Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 55
Въпроса който искам да задам е свързан по-скоро свързан с  психиката.
Ако да речем се окаже че имам сериозни "женски"проблеми и трябва да тръгна по доктори.
На всички е известо правилото че когато жената много иска бебе се получава едно "пренавиване" и понякога бебето не се получава.(И много двойки след едно осиновяване успават да заченат, защото стават спокойни.Едва ли има човек който не е чувал за този феномен.)

Хубаво оказва се че имам проблем и трябва да се боря но няма как това да не се отрази на възможността на забременяване.
Не искам въпроса ми да прозвучи като въпроса "Възможно ли е да се удави човек без да плува"
Опасенията ми са сериозни.

Понеже тук сте хора с опит как бихте коментирали по темата? В Следваща тема ще изложа проблема си но сега задавам по - общ въпрос.
Желая успех

# 1
 • София
 • Мнения: 7 718
Не вярвам аз в такива работи.

# 2
 • София
 • Мнения: 5 232
На всички е известо правилото че когато жената много иска бебе се получава едно "пренавиване" и понякога бебето не се получава.(И много двойки след едно осиновяване успават да заченат, защото стават спокойни.Едва ли има човек който не е чувал за този феномен.)

това са градски легенди. няма такова "правило".

# 3
 • Мнения: 2 386
Абсолютно съгласна съм, че твоя т.нар феномен е просто градска легенда!
Всъщност, знаеш ли, че едни от най-дразнещите съвети към хората с репродуктивни проблеми са, да се успокоят, да не мислят за проблема, да си живеят живота, защото бебето само ще дойде и прочее глупости.  ooooh! В тази връзка, много често се споменава и този "феномен" - някой някъде чул, че едно познато семейство на съседите /колежката, лелята и т.н/ си осиновили дете и след това жената забременяла. На момента прекъсвам този, който си е позволил да спомене или намекне пред мен нещо подобно. Първо, защото е безумица и второ, защото ми причинява болка.
Кога ще си осиновя дете, дали ще си осиновя дете, колко АРТ процедури ще направя и прочее, си е лично моя работа и не позволявам на никого да изказва некомпетентно лично мнение без да му е поискано такова! Naughty

А сега конкретно по въпроса ти. Да предположим, че нямаш проблеми, но си подложена на системен стрес. Той ще попречи първия месец, ще попречи втория месец, но на третия примерно ще забременееш.
Другата хипотеза - ти си с проблеми, но си изключително спокойна. Ами колкото и да си спокойна, ако си за АРТ процедура, тя няма да ти се размине.
И малък личен пример - дори аз да имам нервите на дзен будистки монах, сперматозоидите на съпруга ми пак няма да станат по-качествени или по-бързи! Wink

# 4
 • Мнения: 2 374
Напълно съм съгласна с Хоуп Peace
Когато има обективни физиологични причини,спокойствието няма да ги реши.
Друг факт е ,че много момичета успяват при АРТ,а това си е един огромен стрес и колкото и да си спокойна,психическото натоварване е много голямо,но въпреки това се получава.
Колкото до забременяване след осиновяване ,не го възприемем като градска легенда,а като съдба.

# 5
 • Бургас
 • Мнения: 3 273
След казаното от Хоуп и Шайн нямам какво да добавя , освен това да действаш по въпроса с решаване на проблема и да продължаваш напред в борбата си за своята мечта  Успех  Hug

# 6
 • Мнения: 55
Благодаря за изчерпателните и зрели отговори

Успех

# 7
 • под земята.... (може и да съм картоф)
 • Мнения: 939
Понеже съм на всяко гърне мерудия - да се включа и аз.
Подкрепям Хоуп и казаното по-горе и само ще допълня - повечето в този форум занят, че за мен да имам дете нито е най-важното нещо в живота ми, нито ме притеснява, че го нямам. Единственото, което ме ядосва, е че не получавайки се след поредната процедура, започвам да мисля с яд за следващата, защото зная какво ме очаква и на какво се подлагам. При мен категорично го няма тоя момент с натоварването и стреса. Аз имам проблем - ЛУФ-синдром, мъж ми също има проблем със спермограмата. По-спокоен от мен човек на тема забременяване в този форум едва ли има. И ето - вече ще станат 3 години, откато се навих да имам дете и минаха повече от 2 години ходене по лекари с цел отстраняване на проблема. Не се чудя бременна ли съм или не - като започне нов цикъл - просто го отчитам, че пак трябва да купувам превързочни материали и пак да тичам до Сф. Е, на това, ако му викаш неспокойствие, здраве му кажи!

# 8
 • Мнения: 4 321
Аз малко не разбрах въпроса с изключение на частта с градските легенди. Да, има и такива феномени, но във всеки подобен случай си е имало причина - или просто не е имало проблем, или просто двойката не е уцелвала подходящият момент. За съжаление, ако се установи някакъв репродуктивен проблем и със спокойствие и без спокойствие, забременяването няма как да стане, ако не бъде отстранен проблема.
Така че ако имаш проблем - лекувай го.
Аз останах с впечатлението, че ако пък го лекуваш проблема, няма да можеш да имаш деца - дано да съм разбрала погрешно. Но алтернативи винаги има - стига да сме готови да ги приемем.
Успех!

# 9
 • Мнения: 55
Примера който дадох по-горе беше малко тъп.Не всичко се опира до желязната логика. Човек така си е устроен да иска разни неща, да си поставя цели...Говоря за следното нещо -не ви ли се е случвало много силно да искате нещо и то все не идва.И точно когато се "откажете"от него -хоп то се случва.Имам в пред вид че наистина медицината в днешно време много е напреднала но и не познава добре много неща..например не са и ясни напълно женския мозък как фукционира нито  сложната женска душевност.не зная дано не гледам прекалено романтично на нещата..все си мисля че забременяването не е само оплождане на клетки..надявам се да е така...Все си мисля че тук правилото упорито преследване на целта до поститанет и не работи. Може би  трябва да попитам и вече заченалите...

Мишинка,не си ли се замислала чи ти си попаднала в затворен кръг.Аз имам впред вид че тези услуги са доста скъпи...Все пак ние не печелим чак толкова много, а това са ежемесечни не малки разходи ,човек мисли че не печели достатъчно...евентуално мисли как да печели повече.Това си е жив стрес /дори и мъжът ти да печели добре/ фактът че мислиш с яд...А като си помисля че примирно ако ми се наложи да ползвам услуги на психолог-там пък цифите са...
Оф явно е много сложно...
Просто се опитва да си съставя стратегия-може би да се абунирам към "Закрила" за да мога да ползвам някакви комплексни здравни услуги ли?

Давайте предложения моля

# 10
 • под земята.... (може и да съм картоф)
 • Мнения: 939
Мишинка,не си ли се замислала чи ти си попаднала в затворен кръг.Аз имам впред вид че тези услуги са доста скъпи...Все пак ние не печелим чак толкова много, а това са ежемесечни не малки разходи ,човек мисли че не печели достатъчно...евентуално мисли как да печели повече.Това си е жив стрес /дори и мъжът ти да печели добре/ фактът че мислиш с яд...А като си помисля че примирно ако ми се наложи да ползвам услуги на психолог-там пък цифите са...
Моляяяяя Shocked? Ти добре ли си? Какъв затворен кръг те гони? Кои услуги са скъпи? Я седни си изясни какво точно те интересува и си задай въпроса, че нещо нищо не разбрах.

# 11
 • Мнения: 55
"Аз останах с впечатлението, че ако пък го лекуваш проблема, няма да можеш да имаш деца - дано да съм разбрала погрешно."

Тани ,просто се колебая около начина на лекуване на проблема/при мен най-вероятно е от хомонално естество/,а съм и на 34 год. -на всичко отгоре.
На докторите 100 % вяра им нямам, защото повечето са тесни специалисти.
Страхувам се и това с бебето да не ми стане фикс идея и това да навреди на отношенията ми с партньора,когото много обичам.

# 12
 • Мнения: 55
Мишинка
Да аскъпо е защото при "специалист" стартираш от 50 лв.без да ти даде конкретен отговор,следват изследвания за 200-300 лв.При хормоните конкретно може да се наложи ежемесечно проследяване...Процедури разни-стотици левове.
Това не е ли стрес -е конкретния ми въпрос...все пак аз нямам спонсор аз имам мъж

# 13
 • София
 • Мнения: 5 232
Jo ana,

после пък да видиш памперсите колко са скъпи... а пюретата, а адаптираното мляко, а обувчиците, а количката, а бавачката ... ако сега се плашиш от парите за изследвания, помисли си какви разходи те чакат после, като се сдобиеш с дете.

обмисли идеята за частна медицинска застраховка, знам, че има жени, които се ползват от такава, но проучи внимателно дали покриват лечение на стерилитет.

# 14
 • Някъде там...
 • Мнения: 2 835
Не вярвам във въпросната градска легенда, нито пък е възможна в нашия конкретен случай (мъжки фактор). Има двойки, които са решили че няма да се борят и стоят с години бездетни, има и такива, които се борят. Наблюденията ми са, че повечето успели са от втория тип.

Момичетата са изложили доста подробни разсъждения, с повечето от които съм съгласна. Ще добавя само, че е възможно някои от двойките, които са споделили, че след като престанали да мислят за проблема или се успокоили, и то взело че станало, всъщност да са прибегнали до АРТ, но да не си признават...  Tired

Конкретно за изследванията - първата година след откриването на проблема наистина вървят много пари по изследвания, но част от тях няма да направиш повече. Възможно е проблемът пък да е малък и лесно отстраним или пък да забременееш от първия опит асистирана репродукция. Няма да знаеш без да си опитала.  Wink Както се казва - който го е страх от мечки, да не ходи в гората.

Мише, ще ме прощаваш, но никак не си спокойна, особено напоследък...  Confused Може да посрещаш спокойно поредния месечен цикъл, но поне от постингите ти определено лъха гняв и леко отчаяние от случващото се... Лично мнение.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт