Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 март 2008, 23:52 ч.
  • Преглеждания  21 865  Мнения  81  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 603
Тая рецепта засега държи първенството сред най-вкусните ястия, които съм хапвала или готвила. Вече не помня откъде я имам, обаче всеки път, като я направя, тоя човек го благославям  Joy

Взима се един заек и се реже на порции. Предни и задни бутчета и гръбнакът на 4 парчета. Днешният, който приготвих, беше 3.700кг  #Crazy, но аз ще напиша рецептата за стандартен заек - 1.5-2кг. Ако е по-голям, увеличавате и другите продукти  Peace

Парчетата месо се посоляват и поръсват с млян черен пипер. Запържват се в краве масло /отива около 1 пакетче от 125гр./, колкото да се запечатат. Нареждат се в глинен гювеч или друг огнеупорен съд. Може да се приготви и в тенджера, но има голяма опасност да загори.
След това в същото масло се запържват заедно 1 голяма глава счукан чесън и 3 средни глави ситно нарязан лук. Щом запръжката стане златиста, гасим със сока от един лимон и 250 мл. гореща вода. Добавяме 1 малка кофичка заквасена сметана или течна сметана за готвене. Заливаме парчетата месо, захлупваме и печем на 200 градуса час - час и половина /брои се времето след завирането/.
Месото става крехко и сочно като пилешко, а вкусът....не може да се опише.





Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 00:40 от Цецето

Реклама
# 1
  • Мнения: 2 093
Охх това изглежда божствено Grinning
Сигурно и с пилешко ще стана така хубаво newsm78
Ще пробвам,щото зайци няма Mr. Green

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Цеце, браво и мерси   bouquet
Тези дни за гостите у нас ще има заек, в Германия са безбожно евтини и ще се заредим. Обезателно ще пробвам тази рецепта  Hug
А като гарнитура или се набиват само мръвки?  Laughing

# 3
  • Мнения: 655
мерси Цеци,браво на тебе.аз до сега не съм готвила заек,ама наистина трябва да пробвам.сигурно в хипермаркетите има,а само един въпрос,защото съм непросветена-как се продават-замръзени или охладени newsm78

# 4
  • София
  • Мнения: 603
А като гарнитура или се набиват само мръвки?  Laughing
Ами то по принцип на заека му вървят картофки, обаче тоя е доста мазничък и ще натежи. По-добре със задушени зеленчуци или лека салата - аз снощи го сервирах със салата зеле и моркови.

nahodkata , никога не съм купувала заек от хипермаркет, но знам, че ги продават замразени. Наше приятелско семейство имат ферма за зайци и купуваме от тях.

# 5
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
И аз си я записвам, въпреки че заешко предпочитам да не ям, но ще направя в къщи за домашните , че те обичат много, Мерси   bouquet

# 6
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Направо ми потекоха лигите Crazy. Заешкото месо го обожавам! Рецептата не изглежда трудна, ще я пробвам при първа възможност. Благодаря!

# 7
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 747
и аз се давя в лиги   chef

Обожавам заек, но да не го готвя аз. Не знам защо, не съм си втълпила, че това чудо не мога да го приготвя.
На брат ми 'убавицата го прави много вкусно. Цялото месо го шпикова, задължително. Става много ароматно.

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 712
Ммммм много вкусно изглежда  LaughingЩе го пробвам скоро  Peace

# 9
  • Мнения: 1 151
Ммм ще се пробва,до сега съм яла заек само на гювеч,но това звучи божествено и със салатка от марули ще е върха!
Има замразени зайчета навсякъде по големите магазини,тук в Плд има в Кауфланд и в Сани и Била мисля! newsm78

# 10
  • Мнения: 506
аз пробвах и мога да кажа на всички,които се чудят дали си заслужава да готвят смело, божествено е Hug
а на авторката да продължава в същия дух Heart Eyes Hug

# 11
  • Мнения: 655
мерси много,цеци,  bouquetи аз ще търся да си взема от познати или в най-лошия случай-да си купя!

# 12
  • София
  • Мнения: 498
Страхотна рецепта. PeaceАко не със заек,то с пиле ще я пробвам задължително. Peace
В Била съм виждала охладен заек.

# 13
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Мисля да го правя сега, в неделя и да питам - 1 глава чесън, не 1 скилидка, така ли? И гювеч нямам Sad,  йена също, може ли в тавата с фолио или трябва да си купувам гювеч?

# 14
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Пак четох и пак не разбрах Embarassed. Запържва се месото в гювеча ли? И къде се пече после, пак ли в гювеча?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт