Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 742
Купих си нова печка  - с вентилатор. Еми не мога да я разбера. Старата си печеше супер отгоре и от долу, а тази не знам - кога да ползвам вентилатора- повече ли се пече с него или по-малко, а при десертите как е - помагайте!!!!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 458
Аз също имам такава печка и от доста проби установих,че с вентилатор като се пече трябва градусите да са по-ниски.например когато пека питка пускам долен реотан с вентилатор ,но пека питката на 140 градуса(това го бях чела някъде тук и наистина е така (когато пека разни ястия винаги ползвам венилатор и досега нямам проблем.Виж поразрови се из готварския форум има и други мнения,които ще ти бъдат от полза.успех и ти пожелавам да си ползваш печката дълги години.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ползвам вентилатора почти за всичко. Без баници, пици и кексове, защото не става добре. По принцип фукнцията на вентилатора е когато слагаш две тави на два реда, така равмомерно завихря въздуха и пече и двете. Когато тавата си е една, не е нужно да го пускаш. Аз съм доволна  Peace
И да, градусите ако е на вентилатор сваляш с 20 по-малко от препоръчаните за дадена рецепта.
Цитирай


Мнения: 742
Благодаря ви за бързите отзиви!
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Моята печка има програми. Едната е пица и тя е с вентилатор, другата е сладкиши и тя също е с вентилатор, притопляне на порция ядене- горен долен реотан. Отделно си има горен, долен реотан, вентилатор, вентилатор с грил и грил. Установила съм, че месото ако го правя с вентилатор става много бързо и изсъхва. Когато правя ядене обикновено използвам горен и долен и последните 10-15 мин пускам вентилатора за да се запече по-бързо. Кексовете и козунаците задължително с вентилатор на по-ниска температура.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 058
Ползвам вентилатора почти за всичко. Без баници, пици и кексове, защото не става добре.

Аз пък откакто пека на вентилатор имам най-пухкавите баници и най-равния и много надигнат кекс на света. Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 676
И аз като Блонди  Wink
Не е нужно да пускаш вентилатора за всичко . Прочети си упътванията  Peace
Цитирай


Мнения: 805
Забелязала сьм,че с вентилатора ястието завира по-бьрзо.
Кексове,блатове,козунаци-с вентилатор.
Естествено крем-карамела-без вентилатор!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 481
Моята печка е 4 дена, много е хубава - нов модел на Gorenie. Забелязах обаче, че няма функция горен и долен реотан с вентилатор, а само горен с вентилатор и долен с вентилатор. Поразрових се малко и забелязах, че и други нови модели печки са така. Вие как печете кексове с такива фурни?
Аз си мислех, че може би трябва първо да се пече на долен реотан с вентилатор и после на горен с вентилатор. Ако е така, по колко време горе долу трябва да се пече на двата варианта ( със старата печка, един кекс се изпичаше средно за 45 мин)?
Цитирай


Мнения: 655
ами и аз да се включа.аз ползвам вентилатор винаги-кековете ми стават просто невроятно бухнали и прекрасно изпечени.то имам и различни прграми-мисля че 11,но с вентилатора ми завират манджите по-бързичко,а всичко е равномерно опечено отвътре.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 644
Пека всичко на вентилатор - баници, кексове, пици ..........................
Цитирай


Мнения: 506
аз дълго време на го ползвах-не виждах смисъл и нужда,но напоследък го включвам на всичко и сега виждам разликата-всичко става по-бързо и по-добре,а за месото-просто трябва да се покрие Peace
Цитирай


Мнения: 6 020
Досега не съм ползвала вентилатора, незнам защо ooooh! Като чета отзивите, май ще пробвам Flutter
« Последна редакция: пт, 14 мар 2008, 23:50 от ЛУРДЕС »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.