Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 март 2008, 15:02 ч.

Да помогнем на един ТАТКО

 • 4 840
 • 27
 •   1
Отговори
 • usa
 • Мнения: 3 367
  Да дадем шанс на един човек, приятел и баща за нов живот!

 http://www.nikolai-burgas.com/

Обръщаме се към всички, които желаят да се включат в едно начинание на благотворителност. Опитваме се да помогнем на Николай – наш близък приятел и бивш съученик, който се нуждае от средства за трансплантация  на бъбрек. Той е на 39 години, живее в Бургас и има 14-годишен син. Неговите патила са започнали преди 6-7 години с поставянето на диагнозата Хронична бъбречна недостатъчност. Oт този момент нататък болестта се е развила много бързо и в рамките на година след диагнозата, вече е трябвало да започне хемодиализа. След година той се подлага на трансплантация на бъбрек от майка му, който за жалост има кратък живот и след четири тежки години на инфекции и епизоди на отхвърляне престана  напълно да функционира в края на 2007 г. От тогава Николай е отново на хемодиализа. Тази животоспасяваща и животоподдържаща процедура, която се извършва три пъти седмично по 4 часа, не само е болезнена и тежка за организма, но е и изключително ограничаваща и променяща качеството на живот. При повторното си включване на диализа в края на 2007г. и началото на 2008г. Ники премина през поредица от нелепи, но сериозни усложнения (допълнителни трудно-овладяеми инфекции, причинени от многократните неуспешни опити за поставяне на катетри, през които да бъде извършвана първоначално диализата, перфориране на белия дроб, белодробно възпаление, опасения за туберкулоза, тежък хематом на крака, още един по-лек на врата). Всичко беше като във филм на ужасите, но се случваше наистина!                                               

     За щастие всички тези допълнителни перипетии са вече зад гърба му и той се възстановява успешно от тях, привиквайки отново с режима, болката, ограниченията и зависимостта, които хемодиализата налага в живота му. И въпреки всичките несгоди, сполетели го до сега, Николай не престава да бъде оптимист, ведър човек с неугасващо чувство за хумор, с огромно желание за живот. Човек, който непрекъснато има планове за бъдещето, който може да зареди и другите с енергия! Надеждата му за нормален живот, обаче, е свързана с нова трансплантация. Един функциониращ бъбрек е, безспорно, по-добрата алтернатива пред диализата, ако общото здравословно състояние позволява трансплантация. Ники има такъв шанс и колкото по-скоро, толкова по-добре – преди диализата да отслаби организма му и да го направи негоден за трансплантация. Сумата, необходима за такава операция, е непосилна за спестяванията на обикновен човек, който от 6-7 години живее с това сериозно заболяване и размерът на цялата отпусната му от държавата пенсия не стига само за животоподдържащите лекарства. Ние бихме могли да му помогнем да заживее отново нормален и независим живот. Бихме могли да му спестим безкрайните болезнени часове на диализа и да допринесем да се върне радостта в живота му. Той го заслужава!

     Отправяме молба към, и приветстваме всички отзивчиви и състрадателни хора, желаещи да помогнат - да се включат в нашата кампания с личния си принос и да приобщят към това дело своите познати и приятели! Сумата на даренията не е от значение – ще Ви бъдем безкрайно благодарни за подкрепата!

     Нека дадем възможност на един човек да продължи да живее пълноценно! За да дава пример на сина си.

     Да запазим приятел!

     Да дарим надежда и бъдеще!

     Благодарим  Ви от сърце за добрината!
 

    БАНКОВИ ДАРИТЕЛСКИ СМЕТКИ:


БЪЛГАРИЯ

     ПРОКРЕДИТ БАНК (БЪЛГАРИЯ) АД
  Николай Стоянов Костадинов


в лева - IBAN: BG12 PRCB 9230 1021 7453 13
в долари - IBAN: BG45 PRCB 9230 1121 7453 17
в евро - IBAN: BG53 PRCB 9230 1421 7453 18


USA

     WELLS FARGO BANK

            Iliyana Sirakova     Acct. # 3214643433


     Checks, payable to Iliyana Sirakova, can be sent to:
                    Iliyana Sirakova
                    834 Ford Street
                    Kingsford, MI 49802


Електронни дарения

     ePay – КИН:  0795570496


     PayPal – smiaka@umn.edu

# 1
# 2
 • Мнения: 4
Честит Рожден Ден на този татко!

Да му вдъхнем кураж с добрината на нас - БГ мамите!

