми е на помощ и на детенцето ми!!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт