Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравни заведения, специалисти
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
от 3 години дъщеря ми е девойче,но цикълът й винаги е бил неточен ,т.е. закъснява,прескача -по месец,два,та дори и по три.Окосмяването е другото което ме притеснява,а да не споменавам и наднормените килца....Колкото пъти ходих да се консултирам все ми казват-малка е!Въпреки всичко направихме изследвания на хормони и диуреза.Всичко е в норми,но прогестерона е оскъден.Тук в Бургас ми препоръчаха София -но къде са спецовете ...ПОМОЩ!!!!
БЛАГОДАРЯ НА ОТЗОВАЛИТЕ СЕ!!!!!!!!!!!!!!
Цитирай


Мнения: 1 876
Не разбирам,какъв точно специалист търсиш?
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 938
Кой гинеколог в Бургас ви назначи изследването на хормони? Репродуктивни и на щитовидната жлеза ли правихте Thinking Прогестеронът след доказана овулация ли го изследвахте? Според мен, напиши подробно всички резултати от хормоналните изследвания, както и на кой ден от цикъла са правени и пусни темата в Проблемно забременяване; там момичетата ще могат да коментират резултатите и да те насочат към специалист в София, който да се заеме с хормоналния проблем. Тестостерон и ДХЕАС правихте ли? И те ли са в норма newsm78
Цитирай
diureza-740ml.
17к.с.-20.58/24h   (13.9-55.5)
щит.жл-десен дял-напречен д.8.5мм; ляв дял-напречен д.-7мм ; Идвата дяла с намалени размери.Структурата им е хип ехогенна,хомогенна,без огнищни лезии.
В областта на двата надбъбрека на се виждат ту формации
21ден-      progesteron-  2,5nmol/l   (10.62-81.28)
6ден-        testosteron- 0.63nmol/l   (0.49-2.64)
                  estradiol    -92.75nmol/l  (46-607)
                  dhea-s      -3.61nmol/l     (1.77-9.99)
                  TSH             -1.19mlu/ml   (0.35-5.5)
                Anti-TPO      -22.59lu/ml      (0-34.0)
                  LH              -5.26lu/l          (1.9-12.5)
                 FSH          -7.02  lu/l          (2.5-10.2)
                  Prolaktin-140mlu/l            (59.3-619)
           4Андростендион-2.2.94нг/мл (0.4-3.4)
          17ОНР(17-хидроксипрогестерон)1.72нг/мл  (0.16-3.3) 
           Cortizol(AM)         -10.85mg/dl       (6.0-30.0)
           Cortizol(PM)         -8.7mg/dl          (3.0-16.0)
            ACTH                  -9.77pmol/l        (2.2-17.6)
            IRI(инсулин)       -6.29mu/l          (3-17)
чисто като резултати,а нередовният цикъл е факт.Най много я притеснява окосмяването което е погърба и по ръцете,но там могат да се вземат мерки.
Сега какво?   
Цитирай
Извинете,
изследванията бяха назначени от ендокринолог,който след като ги видя ни препоръча София,защото проблемът бил малък,но деликатен и е добре да се консултираме с АГ-ендокринолог.Поне не си прави опит за експ. с нас.
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 938
Едва ли ще Ви помогна много, мога само да коментирам репродуктивните хормони. Естрадиол, ФСХ и ЛХ се изследват на 2-5 ден от МЦ. 6-ти ден ми се вижда късничко. А прогестеронът се изследва на 7-ми ден след доказана овулация. Така изследван на 21-ви ден не може да ви е от полза с този нередовен цикъл Thinking В този смисъл не е коректно мнението на лекаря, че прогестеронът е нисък, защото не е изследван коректно.
Влезте в Проблемно забременяване Peace Там има момичета, които са извървели доста дълъг път по отношение на хормоналните проблеми. Биха Ви били от полза за разчитането на резултатите и за информация относно търсения от Вас специалист; успех Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.