# 3
 • Мнения: 4
Вече можем да подкрепим кампанията за Ники и като изпращаме SMS-и с текст DMS nikolay на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, Vivatel и M-Tel).

Изпращането на дарителските sms-и се таксува с 1.20 с ДДС. 

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 4 381
Вече можем да подкрепим кампанията за Ники и като изпращаме SMS-и с текст DMS nikolay на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, Vivatel и M-Tel).

Изпращането на дарителските sms-и се таксува с 1.20 с ДДС. 
Изпратих есемес. Дано повече хора откликнат Praynig

# 5
 • Мнения: 732
И аз изпратих, дано събере парите човека! Praynig

# 6
 • Pyce
 • Мнения: 3 378
Стана ми много мъчно... Cry Ще изпратя смс-и,дано се оправи всичко и се съберат парички Praynig

# 7
 • Мнения: 4
Благодарим Ви, приятели!
Само за 10-тината дни до края на юни бяха получени 366 SMS-a за Ники!
Вярваме, че ще успеем и сме искрено благодарни за подкрепата!

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 5
През месец юли в подкрепа на кампанията бяха изпратени 846 SMS.

Набраните за месец юни средства са 456,91 лева.

Благодарение на вас приятели!
Поздрави, Мариела

# 9
 • Мнения: 4 912
дано по-скоро се съберат парички за Николай.

# 10
Хайде мили мами, да се включим отново в набирането на средства чрез смс-и за таткото,който има нужда от помощта ни! Всяко съобщение е от значение! Да включим и наши познати, да ги направим съпричастни в това начинание!
+4

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 5
През месец август 2008 в подкрепа на кампанията "Помогни на Николай!" бяха изпратени 1017 SMS.
Благодаря ви!

Открита е Дарителска борса!
http://nikolai.bulboard.com/viewforum.php?f=3

Кампанията продължава!

# 12
Моля отново да допринесем с нашата скромна,но незаменима помощ за събиране на средства за операцията на татко Николай! Чрез SMS или по сметките му,важна е подкрепата! Да му покажем,че не сме го забравили!Че заедно можем повече!Че ще има още много срещи занапред със сина си!Хайде да го направим!!Всички приобщени към каузата са добре дошли!Благодаря Ви предварително за съпричастността!

# 13
SMS-кампанията на Николай е удължена с още 3 месеца!Все още можем да му помогнем!SMS-ите са възможност да помогнат повече хора дори и със скромни финансови възможности.Важно е да реагираме,кой както и с колкото може!Благодаря предварително!

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 5
Помогнете на една кауза да бъде доведена до край!

http://www.nikolai-burgas.com – тук се съдържа подробна информация за Ники и за натрупаните средства до момента

От месец февруари започна кампания, за набиране на средства за операция в чужбина на Ники. До тук сe събраха около половината средства, благодарение на близки, познати и непознати добри хора.
   Трудно е да се обясни какво точно се случва и как се чувства потърпевшият. Много се изписа по този въпрос и пак не можем да бъдем достатъчо изразителни. Но едно е ясно, един болен, млад човек има нужда от нашата помощ. Не се срамувам и не смятам, че правя нещо нередно като моля горещо, да подадете ръка в това начинание.
   Ясно ми е, че човек не може да се постави на мястото на болния и неговите близки...няма как. Затова ви напомням, че някъде в България, в Бургас, се намира един човек, чиято надежда за живот е операция в чужбина.
Моля ви помогнете!
   Аз вярвам, че нещата ще бъдат изведени до край...няма друг вариант.
   С пожелание за здраве и лично щастие,
               Мариела /сестра на Ники/

http://www.nikolai-burgas.com
niki_sk@abv.bg
Skype: niki_miami1
Гр. Бургас
Жк „Лазур”, бл.66, вх.А, ет.1, ап.2
Николай Костадинов

БАНКОВИ ДАРИТЕЛСКИ СМЕТКИ:
ПРОКРЕДИТ БАНК (БЪЛГАРИЯ) АД
Николай Стоянов Костадинов
в лева      - IBAN: BG12 PRCB 9230 1021 7453 13
в долари - IBAN: BG45 PRCB 9230 1121 7453 17
в евро     - IBAN: BG53 PRCB 9230 1421 7453 18

Изпратете sms с текст DMS nikolay на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, vivatel и M-Tel) 
За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1.20 с ДДС.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт