«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

јлтернативна медицина
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 1 097 отговора

—офи€

ћнени€: 689
√ерманската Ќова ћедицина на д-р ’амер е първата тема.

≈то заглави€та на статиите, публикувани в първата тема. Ќ€кои от статиите са изтрити.  ъм останалите има линк.

1) «а левкеми€та
2) ѕетте закона с поздаглави€:
          ѕЏ–¬» «ј ќЌ: “–ј¬ћј“ј ≈  ј“ќ ƒ≈“ќЌј“ќ–
          ¬“ќ–» «ј ќЌ: Ќ»ўќ Ќ≈ —Џў≈—“¬”¬ј Ѕ≈« —¬ќя јЌ“»ѕќƒ
                                 —“”ƒ≈Ќј ‘ј«ј
                                 “ќѕЋј ‘ј«ј
          “–≈“» «ј ќЌ: ќЌ“ќ√≈Ќ≈“»4Ќј“ј —»—“≈ћј Ќј “”ћќ–»“≈ » Ќј ≈ ¬»¬јЋ≈Ќ“Ќ»“≈ ЅќЋ≈—“»
          „≈“¬Џ–“» «ј ќЌ: ћ» –ќЅ»“≈ —ј ¬ —Ћ”∆Ѕј Ќј ћќ«Џ ј
          ѕ≈“» «ј ќЌ: Ќј  ¬»Ќ“≈—≈Ќ÷»я“ј
3)  ак си прокарва път Ќовата медицина на др.’амер?
4) ≈Ћ≈ќЌќ–ј Ѕ–»Ћ»яƒќ–» - "ѕќЅ≈ƒ»’ –ј ј, Ѕ≈« ƒј —≈ Ћ≈ ”¬јћ"

5) ∆ел€зното правило на рака
6)  –ј“ ј Ѕ»ќ√–ј‘»я Ќј ƒ-– –» ≈ √≈–ƒ ’јћ≈–
7) ѕоглед върху кожните забол€вани€ от гледна точка на √Ќћ. Дќткъснат от кожата миФ.  онфликти, свързани с разд€ла, и забол€вани€ на кожата
8 ) Ќово разбиране за рака на гърдата
9) –азвитие на човека според трите зародишни листа
10) ƒа разберем алергиите
11) ќ—“≈ќѕќ–ќ«ј“ј
12) –акът на гърдата, най-често срещани€т при жените
13) —татии, преведени от ћарколин (англ)
13) ћултиплена склероза (M—) Ц моторни и сензорни парализи
14) Ќаучна диагностична таблица
15) –ак на дебелото черво. » други подобни раци
16) √ерманска нова медицина - стати€ от в-к Ћечител,  опие на същата стати€ в случай, че от Ћечител € затри€т.

≈то линк, от който се разбира защо н€кои статии са изтрити и се  … ат само на лични.

—писък на забол€вани€. —татии от pilhar.com

јдреси zа порьчвачване на книги и др.информаци€.

http://www.germannewmedicine.ca/
http://www.pilhar.com/
http://www.nuovamedicina.com/
http://www.medecinenouvelle.com/
http://www.neue-medizin.de/
http://www.gnm-wemding.de/
http://www.youtube.com/watch?v=Imp2kxSV0Bw
http://www.youtube.com/watch?v=qpIodAOQtd4 - “ук говори на итали …  всички страници.

Ѕезплатен автоматичен преводач от и на български, английски, нем … и италиански език
« ѕоследна редакци€: сб, 22 мар 2008, 14:04 от ƒон€ “уфин€ »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 689
Следват извадки от разговорите, водени в първата тема. Тъй като там бяха обсъдени много болести и конфликти, стана невъзможно да се търси неще отдавна обсъждано.

Извадките почти са в хронологичен ред. Няма автори на мненията. Повечето отговори са от Кристиан. Неговите мнения се познават по буквите Ш, Щ, ь и z  Wink

Освен коментари на болести, съм сложила и коментари, които съм сметнала за интересни и важни.

По-нататък извадката може да се подреди тематично, но сега няма да стане  Tired
« ѕоследна редакци€: пн, 17 мар 2008, 10:13 от ћа€+ƒоброслав= ирчо »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 689
1: —поред Ќ√ћ остеопороза и левкеми€ по същество едно и също ли са?

2: Ќе са едно и сьўо неўо,но имат подобни конфликти,които ги предиzвикват.
**********************************************************

1:  Ќ√ћ използва ли н€какви средства за обезбол€ване на фазата на излекуване? ¬се пак в н€кои случаи става въпрос за  нетърпими болки, колкото  и естествено нещо да е болката.

2: Ќе се полzват аналгетици, но има обеzбол€ваўи техники,които не премахват болката 100%,но пьк не пре4ат на оzдравителни€т процес.ѕри такива ситуации е нужен специалист да те придружи.
**********************************************************

невродермита по √Ќћ е вис€ў конфликт и при всеки мальк спомен zа любимото сьўество (което ве4е не е с нас) се вьzврьўат обривите.
**********************************************************

1: ∆изнената —ила се стреми да изтласка, пренесе борбата с болеста от жизненоважни органи и системи  към по-маловажни, към крайниците и накра€ в кожата, след което следва пълното излекуване.

2: ƒа,това сьўо го има и по √Ќћ.ќсобено zа детските болести, Ўарки и тн...
**********************************************************

Ќо при н€кои алергии,дерматити и подобни има точно определени конфликти на раzд€ла,които ги предиzвикват и докато не се сьберат индивидите или не се "свикне" с конфликта, не минават.
**********************************************************

1: Ќапример тази вечер Ќикола падна от високо и си удари главата. Ќастана гол€ма суматоха, две баби, татко му, отгоре на това и аз не издържах и се разревах, та се наложи той мили€т да ме утешава. Ќад€вам се да н€ма сериозна травма, но сед€ и се чуд€ какъв ли конфликт е прежив€л и какво да очаквам.

2: јко след падането не е имало никакви симптоми, най веро€тно е да н€ма ниўо.
»ска се наблюдение само.
ѕо-скоро ти си прежив€ла тежьк конфликт на уплаха и може да се по€ви вагинално течение след около 6 седмици.
Ѕих препорьчал една книга на Peter Levine "It won't hurt forever.Recognizing,responding to and preventing Childhood trauma". ќписват се точните ситуации, в които децата ни прав€т подобни инциденти и как да реагираме, беz да им сьzдадем конфликти и беz на самите себе си да не навредим.  нигата има "пьтека" кьм √Ќћ.
**********************************************************

—инузит = "миризма, ко€то не понас€м". ћоже да се приеме и в преносен смисъл, разбира се. јз си го разтълкувах като "надушвам нещо гнило"...предполагам, има доста вариации.
**********************************************************

ѕетната по кожата са конфликт на разд€ла с нещо скъпо и ценно (човек или животно).  ожните из€ви най-често имат корен в детството (когато децата са най-чувствителни на разд€ла с близките си).
**********************************************************

—имптоми в генитални€ тракт = конфликт с партньора.  огато конфликтът се разреши, се по€в€ват симптомите. √инекологичните проблеми са предишни конфликти с партньора или с дете (например изб€гало).
**********************************************************

ѕаралел хомеопати€ - √Ќћ

1: Ќо на мен хомеопати€та по-скоро ми прилича на традиционната медицина в основната си хипотеза - че тр€бва отвън да се внесе лекарство, което да помогне организмът да се лекува. ѕри √Ќћ го н€ма това внас€не на лекарство отвън, за да се стартира изцелителни€ процес.

2: ’омеопатичните лекарства са носители на информаци€, те са енерги€, а не матери€, т€хното въздействие е духовно. ƒа, те помагат на организма да се излекува, но начинът, по който го прав€т, методът  е много, много различен от този, който прилага традиционната медицина (мисл€, че темата е обсъждана из форума).
 акто знаете, един от основните закони в хомеопати€та е законът за подобието - т.е. отвън се внас€ нещо, което влиза в резонанс с ∆изнената —ила на човека, и възстанов€ва хармони€та му. “ова, което се случва след лекарството, е из€ва на нещо, което човек има в себе си - лекарството само освобождава ∆изнената —ила.

“ака направих н€каква връзка между √Ќћ и хомеопати€та - хомеопати€та помага на човек да открие конфликта си и да се изправи срещу него (много хора преосмил€т и промен€т живота си след хомеопатично лечение)...след това всичко се нарежда чудесно с€каш от само себе си. 

ј за внас€нето на лекарство отвън - в √Ќћ €вно има случаи, в които това се налага... »де€та ми е, че ако се съчета€т нещата може да не се стига до "животоспас€ващите лекарства".
**********************************************************

«а —ѕ»Ќј... «апочнаха даже и да го пиЎат вече, че всичко е било една льжа... олко ли хора са отровени и иzбити с лекарствата...
http://www.aerztezeitung.de/docs/2007/08/27/145a0407.asp?
**********************************************************

јко човек zнае zа √Ќћ и zаконите й ћќ∆≈ сам да си намери конфликта и да го реЎи. Ќ€кои хора обаче Ќ≈ ћќ√ј“ да си реЎат конфликтите. Ќапример... Ќа майка й умира детето. ƒори да роди второ, което да "реЎи" конфликта, майката не може да го zабрави или да го прежали. »ма обаче майки, които могат и точно теzи жени минават във фаzи на лечение (ако се е по€вил рак нь гьрдата или €йчниците в случа€).

ћного жени страдат, ако не са могли да кьрм€т децата си, а са искали.ќбикновено в по-кьсен период, според това дали е левак или десн€к (неzнам друг превод на теzи думи, но ме раzбирате ) се по€в€ва рак на гьрдата, който ’амер описва, че лесно се премахва, ако партньора суче "мл€ко" от таzи гьрда или се по€ви ново дете, което да бьде накьрмено от болната или пьк се даде мл€ко на чуждо дете от сьўата гьрда. Ќе се прав€т никакви химио или льчетерапии, нито се реже ц€лата гьрда, zаўото това води до нов конфликт "на самочувствието", който от сво€ страна отвар€ нов рак...така наречените "раzсейки",които всьўност не сьўествуват като такива, каквито офиц. медицина ги описва.“ ова са нови Ўокове и конфликти.
ѕри смьртен страх обикновено идват белодробни "раzсейки" и така рака на гьрдата се раzсейва според офиц. медицина в костите и в дробовете. ј всьўност теzи "раzсейки" са направените от лекарите нови конфликти,които дораzбол€ват пациента.
**********************************************************

1:  огато прочетох това за студената фаза, се сетих за следното:
родих дъщер€ си преждевременно. —лед перфектна бременност. ќпределено, това беше неочаквано за мен, защото не б€х боледувала дори от лека настинка по време на бременността си. ћалката беше 10 дни в кувьоз. ѕолучи доста усложнени€ и се наложи 6 месеца да ходим на рехабилитаци€, без да знаем дали нещата изобщо са поправими. Ќе помн€ кога точно - дали когато нещата поеха към оправ€не или по-рано - на врата ми се по€ви едно топче. ћастно образувание. «абел€зала съм, че когато прав€ редовно йога или след като си взема ’Ћ, топчето намал€ва. —поделих това с хомеопата си и т€ ми об€сни нещата така: организмът е усп€л да се пребори с нещо /най-веро€тно със стреса покрай раждането/ и го е изкарал навън. ѕосъветва ме да не го премахвам хирургически по €сни причини.
„етейки материала се замислих, това ли е "създаването на маса" и дали означава, че съм разрешила конфликта? 

2: “ова с топчето ме заинтигува. »мам същи€ проблем,... също така тежък следродилен период.. Ќо.. не съм ползвала хомеопати€ досега и не съм се занимавала с йога.. ћоето топче обаче се възпали преди около седмица и го лекувам... ѕочти го н€ма вече..

(Ќе помн€ дали има отговори на тези въпроси в темата. јко ги има, сигурно са по-надолу.)
**********************************************************

1: »ма и нещо друго върху, което си размишл€вам. јко например пускам детето си на детска градина, то се сблъсква с конфликт на разд€ла, откъсване от познатото и т.н. и това от сво€ страна води до бронхити, астма или нещо друго. ќ , решаваме конфликта на детето като например аз решавам да не ход€ на работа и да си сто€ в къщи с детето, за да може то да преодолее конфликта и от там да оздравее. Ќќ тогава аз влизам в конфликт на непълноценна, с ограбена свобода за развитие и т.н. и това води до по€в€ване на болест при мен.... “.е. нещата в живота са толкова навързани, че е почни невъзможно да изб€гваш конфликтите или да ги преодол€ваш без помощта на друг човек. Ќо тогава какво се случва с този друг човек... дали не инициираш възникването на нови конфликти... Ќ€как много навързани ми се струват нещата и не толкова прости.


2: ∆ивота е пьлен с конфликти и наЎите органиzми са готови zа т€х. “р€бва само да се следва биологичната zаложба на реакциите на органиzма, а не да се терапира насилствено и погреЎно. Ќе може да мислиЎ, че ако това стане, идват други конфликти и тн... —амото zнание zа √Ќћ и биологичните й zакони те освобождава от неиzвестни€т страх от болести и ти покаzва как да следиЎ дадено "zабол€ване" (биологичен смисьл на симптоматиката) и как да иzчакаЎ то да мине.
**********************************************************

√Ќћ не се zанимава с психолоzи и психиатри. —пециалистите тр€бва да са лекари,иначе н€ма как да се окаже пьлна помоў при нужда. Ќ€ма психотропни лекарства, нито химиотерапии. ќперации не се иzключват, но само в най-тежки случаи, кьдето се притиска витален орган.
**********************************************************
1: «ащо ме е страх от рак, имам фоби€ и т€ се прехвърли към децата ми - страх ме е за т€х, вс€ка температура води мислите ми към рак, н€ма значение на какво, но най - много към левкеми€. 

2: Ћевкеми€та е лечението. ќт лечението ли те е страх? 
—траха е породен от н€какьв конфликт. ўе го открием zаедно, имай тьрпение и идвай тук...
**********************************************************

1: ¬ момента чета "“и, лечител€т" на ’осе —илва и –оберт —тоун за световно известни€т метод —илва или  ак да лекуваме себе си и другите и ... може би има нещо общо с √Ќћ.


2: ƒа,√Ќћ има неўо обўо сьс —илва. ’осе —илва има много трудове, които не са публикувани или иzлеzлите са доста реценzирани и ськратени. »ма причини zа това. ѕредполага се,че ’амер е черпил и от —илва информаци€,z а да стигне до  н€кои свои zаключени€.“ ова,че откриваЎ zакономерност и прилика , zначи си схванала сьўността на √Ќћ.
**********************************************************

1: ¬ид€х, че има "–азлични забол€вани€ на очите" - само да погледнеш, когато ти остане минутка, говори ли се за астигматизъм и късогледство (защото те не се вод€т точно забол€вани€, а дефекти или нещо такова).

2: “ук се опитах да синтезирам това , което те интересува.  «а астигматизъм нищо не намерих. ƒон€къде ми е €сно защо.
ƒа, права си.  “очно "страдани€ на очите" ги води и ’амер, но аз автоматично съм написала "забол€вани€"..... ќще ми са пред очите табелките на кабинетите в поликлиниката едно време: "очни болести"  »ли си въобраз€вам.. 3: Д¬сички биологични конфликти са архаични конфликти, които се отнас€т в еднаква степен за човека и животните. ѕреди см€тахме само Дпсихологичните конфликтиФ, по- точно психологичните проблеми за единствено важни. “ова беше грешка. ѕромени в мозъка предизвикват само биологичните конфликти, при хората и животните.Ф

ќбикновено за различните страдани€ на очите става дума за конфликта Дстрах във вратаФ, т. е . опасност , ко€то те дебне и заплашва изотзад и от ко€то не можем да се отърсим. (–азбира се, това не е единствени€т конфликт, когато говорим за проблеми с очите. ѕон€кога отделни части на даден орган  реагират  на  различни конфликти, защото те самите са подвластни на различни части на мозъка.-бел. прев.)
Д¬ активната фаза на конфликта огнището на ’амер (ќ’) е в д€сната или л€вата част на зрителни€ кортекс. ¬ резултат на това се увеличава загубата на зрителните способности на определена част от ретината.

¬ оздравителната фаза се образува обичайни€т оток не само в ќ’ в кортекса, а оздравителен едем наблюдаваме и между склерата и ретината, което води до т. нар. отлепване на ретината.  ¬ъпреки, че това е добър знак за излекуване и е обратим при прекалено дълго продължаващ конфликт,т.е. оправ€ се от само себе си, вследствие на това отлепване на ретината настъпва драматично влошаване на зрението.
ѕри странично отлеп€не на ретината с множество рецидиви, които вод€т до оптично удължаване  на очната €бълка, възниква късогледство, вследствие на факта, че отлеп€нето на ретината е фиксирано чрез удебел€ване.

ƒалекогледството е резултат от дорзални отлепвани€ на ретината, след н€колко рецидива, вследствие удебел€ване между ретината и склерата, при което очната €бълка оптически се скъс€ва.Ф

¬ стати€та за засегнати също: мани€ за преследване, ко€то има пр€ка връзка с очите и представл€ва начин да се пребори човек с горепосочени€ конфликт и да го разреши, с частичното замъгл€ване на стъкловидното т€ло, проблеми с очната леща, глаукома, улцера (раничка- бел. прев.) на роговицата, кератит (възпаление на роговицата на окото), което всъщност е оздравителна фаза на улцера на роговицата; улцера на клепачите и на конюнктивата , оздравителна фаза на което са блефаритът (зачерв€ване на клепачите) и конюнктивитът (зачерв€ване на конюнктивата); карцином на слъзните жлези.

«абележка: забравих да кажа за очите...Ќ€къде изрично беше подчертано, да не се предприемат интервенции с лазер! ѕак ще го погледна това..

**********************************************************
« ѕоследна редакци€: ср, 19 мар 2008, 09:04 от ƒон€ “уфин€ »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 689
1: Ќикъде не вид€х обаче как точно става лечението с тази медицина.

2: »маше го н€къде по-горе, ако искаш потърси. ѕо памет - в много случаи самото осъзнаване на проблема води до започване на оздравителни€ процес. ¬ по-малко случаи, за да започне оздрав€ването, е нужно конфликта да се преодолее (или да се разреши в преки€ смисъл на думата). ѕон€кога човек се справ€ сам, пон€кога му е нужна помощ, а в трети случаи, когато е невъзможно да се постигне пълно преодол€ване (разрешаване на конфликта), болестта (най-общо казано) се капсулова (остава на едно ниво) и просто не се развива по-нататък.
ѕак казвам, това е съвсем схематично об€снение по памет.
**********************************************************

1: как може да се установи конфликта при много малко дете/например при дете родено с глаукома/?

2: Ћюба, интересувала съм се от този въпрос заради моите деца и това, което ми е казвал Christian, е, че при децата (особено при много малките), конфликтът много често е буквален - напр. насилвано е на гърне -> проблем с червата, отбито е -> разд€ла и т.н.

“ова об€снение обаче н€ма как да важи за вродените състо€ни€. » на мен ще ми е интересно да разбера има ли √Ќћ об€снение за т€х.
**********************************************************

1: ƒоколкото разбрах при оздравителни€ период основна рол€ за разсейване на натрупвани€та имат микробите и бактериите. “ова значи ли, че ако в детството си даден човек е лекуван с антибиотици част от необходимите бактерии са убити и този човек е неспособен да завърши етапа на оздрав€ване.

2: Ќе.Ѕактериите се набав€т с времето,други се самообраzуват.Ќо посто€нните курсове с јЅ вод€т до по тежки криzи при оzдрав€ването поради липсата им,ако се наложи да "работ€т".
**********************************************************

1:  акво се случва, ако при даден кожен проблем се приемат медикаменти, а впоследствие се реши конфликтът? ¬ъзможно ли е проблемът да стане "хроничен" и да не се излекува, въпреки, че конфликтът е решен навреме?

2:  аквито и медикаменти да са вzимани,при реЎение на конфликта настьпва иzлекуване.
ќстава само да се види какви пораzии са направили медикаментите..особено,ако е кортиzон и други подобни zа кожното zабол€ване,които най често иzписват.Ќо това н€ма ниўо обўо с кожни€ проблем.
**********************************************************

EASpirit:
Ќе знам дали е тук м€стото да попитам,извин€вам се ако не е така..пък и малко ме е срам да си призна€...ќт известно време имам ужасно натрапчиви мисли,които ме преследват непрекъснато-за това,че мога да загуб€ най-вече детето си или н€кой от близките ми.ј съзнанието ми рисува страшни картини   ќпитах какво ли не да се отърва..ћол€,ако н€кой може да ми препоръча подход€ща литература.Ќ€кои от тук споменатите книги дали н€ма да ми помогнат да разбера от какво е провокиран този страх в мен?

Christian: Ќ€кой дрьпна ли ти го насила от рьцете като малко бебе zа иzвестно време?

EASpirit:
 огато родих свекърва ми беше в нас и остана доста време,за да помага,но за мен това беше нежелана помощ тъй като исках сама да се справ€м с детето,а и можех,а т€ не ми даваше никакъв шанс,особено първите седмици.≈стествено всичко беше продиктувано от добри намерени€,но аз се чувствах едва ли не като излишна там.Ќе съм се замисл€ла,че това е повли€ло...

Maria.St: EaSpirit, и аз имам същи€ проблем, напоследък все по-р€дко, но първите години след като родих беше ужасно. » при мен беше същата истори€ със свекървата, отделно, че в болницата лекарите не ми го даваха доста време, отделно, че самото раждане го прежив€х като насилствено. ¬инаги ми е било много странно, плашещо и виновно, че тези мисли са само по отношение на сина ми (мнооого р€дко по отношение на н€кой друг)...

dusheto:
»скам и аз да сподел€, че определено, когато родих, се озовах в подобна ситуаци€ като тази, описана от ≈аспирит. јбсолютно по същи€ начин свекърва ми беше посто€нно над главата ми и готова да "сграбчи" новороденото ми детенце при най-малкото му проплакване, никакъв такт или усет, че майката има нужда да прекара известно време насаме със своето невръстно детенце, да се изолира от външни€ св€т в една защитна и много интимна атмосфера. Ќищо такова, при нас се получи така, че в 8ми€ месец се прибрахме в —офи€ с един камион багажи и тр€баше да бъдем квартирувани набързо в апартамент на родителите на мъжа ми. ≈ да, слава Ѕогу, не техни€, но на 5 мин. от т€х и с куп техни неща там. » най-лошото, което достойнството ми не можа да преглътне, със —ќЅ—“¬≈Ќ  Ћю„ за дома ни, което буквално означава, че идваха и влизаха у дома, когато си пожела€т   
¬сички тези отрицателни емоции само затвърдиха желанието в мен да се махна колкото се може по-бързо. » ето ме сега, щастлива и спокойна, защото съм далече от т€х   

agneshka: и аз имам такива мисли. получих ги след като родих, б€ха изчезнали известно време, но от около месец пак са на лини€ 
истори€та със свекървата беше същата като на EaSpirit. т€ започна още докато б€х бременна...с едно пазаруване, в което бъдещата баба реши да се включи. оказа се, че не се включва, а си дойде със списък, отсече, че мо€т списък не става и започна да купува всички неща, които т€ си е наумила. почувствах се, така все едно не ми позвол€ват да се погрижа за детето си. исках пазаруването за бебето да си е наш, личен и при€тен ангажимент с таткото, ноооо не се получи точно така. много се разстроих и плаках много вечерта. даже мъжът ми беше готов да и каже да си ходи, защото ме разстройва, но аз реших, че не ми тр€бват още напрежени€...т€ и без това щеше да си тръгва след 2 дни. между другото, в ден€, в който си тръгна т€, ми изтекоха водите. родих в 35 г.с., детето беше в интензивното 12 дни...т.е. взеха ми го "насила от рьцете като малко бебе zа иzвестно време". след което 6 месеца ходихме на рехабилитаци€ и всеки ден ми вземаха бебето за по 30 мин.
и на мен ще ми е интересно да чу€ мнени€ на по-запознати за такива случаи.

Maria.St: Agneshka, ти нали беше прилагала хомеопати€ (върху себе си имам предвид) - не ти ли повли€ на това? ѕон€кога се чуд€ дали да не опитам.

agneshka: повли€ ми добре. б€ха ми изчезнали тези мисли. от около 2 месеца пак ми се по€виха. признавам, че сега се по€в€ват по-р€дко и не толкова безповодно. аз съм си вземала лекарството само веднъж - мин. година по това време. може би е време да си го взема пак...имам записан час за утре...ще видим

Christian: ј вие не сте ли присьствали на рехабилитаци€та?
«начи вzимат ви детето "тайно" да го рехабилитират...Ќе го допускайте пове4е. 
**********************************************************

—луча€ е следни€ - една майка прекос€ва главна натоварена улица с двете си деца по-гол€мото момче, а по-малкото момиче. ћомченцето обаче се отскубва, и тръгва на пред и в следващите секунди го блъска кола и умира, но не съм сигурна веднага или в болницата. “ова е действителен случай, за който знам. ¬ следващите н€колко месеца майката посто€нно се налива с алкохол и успокоителни. » в последствие обаче разбира, че е Ѕ–≈ћ≈ЌЌј   , и че ≈ Ѕ»Ћј Ѕ–≈ћ≈ЌЌј, когато е станал инцидента с момчето й. ƒетето се ражда живо и здраво, и майката също е що годе в добро здраве.
„е мисълта ми вчера беше - защо след като тази жена е прежив€ла такъв огромен шок  т€ не се е разбол€ла от рак??? Ќо днес намерих отговор в една от статиите - когато има бременност - н€ма рак, той спира да се развива към трети€ месец. »ли нещо от този род прочетох. “оест това, че се е задействал сами€ процес на възпроизвоство сигурно € е спасило.
**********************************************************

Ќевродермита е тежка раzд€ла. — дете, животно, но може и дом, майка, сестра, при€тел, кола. «ависи кое колко си обичала.
**********************************************************

ћатката е огледало на междубрачни/партньорски проблеми и се вижда, че е свьрzано с страха ти zа мьжа ти. Ќо може и да има и други проблеми... от вида н а иzнев€ра, флиртуване и тн...
**********************************************************

1: ј имам и н€каква кашлица, ко€то като се нервирам се засилва, по€ви се н€къде заедно с кожните проблеми - и от не€ искам да се отърва.
»мам и още един страх - посто€нно се страхувам да не стане нещо със съпруга ми (болест или нещастен случай)

2: «аўо те е страх zа него? ƒа не умре или да не се раzболее?
јко се тревожи човек zа смьртта на н€кой блиzьк, може да доведе до рак на белите дробове, в тво€ случай обаче виждам, че тревогата ти е по-слаба (т.е. н€ма иzолативни фактори) и zатова и се по€в€ва таzи каЎлица, ко€то сьўо е свьрzана със страха ти zа мьжа ти.
“ова, че сега евентуално zнаеЎ конфликтите си, не оzначава автоматично, че са реЎени.
јко преосмислиЎ страха си, може да иzчеzнат zавинаги.
¬сички ўе умрем. √Ќћ ни дава надежда и реЎение zа всички болести. “ака, че не мисл€, че страха ти е основателен, каквото и да си мислиЎ. 
**********************************************************

1: »мам силно и необратимо увреждане на слуха - увреден слухов нерв от антибиотици в бебешка възраст.
‘изически симптоми н€мам, нито съм имала свързани с ушите, дори и при много честите ”Ќ√ забол€вани€ - простуди, ангини, хреми. –азбол€вах се често,  докато не ми отстраниха сливиците.

 ъде да търс€ конфликта?         

2: Ќеобратимо увреждане на слуха чреz токсични веўества (јЅ) не влиzат в графата на конфликтите.
«ависи обаче дали това е докаzано при теб, че е от јЅ...
—лух се "уврежда", ако имаЎ например свекьрва, ко€то посто€нно да ти говори кое е правилно и кое не...  »ли креў€ў баўа пи€ница, който бие майката или креўи на детето си.
**********************************************************

1: »нтересува ме как √Ќћ об€сн€ва проблемите със ставите и костите, проблеми като дископати€, ишиас, радикулит, шипове, странни бодежи в кокалите и т.н.

2:  остите са свьрzани с конфликт на "самочувствието".
»ма описан следни€ случай...
”ченичка бива третирана от свои сьученички подло и подигравателно. ѕосто€нно й раzвал€т прическата, вдигат й полата, zавират й буболечки в тетрадките...
ћомичето не сподел€ с никого и след zавьрЎаването (н€ма вече такьв тормо«) получава "реЎаване" на конфликта под форма на рак на костите.

ƒископати€, иЎиас и тн...може да имат чиста фиzична натура... Ќапример пренатоварване, иzкьлчване и тн...не конфликт.
**********************************************************

1: ј за страха - да добав€ че има моменти, в които изведнъж усещам страх - без причина - несвързан с нищо страх - нито с човек, нито със ситуаци€, но силен страх, който ми блокира отчасти мисленето - чак изпадам в паника. —лед минути това преминава. ѕолуд€вам ли, какво ми става?

2: ѕо€вата на внеzапен страх говори най ве4е zа попадане на "Ў»Ќј".ќбьрни внимание какво се случва точно по време или преди страха ти... Ќ€каква муzика, мирис, действие, което да напомн€т zа минало иzжив€ване... “е те "качват" на Ўина автоматично.
**********************************************************

1: дъщер€ ми сега е на 6, а от 2 годишна има същото петно по кожата като моето, което се лющи по същи€ начин и е на същото м€сто като при мен. ј и на майка ми се по€ви такова. ћоже ли невродермита да е наследствен, или е нещо от водата (защото след бан€ подив€вам от сърбежи)? ћоето петно се по€ви преди 15 години, на майка ми - преди около 7... 
» по€вата му не мога да € свържа с разд€ла изобщо.

2: Ќевродермита не е наследствен (макар,4е се твьрди официално определен процент).
ѕетното крьгло ли е с силно zачервен рьб, сьрби пон€кога, леко е грапава кожата?
ћоже и трите да сте имали един и сьўи конфликт... ћоже да сте се сдьрпали zа неўо... предмет например. —поред периода на реЎаване на конфликта иzбиват петната. ѕри всеки е раzлично.
**********************************************************

1: ј има ли н€каква груба табличка, в ко€то да са описани конфликтите и най-общо органите, които се свързват с т€х?

2: »ма таблица, но н€маме право да € сложим тук, ўе ни хванат.... –аботим по вьпроса да стане достьпна след време на друго м€сто в нета, достьп с парола.
**********************************************************

1: ј проблемите с кръвоносната система за какъв конфликт говор€т? ѕроблеми с вените най-вече.

2:
ѕроблеми с крьвта...е много обўо каzано...¬≈ните,раzЎирени ако са,са обикновено наследствени или от механична/фиzиологична недостатьчност.
»наче крьвта спада кьм конфликтите на самочувствието. акто и костите,които € проиzвеждат.
**********************************************************

1: —инът ми е на 6 месеца, и има ужасно изразена детска екзема (јƒ), днес казаха, че било себореен дерматит, и предписаха хидрокортизонов крем. «апочна когато беше на 2 месеца, с много малки петънца, едно на бузката и две симетрични на двата глезена. Ќо минаха, само с увлажн€ващи кремове.  огато беше на 4 м. и половина, се по€виха пак, и полека лека се влошиха, а сега доста големи, с мехурчеста повърхност и на доста места. » се питам, какъв конфликт може да има това детенце? Ќе сме се раздел€ли за повече от 2 часа, тогава е бил с татко си, не с чужд човек, кърмено е изключително до 5 1/2 м. «аедно сме от първата му минута на б€л св€т. как бих могла да му помогна?

2: —ьсто€нието може да е след ваксини...   

1: ћисл€, че не е, защото досега са му слагани само хеп.Ѕ поради незнание, тук не са в календара, и първи прием, на 3 месеца, на петвалентна ƒ“ ѕ и хиб. “.е. началните обриви се по€виха преди ваксините, а сега 3 месеца и половина не у еслагано нищо ваксиниран, поради претърп€на операци€, а после заради обривите, по наше желание ( а лекарите ни съветват да го ваксинираме)“а, сега търс€ отговора √Ќћ. ƒругото ми съмнение е, че може да е алерги€. “ова ще бъде провено след 2 седмици.
**********************************************************

1: ј проблемите с кръвоносната система за какъв конфликт говор€т? ѕроблеми с вените най-вече.

2: –азширените вени май се пород€ват от конфликт "¬сичко аз прав€, всичко на мой гръб лежи, поемам ц€лата тежест за нещо"
**********************************************************

1: ћен ме интересува също кръвоносната система, сърце, повишен пулс и високо кръвно нал€гане. »ма ли преведени статии за това?

2: «начи в статиите имаше даден пример с един елен май беше, който остар€л и един по-млад елен започнал да ухажва женската му и ... го прогонил от територи€та му. ¬ случа€ зависи за кое човек приема сво€ територи€ и къде има проблем - работата, дома, съпруга или нещо друго. —лед като е прогонен този елен лежал болен там известно време и ако намери сили да продължи да се "бори" или с други думи да се себедоказва се връща от там където са го изгонили. јко не - умира от инфаркт май беше.
—поред мен, когато говорим за хората, учестен пулс се получава от прекалено безпокойство, а високо кръвно от несподел€не и неговорене по проблемите, от затвар€не в себе си и водене на битките сам, човек който не търси помощ от други хора, а същевременно само се €досва на грешките си, човек който иска да е по-силен, защото чувства слабост и враждебност в обкръжаващата го среда. Ќо според мен с един разговор, такива хора могат да се убед€т, че не бива да бъдат толкова черногледи и тр€бва да започнат да взимат решени€ за сво€ живот, да бъдат по смели и оптимисти.
**********************************************************

’амер казва в интервю, че √Ќћ е напълно достатъчна и при правилно използване  има 98% успех, ако не се смесват методите.
јко искаш да ползваш друго, ползвай само него, самосто€телно или в комбинаци€ с други алтернативни методи, но √Ќћ е достатъчна сама по себе си. .¬ определени случаи се допуска инжектиране на кортизон, но това д-р ’амер го  е описал като изключение.
**********************************************************

1: «а напишкването.

2: «а напиЎкването ноўем не сьм zабравил,но zасега това,което научих(и zнаех и преди) е от ревност.—тои като главен конфликт.


1:
»зобщо, ама изобщо не се учудвам това да е причината при моите деца. –евността им  личи от 100 км.

«аб: »маше разговор от първата тема, в който ставаше €сно, че нощното напикаване говори и за воден конфликт. Ќо може да съм го изгубила като текст.
**********************************************************

1:
“ехниката за връ6тане всъ6тност има н€колко разновидности и е била използвана от Ѕуда и ћахавира.ћоже да се запо4не като се легне в леглото и се прехвърли цели€ ден,но не от сутринта до ве4ерта,а от момента на л€гане до сутринта.» се твърди,4е така се разплитат слу4ките от ден€ и накра€ се заспива със свеж мозък,какъвто е бил сутринта.
јко се прави всеки ден и се нау4ат децата,те н€мам да бъдат обременени от своето минало и н€ма да иман никаква завсимост от него..

2: ƒа,ако децата се "обучават" в реалността,ўе приемат всеки ден zа даденост и по тоzи начин н€ма да имат Ўокове /сьбити€,които да ги учудват или Ўокират/.ўе се приемат zа част от живота и ўе се преработват по лесно и бьрzо.
**********************************************************

ƒа откриеЎ проблема не винаги е достатьчно и не оzначава ,че автоматично се реЎава от само себе си.
≈дно починало дете (рак на гьрдата или на €йчниците) може да се zамени с друго раждане,но може и да не се.«ависи от натурата и вьzприемчивостта на човека.
**********************************************************

1: какъв конфликт бе тр€бвало да съм имала,за да получа в следствие на него плеврален излив в десни€т б€л дроб(аз работ€ с д€сната ръка). ато резултат от това боледуване аз станах чиста проба хипохондрик,за най-малкото нещо ход€ на лекар,а пък сега с детето можете да си представите какво става,само да кихне и сме при лекар€-не искам да е така,знам че не е нормално,но не мога да се въздържа,страхът ми за него е по-силен от мислите с,с които се опитвам се самоубед€,че той е едно здраво дете,но е нормално от време на време да боледува.ѕритесн€вам се допълнително,защото знам,че така само травмирам излишно детето и какво се казва в √Ќћ по този въпрос-създавам ли му на него н€какъв конфликт с това си поведение.
ќще нещо-аз изжив€х и все още изжив€вам много тежко факта,че не можах да кърм€ детето си,как да си разреша конфликта,ами ако и второто си дете евентуално не мога да кърм€?

2:  акьв точно плеврален иzлив? ≈мболи€ имала ли си?
“еzи симптоми са били реЎен конфликт.“е са били крайни€т реzултат на иzлекуването.
 огато е свьрzано с белите дробове,обикновено се получава страх от смьртта и обратно.«атова сега да имаЎ "хипохондри€" е напьлно нормално €вление.
ƒецата се травмират,да.Ќай добре е да се иzб€гват иzлиЎни интервенции.
 ќнфликт специално не може да се каже лесно,но ако навлеzеЎ в материала ўе можеЎ да поzнаваЎ дали дадена ситуаци€ прави конфликт на детето ти и ўе можеЎ да € иzб€гваЎ.

«а кьрменето...ако наистина го иzжив€ваЎ много тежко води до неўо непри€тно (рак на гьрдата или фиброми),но zа ўастие се лекува много лесно.
**********************************************************

1: » мо€ младеж е почти посто€нно с кашлица. ќт две седмиси съм спр€ла вс€какви сиропи и капки (антиалергични) . ’оденето на градина не му е особено любимо, но тр€бва да свикне, сутрин е притеснен пон€кога плаче,а вечер пък е много весел като се прибере, а аз се опитвам да не мисл€ за неговата кашлица по ц€л ден.....

2: ћного €сен конфликт.Ќе обича градината(причините може да са много...лелки,др.деца,храната),ве4ер се радва,реЎен конфликт...каЎлица...и пак така....хронично.... онфликт,реЎаване....—прете го от градина и вижте...«нам,че е трудно и невьzможно пон€кога.

1: ƒа, така изглежда доста €сно, но на практика далеч не е така...“ой е на градина за втора година, ц€ло л€то не е  бил там, а с нас, с баби и д€довци, но кашлицата си € има и тогава?!?! “ази година градината ни е една седмица там, една в къщи...е сега вече имаме цели две поредни без прекъсване, което е гол€м успех  ...мисл€ си, че не е правилно да го спирам. јко сега го спирам от градина, то той ако започне същите проблеми в училище?!?! “огава какво става и от него ли да го спра? Ќе е ли по-добре сега да се изправ€ пред страховете си и да се преборва сам и с наша помощ, говорейки за нещата, които му се случват там, неговите емоции и впечатлени€?!?! “ой сам търси при€телчета за игра, личи си че има нужда от средата на връстниците си, не мога да го затвор€ в къщи.....сърце не ми дава   
ƒали н€ма н€кой нов материал преведен?
**********************************************************
« ѕоследна редакци€: ср, 19 мар 2008, 10:16 от ƒон€ “уфин€ »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 689
Децата са най податливи на конфликти, zаЩото zа прьв пьт ( в началото на живота си) се сбльскват с подобни неЩа и особено ако са иzолативни (беz мама и тати, сами в градината или на др.място) се получават травми/конфликти, които след това бьрzо се реШават, zаЩото самите конфликти са били краткотрайни.
Дадени конфликти, които често се повтарят вече не правят впечатление на децата и по тоzи начин не им действат.
Както и zа вьzрастните. Ако се опариШ от неЩо, ве4е zнаеШ да го очакваШ по друг начин ( а не като грьм от небе) и Ще го понесеШ по лесно.
Зависи какьв конфликт и колко надьлбоко го е приело детето. Ако лелката му е слагала в устата насила да яде (а то не е искало zаЩото например не обича карфиол), може да реагира с ангина (която да спре гьлтането на вьображаемия карфиол) и при всяко следваЩо виждане само на карфиол на паzара или някьде да предиzвиква ангина и на по-кьсна вьzраст.
Докато един ден не седне спокойно да си го сготви например сам и да си го иzяде в приятна обстановка.

Ако по време на насилието е свирело радиото с определена муzика или е мирисало от кухнята на zеле, подобен конфликт ( с карфиола) може да качва детето на Шина при всеки мирис на zеле и при слуШане на сьЩата муzика от радиото и то да реагира с ангина.
**********************************************************

2: Пневмонията е обикновено последствие от дьльг конфликт. Конфликт "дете уплаШено до смьрт" от неЩо.
Тя е стадий на лечение, така, 4е спокойно.
Ако вдигне и Т, конфликта е реШен.
Няма Т беz реШен конфликт (правило в ГНМ).

1: Знаеш ли, Cristian, какво ми направи впечатление....моят син изпитваше някакъв панически ужас от тъмно, наблюдавала съм го много внимателно как реагира - напр. тъмен коридор, ние сме в стаята и си говорим, играем на светло разбира се, той става с широко ококорени очи и затръшва вратата, сякаш тъмнината е живо същество и всеки момент може да нахлуе в стаята, по същия начин гледа винаги, когато се сблъска с тъмнината, дори да не се налага да минава през нея(въпреки моите обяснения, че в тъмнината няма нищо страшно, никой не дебне и нищо няма да му се случи)....Снощи той съвсем спокойно премина през тъмна стая, да за изхвърли един боклук в кошчето (чух го,бях в съседство, в кухнята), та отиде той, после се върна през тъмната стая, после пак отиде до кошчето (е през цялото време на бегом,но....) някак се заигра даже...Нямаше как да не ми направи впечатление,след като обикновено в подобна ситуация почва да ни вика да му светнем лампа и дори до рев се е стигало......Той явно се опитва да се бори с този си страх. Какво ли му се върти в малката рошава главица,само той си знае   

2: Детето се качва на Шина явно. Имало е конфликт с неЩо, когато е било тьмно. И сега при всяка тьмнина се страхува и има конфликт, макар и в по слаба форма.
Реалният страх не е от тьмнината, а от неЩо което го свьрzва с нея. Говорете. Децата обикновено си каzват.

1: това важи ли за вродената пневмония? моята дъщеря се роди с пневмония. може би наистина има връзка с катастрофата/макар и лека/, която преживях в 5-ия месец на бременността си... но пък катастрофата не е дълъг конфликт 

2: Вродена пневмония може да се получи и от аспириране на около плодни води малко преди раждането. Като офиц. причина 
Иначе, ако си имала страх от смьртта,точно пневмония се получава.

1: тц, нямахме такава официална причина. официалната беше, че АЗ съм имала безсимптомна инфекция, детето се е раболяло вътрутробно и се е родило по-рано, за да го лекуваме
**********************************************************
КОнфликта се приема zа дьльг или кьс не по това колко време е била катастрофата или случката, а колко време индивида го преработва психически... колко време го сьнуваШ, нямаШ апетит, само zа това се мисли и тн. Една катастрофа може да носи години наред конфликт.
Пример от ежедневието. Ако се раzбира човек с тьЩа/свекьрва и един ден тя каже какво всьЩност мисли zа снаха си или zет си и теzи думи много zаболят , тогава подобна прикаzка (макар и zа секунди иzре4ена) може да дьржи активен конфликт всеки пьт, когато се среЩаме с нея.. 

КОлкото по-висока Т, толкова по интенzивно и бьрzо се реШава конфликта и толкова по-силен е бил конфликта.
При малка Т, обикновено е мальк конфликт (има и иzкл)
Много от конфликтите се реШават беz никаква Т. Много от zаболяванията нямат Т.
Исках да кажа преди, че когато човек има Т, непременно е реШил някакьв конфликт. Няма Т беz да е реШен конфликта.

В момента, ако ни направят по един скенер, всички Ще имаме поне 5 програми, които вьрвят...
**********************************************************
« ѕоследна редакци€: пн, 17 мар 2008, 09:23 от ћа€+ƒоброслав= ирчо »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 689
1: ¬чера децата ми се държаха на публично м€сто много лошо, пр€ко всички мои опити да ги озапт€. јбе картинката б€ха две крайно невъзпитани деца и н€каква безсилна майка.  акто и да е. —лед това имаше търкал€не в локвите и прочие щуротии.
¬ резултат б€х на ръба на сериозна нервна криза и им се скарах много. ћного. ѕочти се разревах.  азах им че съм обидена от държането им, колко зле се чувствам и т.н.  азах им,че н€ма да имат награди (приемат гледането на филмче и €денето на нещо сладко като награда) и може би д€до  оледа н€ма да им донесе големи и хубави подаръци, а малки такива. » прочие подобни неща.
¬ечерта сина ми, заспивайки ме помилва и каза:"“и не си лош, мамо!" (още не оправ€ много родовете). –азбрах каква е ситуаци€та и го успокоих колко много го обичам, извиних се че съм си изпуснала нервите през ден€ и че би било хубаво и те, и аз да се слушаме взаимно.
“ази вечер той е с “-37.4 и го бол€т уши.
јко следвам логиката - разрешава си конфликта от вчера?  ристи€н, така ли е?

2: јбсолюно. ѕримерьт с децата ти даже е даден в една от книгите на ’амер. “очно сьўи€т zа подарьци, които н€ма да бьдат дадени. » най ве4е уЎите zабол€ват zаўото не са искали да чу€т толкова непри€тни новини...
—ега тр€бва да наблегнеЎ на zатопл€не на уЎите и само хубави думи.
**********************************************************

јнеми€та е конфликт на "срив на самочувствието". Ќапример едно иzоставено дете (субективно е zа вс€ко дете да почувства самота или иzостав€не) води до анеми€, ко€то се преврьўа в лека левкеми€, ко€то zа ўастие не се дооткрива от лекарите, zаўото в момент на покачване на параметрите се счита (официално), че анеми€та е иzлекувана. ќбаче след около 3 месеца има левкеми€, ко€то сьўо минава от само себе си.
јко zнаеха да иzследват децата посто€нно след анеми€, бихме имали много деца с левкеми€ и тн... «а ўастие не е така.
**********************************************************

1: ћиналата година (докато б€х бременна) за около 4 месеца на мен и на моето семейство се наложи да живеем заедно с друг човек -  роднина (нарочно не изпадам в конкретика). “ози човек на мен ми е јЅ—ќЋё“≈Ќ дразнител. ќпитвам се да се израз€ меко...
“а след тези повече от 4 месеца непрестанно денонощно напрежение (усилено и от факта че съм бременна), в ден€ след като този човек си тръгна - на мен ми излезе херпес зостер. ¬ рамките на месец след това имах много силна кашлица с болки в гърдите, след това две кошмарни седмици с огромни и кърв€щи и болезнени хемороиди. “огава си казах - тотален срив на имунната си система.
—ега си мисл€ - че тези болести означават решен конфликт.  ѕри такъв огромен стрес миналата година докато б€х бременна е наистина учудващо колко здраво, кротко и усмихнато бебе имам. ≈динствени€ проблем, които имахме с бебка беше един ужасен обрив по дупето в продължение на повече от 2 месеца, с който се справихме благодарени€ на хомеопати€та. —поред хомеопатите - този обрив бил отражение на мо€ херпес зостер.

ѕреди около месец и половина поставих в тоалетната ароматизатор, който в последствие асоциирах с този непри€тен период от миналата година. —лед около 2-3 дни вече б€х с диагноза синузит - пълен десен синус до горе с гной и секрети ( десн€чка съм).
ћахнах ароматизатора, лекувах се с хомеопати€ и след 10 дни н€маше никаква следа от оплаквани€. —амо да допълн€, че хомеопата ми се ръководеше от моите об€снени€ за причината на синузита и така определи лекарството.

Ќќ....случката от миналата година ще се повтори и тази зима... “а сега се чуд€ какво да очаквам. “ези мои болести са били временно решение на конфликта, но той ще се повтори съвсем скоро. јз естествено не мога да направ€ нищо. “ова, че осъзнавам конфликта, май не ми помага особено.... ƒругото което ми е странно - може ли един проблем, да причини както при мен различни симптоми. »ли аз погрешно интерпретирам нещата - може би пък са различни конфликти.

“ова са моите въпроси  - ще съм благодарна за коментари...  «нам, че √Ќћ и хомеопати€та са различни неща, но аз посто€нно прав€ препратки защото и двете ни карат да се вглеждаме в ѕричините.


2: ’ерпес «остер... Ќакратко.  огато имаме драzнител кожата се опитва да го отбльсне,т.е. сьzдава "клетки плюс", т.е увеличава кожата, zа да увеличи раzсто€нието с драzнител€.
ѕри улкус например (дьлбоки рани в кожата, които трудно zарастват) имаме "клетки минус",т.е. липсва ни н€кой и чреz намал€ване на епитела се опитваме да го доближим до нас (до кожата).

ѕри ’.«остер е типично zа драzнител от подобен характер.
«а сьжаление си zапечатала много фактори от престо€т на човека, които при най малкото напомн€не те хвьрл€т в нов конфликт (т.е. те качват на Ўина).
¬с€ка Ўина реагира по свой начин. јко е имало мириzма, носьт се zапуЎва, не иска и да помириЎе zа да му напомн€ (синуzит). јко е имало муzика, ко€то човека е слуЎал и ти си се драzнила, ако € чуеЎ един ден, ўе имаЎ отит или мениеров синдром (може и друго усложнение с уЎите).
ѕри теб е имало мириzма.

≈динственото необходимо е да се иzб€гват Ўини, на които да се качваЎ. ƒа се иzб€гва теzи конфликти, най ве4е сами€т драzнител (дано не е свекьрва,сьчувствам ти    )
Ќо ако н€ма начин, то тр€бва ти да предприемеЎ неўо, което да те прехвьрли в сьсто€ние на "не ми пука от ниўо и не се сьобраz€вам с никого", zаўото при повторни конфликти и Ўини, все ўе си болна.
» друго. Ќе приемай човека така както досега. ѕќтьрси неўо хубаво в него zа твое добро. (това при условие че н€ма иzход и среўата ўе е 100% )

Ќќ. ≈дин пьт zапочната програма от моzька, не можеЎ да € спреЎ. «атова е най добре да се иzб€гват Ўините и конфликтите, ако zнаеЎ кои са.

÷итат
който в последствие асоциирах с този непри€тен период от миналата година
’ареса ми, че бьрzо си схванала н€кои основни неўа и са ти помогнали да раzбереЎ поведението и реакциите на т€лото беz да иzпаднеЎ в паника. 

ј най ми хареса това, което си написала. ƒано пове4е хора вникнат в обиновеността и важността  на каzаното от теб.

 олко прости и логични са пон€кога нещата. ƒостатъчно е човек да наблюдава много внимателно околните и себе си...

3: Ќаправи ми впечатление случа€ с херпес зостер.  Ќаскоро ми разказаха идентичен случай.. Ќа гости идват "дразнители" и веднага, след като си заминават, едини€т член от семейството реагира с... херпес зостер.
**********************************************************

1: след като свекърва ми си отидеше, аз получавах мигрена и се чувствах като парцал. в един момент просто си промених отношението към жената и от тогава т€ си идва и си отива, аз н€мам ни мигрена, ни друго нещо. мисл€, че съм решила конфликта и не ми се задейства програмата. или греша?
между другото, мигрената какъв конфликт е?

2: јбсолютно
ћигрената е реЎен конфликт на "не искам да чувам неўо,което ме драzни или се опитвам да чу€,а не мога".
Ќапример... ƒве при€телки си говор€т тихо среўу друга.“ ретата се опитва да подслуЎа, но не може , а много иска zаўото zнае, че се говори zа не€. јко чуе неўо получава мигрена след това.
»ли... идва свекьрвата и zапочва... —нахата е тр€бвало да иzпере и да ми сготви, да ми помогне zа това, да храни децата по добре и тн... “огава мигрената е сигурна, особено, ако посто€нно се случва.
**********************************************************

–еалното лечение
как мислиЎ,че протича? ’амер е установил точно теzи zакони и zависимости, че органиzма включва програма, ко€то сама го лекува. » докьде стигаме пак? ќрганиzма се лекува сам, ако му дадем вьzможност и не го спираме.
Ќапример при левкеми€та има силни костни болки в даден момент. јко не zнаем zаўо, н€ма да ги иzтьрпим и ўе поискаме морфин (обраzно каzано). ѕри √Ќћ zнаем zаўо са теzи болки, иzтьрп€ваме ги и оzдрав€ваме.  акто при раждането и много други естествени неўа.
√Ќћ е простичко и елементарно неўо zа раzбиране.
¬≈дньж като € раzбереЎ, всичко ўе ти стане €сно и ўе можеЎ да се оттьрвеЎ от всичко, което си мислиЎ, че може да действа или да не действа в другите алтернативни методи.
√Ќћ е природна наука.
¬ажи zа човека, животните и растени€та беz иzключени€. 

**********************************************************

1:  ак √Ќћ се (съ)отнас€ към зараз€ването? Ќе може да се отрече факта, че често се случва в един офис, семейство, детска градина - един се разбол€ва, след него втори, трети и т.н. ƒалеч съм тук от т.нар. епидемии, които очевадно са масова психоза, но все пак всички сме били свидетели как прихващаме от н€кой хремата или диари€та, или как н€кой прихваща от нас, или как в магазина всички продавачки подсмърчат. “ова просто съвпадени€ ли са - т.е. други€т човек в момента прежив€ва аналогичен конфликт или има друго об€снение?


2: »нфекциоzната теори€ е отречена (неофициално) преди да е имало √Ќћ.
Ќе сьўествува инфектиране от човек на човек.
“ова е най дьлгата тема според мен,на мен лично ми тр€бваЎе доста време да го осьzна€,zаўото години наред живе€ и практикувам по стари "zакони",които са греЎни.

1: “оест така нареченото "зараз€ване" последователно на н€колко човека е всъщност поредица от съвпадени€?

2: Ќе точно сьвпадени€.
ѕример от детска градина.
јко любимата лелка се раzболее и € н€ма една седмица...след като дойде всички деца получават епидемично н€ко€ Ўарка като реЎен конфликт/липса.

1: ѕо тази логика и грипът през зимата ли е масова психоза?
«ащо л€тото почти не се боледува, а зимата почти всеки изкарва н€какво простудно забол€ване?

2:  акто каzах,таzи тема (zа инфекциите) ўе породи най много вьпроси,"недоверие" и сьмнени€.
√рипьт е €сно иzраzен конфликт на територи€.
» не е в€рно,че всеки или почти всеки боледува от грип zимата,а л€тото не.јz например боледувам и л€тото.ƒ–уги хора zимата не боледуват и тн.

Ќие сме били 4 деца.ƒве сме иzкарали морбили,другите две "не са хванали".ѕќ книга “–яЅ¬ј да са хванали.
ћного вьzрастни гледат болните си деца беz иzобўо да се zамисл€т,че не се "zараz€ват" от т€х беz да са карали дадена болест.»ма раzбира се и такива които иzкарват и сьўата болест,ко€то карат децата им.

¬ една група винаги има индивиди,които не се поддават на даден конфликт.¬ьв вс€ка дет.градина,уўе и тн винаги има деца,които не се раzбол€ват от дадена Ўарка.

—ьўо така детските zабол€вани€ са такива zаўото само в таzи крехка вьzраст човек прежив€ва дадени ситуации по подобен начин. ато вьzрастен никога не бих си помислил,че н€кой би ми липсвал толкова и понеже zнам,че ўе се вьрне (напр) след 2 часа н€ма да получа конфликт на липса,раzд€ла и тн,н€ма да имам и обрив и “ и тн.
ƒецата не раzбират това (особено когато са малки) и си мисл€т,че дадена случка се случва трагично/фатално zа т€х субективно и сьответно реагират по тоzи начин.

«а да раzберем “еори€та на инфекциите и zаўо т€ никога не е сьўествувала (zнае се от всеки професор ,който € преподава на студентите,вьпреки раzкритието й) тр€бва да се раzберат и последните zакони на √Ќћ(zа микроорганиzмите).
 ьм т€х има в подкрепа много иzследвани€,които ни докаzват оўе ведньж,че таzи теори€ е 100% греЎна.Ќе 99%,а 100%.

» аz сьм бил в Ўок и до ден днеЎен все се опитвам да не се поддавам на таzи теори€,zаўото все пак толкова години вече ни е иzпьлнила мисленето и ни е zаредила бойно среўу н€какви нападатели,с които тр€бва да се борим,zа да оцелеем.
**********************************************************

—ега като се замислих за шарката на дъщер€ ми и ми просветна.
“€ 2 години в детската градина не прихвана варицела - във втора и в трета група /когато имаха карантина в групата/. ¬ четвърта група през месец юни беше в сборна група, в ко€то тежко се адаптира - по време на следобедни€ сън й се пишкало през 5 минутки и така тормозела госпожата и децата /според госпожата/, а това се случваше само през този месец и само в сборната група, не и вкъщи. “€ с нетърпение очакваше кра€ на това тегло - детска градина с пусти€ му следобеден сън. » €вно разрешението дойде. Ќа 1.юли заминахме за море и още на следващи€ ден - варицела /без да са имали карантина този път в детската/. Ѕ€хме заедно с 2 дечица, които не са карали варицела и те не прихванаха след инкубационни€ период.
**********************************************************

ћога да дам следни€т пример.
“ри жени имат един и сьўи конфликт.
’ваўат мьжете си в иzнев€ра (например).
≈дната е срината от случилото се.ѕолучава рак на матката или влагалиўето (конфликт на "не искат да ме чифтосват".(може би е греЎната дума).
ƒругата го прежив€ва по леко (ако е станало в собствената й кьўа) като конфликт на територи€ и получава грипни симптоми и се иzлекува по лесно.
“ретата не й пука,намира си нов мьж и н€ма никакьв конфликт и симптоми.

јпельт на √Ќћ е да живеем в реалността и да сме готови zа всичко.“ова е вьzможност да не получаваме конфликти или да ги понас€ме по леко,zа да н€маме тежки програми (като рак) zа реЎаването им.
јко н€кой хвьрчи в облаците и си мисли,че един ден н€ма да падне в реалността...когато това се случи,той е ськруЎен и получава вьzможно най тежки€т конфликт.
„овек,който гледа по реално на неўата и получи "удар на сьдбата",който е очаквал поради реални€т поглед над неўата,ўе получи слаб или никакьв конфликт.

ƒано това отговар€ на вьпроса zа как да се предпаzим от конфликти.
ћакар,че н€ма начин да се иzб€гнат конфликтите.Ќо могат да се оцен€ват по реално и да се карат по леко.
**********************************************************

ѕо отношение на —ѕ»Ќ д-р ’амер наблюдава, че никой никога не е умирал от него, без преди това да са му казали, че е ’»¬-позитивен, и без да в€рва в това. «аключението е, че точно както и при рака, отрицателното възпри€тие, свързано със —ѕ»Ќ, става причина за опустошителни€ му ефект.
—ейфхевън, има един много интересен филм за спина. “ой отговар€ на въпросите ти, или поне предлага десидентското виждане за т€х:
The other side of AIDS
[/quote]
**********************************************************

—енките под очите са често среўани и може да са симптом на много неўа.
Ќапример ...най обикновено глад,инфекци€,анеми€,недоспиване...
**********************************************************

 аЎлиците са многостранен конфликт.Ќай вече "губ€ територи€" или "вzимат ми мо€та територи€,играчки,вьzдух,м€сто,храна",ко€то Ќ≈ иска да сподели.
—ьўо както и ќмега е написала..."н€кой те кара да "гльтнеЎ" н€ко€ поми€ или дума в преносен смисьл.Ќо там по скоро се раzвива ангина.«атвар€не на "пьт€".
**********************************************************

1:  ак се процедира при неконтролируемо увеличаване на отока в ќгнището на ’амер в последната фаза на оздрав€ването, и то толкова неконтролируемо, че застрашава живота на човека?

2:  аzваЎ "неконтролируемо"...т.е.? ќбикновено високи доzи кортиzон помагат.јко конфликта е бил тежьк,много е веро€тно да има подобен иzход и е нужен специалист и клиника да се следи сьсто€нието на пациента.ѕри открит конфликт на баzа огниўе (скенер) може да се предскаже почти точно кога ўе има криzа и да се противодейства или да се помогне.
**********************************************************

1: ¬ъзможен ли е рак на сърцето? ѕредполагаеми€ за мен отговор е "не", но ако е възможен какъв конфликт го поражда.

2: ƒосега н€ма в истори€та на медицината рак на сьрцето.
—ьрдечните "ракчета" по артериите са конфликти на посто€нни €дове...zа работа,zа територи€,zа пари и моти.“ака наре4ената артериосклероzа.
**********************************************************

1: »звестно време, около година, имах страхове, свързани с неоткриване на диагноза, страхувах се че съм болна от нещо сериозно, същевременно си давах сметка, че всичко е внушение, прекалено ровене из интернет, прекалено вглеждане във себе си и т.н. ¬ момента в който спр€х да мисл€ за това като ангажирах ума си с нещо смислено, започнах и работа, спр€ха болежките ми, успокоих се и станах нов човек. Ќо сега се чуд€ дали онзи страх н€ма да ми се отрази...

2: —траховете ти са били по скоро последствие от конфликт,отколкото самите те да са конфликт.
ѕараноични страхове са активен конфликт или Ўина.Ќо ти си ги реЎила сьс см€на на работата,автогенен трейнинг и си си наложила zдрава психика,ко€то не ти е иzневерила.
Ќе мисл€,4е може да имаЎ епилептоидна криzа или пьк н€какво zабол€ване вследствие на теzи страхове.Ќо да zнаеЎ,че ако попаднеЎ на Ўина или в ситуаци€,ко€то да ти ги припомни,ўе ти се по€в€т пак.’убавото е,че когато ве4е zнаем ко€ може да е причината и zнаем,че рак не се хваўа от страх по него и тн...много по лесно ўе се оттьрвеЎ от страховете си при рецидив.
**********************************************************

1: според новата медицина как се разглеждат проблемите със зъбите и венците или не се споменава такова нещо? јз не си спомн€м да съм срещала такова нещо в източниците, но може и да е мой пропуск 

2: «а zьбите си права.Ќ€ма писано ниўо,но ’амер в момента готви гол€ма таблица zа zакономерностите при zьбите.ќткрил е и zа т€х всичко,но не го е синтеzирал в книгите си досега.Ќовото "«авеўание" ўе има много и zа zьбите.
**********************************************************

јз преди време рових из сайта на пилхар и с един автоматичен преводач на английски се опитах да си преведа стати€та за проблемите със зъбите. Ќакратко това, което си псомн€м, е следното:

Ќевидимите отвън кариеси (може би се казват пулпити, не съм сигурна), т.е. тези, които не "избиват" отвън на зъба, се причин€ват от същи€ конфликт, който причин€ва и остеопорозата - липса на себеуважение, ниска оценка на собствената стойност и пр. ¬ директен смисъл конфликтът звучеше като "искам да ухап€ н€кого, но немога, защото съм по-слаб". ¬ животински€ св€т беше даден пример с куче, което е по-малко и е малтретирано от по-големите кучета - то развива такъв кариес вътре в зъбите. ¬ активната фаза се наблюдава разпадане на костта отвътре, респективно на зъбите отвътре. ѕри разрешен конфликт започва процес на изграждане на разрушената матери€ на костта/зъба, който е съпроводен със силна болка. “ова съответно се диагностицира като рак на костите или пулпит(?) в двата случа€. ¬ кра€ зъбите или костите стават по-здрави дори от преди. —амо да издържиш болката  . ќтидеш ли на зъболекар, вече разстройваш процеса на естествено излекуване...

»маше описание на истински такъв случай: ћайка и дъщер€ с години са малтретирани от бащата в семейството.  огато дъщер€та става на 18 години, т€ се осмел€ва да се противопостави €вно на бащата, казва му какво мисли за него и напуска дома. —лед това започват силни болки в ц€лата й челюст. “€ не отива на лекар и след известно време болките изчезват и всичко е тип-топ. “.е. разрешила си е конфликта и е прежив€ла и фазата на излекуването на зъбите.

»маше описание и на познатите ни кариеси по повърхността на зъбите, но там май вече имах сериозни проблеми с автоматични€ превод и нещата никак не ми се из€сниха. Ќо иде€та пак е същата -  при разрешенконфликт, зъбите сами се възстанов€ват. —ъответно кариесите сами се затвар€т.  оето не го срещам за пръв път  .
**********************************************************

1: «а венците ме интересува конкретно...получавам нещо като зачерв€ване над определни зъбчета - сами€т венец става червен, сърби и боли едновременно. ќт стоматологична гледна точка нищо ми н€ма - н€мам кариеси и други такива проблеми, които могат да вли€€т на венците. Ќо това нещо ми се по€в€ва в стресови периоди - когато съм притеснена, напрегнато ми е, имам €дове, както и преди менструаци€. „увала съм, че отслабен имунитет може да го предизвика, както е например при генитални€ херпес - активизира се / създава дискомфорт точно преди менструаци€  не знам дали е същото обаче.

2: ѕроблемите с венците са много,тво€т точно не го виждам да е zначителен ўом ти се по€в€ва при стрес както си zабел€zала."»мунна система" е фантаzи€ на официалната медицина.
јко zьболекарите правеха микробиологични проби на такива венци,ў€ха да намират беzброй бактерии.Ќо не прав€т zаўото е иzлиЎно.ѕросто го zна€т.
«ачервен,подут и сьрб€ў венец е в фаzа на иzлекуване.ѕреди да ти се случи си била в конфликт свьрzан сьс zьбите.
Ќапример "Ќе мога да "сдьвча" дадена ситуаци€,да раzбера zа какво става дума или не искам да го прегльтна"конфликт.
**********************************************************

«нам zа себе си,от опит при сурово€дството как ми се zатвори един zьб,който имаЎе гол€м кариес.“огава мислех,че храната играе най важната рол€ и така си го об€сних.явно сьм тьрп€л болката и сьм бил убеден,че от храната ўе ми мине,а просто сьм предоставил вьzмжност на органиzма да се справи сам.
ЋоЎото при пулпита (при него вече границата до нерва е премината) е силната болка.
**********************************************************

1: ѕреди 7 години почина сестрата на съпругът ми при пункци€ за ин-витро. ¬ кра€ на ден€ сед€хме и се над€вахме на чудо, въпреки че той знаеше, че н€ма надежда. Ќ€колко месеца по-късно двамата прежив€хме катастрофа Ц тир навлезе в нашето платно и ни удари челно, аз карах, оцел€хме без наран€вани€. ѕочти веднага след това аз съм забремен€ла.  азвам го така, защото по принцип искахме още едно дете, но от дълго време преди това не ставаше, даже аз си б€х решила, че н€ма да стане, защото н€маше проблеми.  ƒва месеца след като се роди дъщер€ ни, той получи остра бъбречна криза Ц заседнал камък в уретера и го оперираха. ѕочти пет години след смъртта на сестра му и малка по-малко от катастрофата съпругът ми получи спукване на аневризма на сънната артери€ У аневризмално разширение под бифуркаци€та и над каротидни€ сифонФ. Ѕеше му направена операци€, съсирека изчистен и се възстанови напълно. ƒали тези му здравословни проблеми са решение на тези два сериозни стреса/конфликта/. —лед втората операци€ имаше и Уанеми€Ф Ц нисък хемоглобин, но така и не пожела да отиде на повече лекари/и май за добро/. ќтпадналостта премина след време. ѕри мен дали бременността не е включила се Упрограма за оцел€ванеФ, защото аз не съм имала сериозни физически проблеми. »ли още не съм си решила тези конфликти. Ќа прав път ли съм с тези си разсъждени€?

2: «а катастрофата...Ќе каzваЎ как си € прежив€ла...
ѕри настьпила бременност веднага спират всички програми.ѕриоритет има само бремеността и живота на бебето.ƒори да си имала неўо в zародиЎ е било елиминирано.—лед раждането обикновено програмата трьгва отново или сьс самото раждане се реЎава конфликта.≈дна майка с бебе най малко мисли да ходи “я на лекар,zатова и при родилки р€дко се откриват тежки zабол€вани€.


÷итат
ѕри мен дали бременността не е включила се Упрограма за оцел€ванеФ, защото аз не съм имала сериозни физически проблеми
ƒа,на много прав пьт си. 

ќстра бьбречна криzа...ƒо таzи криzа е имал активен конфликт.— раждането е бил реЎен,може би го е било страх zа живота ти по време на раждането. риzата е била епилептоидната криzа,но в случа€ интервенци€та е била необходима zа да се спаси живота му.
«а аневриzмата сьўо.ѕри такива криzи са нужни медицински интервенции,zатова и ’амер иска да има болница и не иzключва напьлно официалната медицина.
¬ отговор на вьпроса ти конкретно.ƒа,това са били епилептоидните криzи след реЎен конфликт.“акива криzи обаче покаzват тежестта на конфликта,който е бил с години €вно.
**********************************************************

1: Ѕаща ми е бил вчера на изследване и са му казали, че има "херни€ на стомаха" - каквото и да значи това. —ъщо така и "киста в черни€ дроб".  истата са € видели на скенер, а стомаха със сонда през устата. ≈пикриза с точните медеценски наименовани€ ще имам слес 15-тина дни.
«а стомаха са му казали евентуална операци€, а за черни€ дроб нищо. ƒали са му само хапчета за киселини, защото това е което най-много го мъчи.

2: ’ерни€ на стомаха...хм...навьтре,навьн? ѕак може да е от фиzиологично иzсипване например.
 истата в черни€ дроб е реЎен конфликт zа неўо като "д€лба на имот,м€сто zа работа,€дове с роднини".√оворете с него.
 истите на дроба минават сами.ѕри спукване обаче може да се наложи операци€.
ƒа не €де маzно и да не пие алкохол никакьв. 

 иселини? явно н€кой много го €досва zа неўо....
**********************************************************

—еминарите ўе бьдат zа всеки,не само zа лекари. ўе опитаме да н€ма и вход,zа да може пове4е хора да дойдат.ѕредполагам,че едно гол€мо zаведение или zала под наем ўе свьрЎи отлична работа.
«а книга и превод ўе питам €нуари (2008),сега н€мам вьzможност.ѕо принцип двата му труда са по 1500 станици,другите му по малки книги zа вьведение в √Ќћ са около 300 страници.

“ук се продават книги по √Ќћ zа детските болести и ги има на н€колко еzика.Ќ€ма бг,руски и тн,но пьк има немски,англ,френски,италиански,испански...Ќ€кой може да се интересува.
¬ ebay сьўо ги има официално от книжарница.
http://www.gnm-wemding.de/literatur.shtml    нижките са цветни и са долу на линка.ћќгат да бьдат порьчани на дадените адреси.
**********************************************************

1: Ѕолестта на Ѕюргер, ко€то представл€ва запушване на кръвоносни съдове, свързва ли се с н€какъв конфликт? ќфициалната медицина твърди, че се дължи на тютюнопушенето. Ѕаща ми пуши много. ѕреди 13 години започнаха да му се запушват артериите. »ма сигурно 8 операции и накра€ му ампутираха и двата крака. ќт тогава, уж е добре. Ќ€кой лекари см€тат, че е Ѕюргер, други че не е. “ака и не стана €сно какво е, но всички б€ха единодушни, че тр€бва да се оперира, а после и да се ампутира. Ѕ€ха единодушни и, че цигарите са му абсолютно противопоказни, но той продължава да пуши доста.

2: цигарите все пак причин€ват подобни неўа беz да има конфликт.«а сьжаление.
ѕри това "zабол€ване" има силна вzаимоврьzка на психосоматична основа.
«абел€zва се,че такива пациенти са
1.¬сички пуЎачи (беz иzкл)
2.¬ражески настроени индивиди,агресивни.
3.»мат силно иzраzено чувство zа вина.
4.ѕесимисти
5.јвтодеструктивни мисли "—то€ до т€лото си,а не в него"

—ьўо така имат типични поzи,леко наведени кьм болни€т крак.
»мат и суицидални мисли(самоубйиство).

Ѕюргер оzначава "гражданин" на немски.

¬сички симптоми,които има баўа ти са били ћќ∆≈ Ѕ» следствие на пуЎене и други фактори (не е иzкл.и конфликт да има).“ова,че медицината е иzмислила име на теzи симптоми не оzначава,че всеки лекар тр€бва да се придьржа кьм него.«атова и колкото повече симптоми има дадена болест,толкова пове4е противоре4иви мнени€ ўе намираЎ.ќт хипотеzа на хипотеzа 
**********************************************************

ѕо √Ќћ има дооста иzписано zа ултраzвука и вредата му.ѕоради силни€т Ўум,който предиzвиква в корема,детето zапочва да се вьрти и получава конфликти.ѕравил е иzследвани€,че такива деца се раждат с конфликти и имат моторни наруЎени€...например ƒ÷ѕ.
Ѕ€х пускал инфо на офиц.медицина,че ултраzвука е вреден и ненужен.
јко майката е реЎена да има вс€какво дете,то ултраzвука е напьлно беzсмислен.
јz лично бих го препорьчал преди раждането zа да се вид€т евентуални поzиции,които биха усложнили раждането,zа да се предприеме навреме адекватна помоў,¬ьпреки,че един добьр специалист (най ве4е акуЎерка) би раzбрал положението само с опипване на корема и вагинално.
**********************************************************

1: в тази връзка исках да попитам на какво се дължи главоболието по време на бременност, примерно. при първата ми бременност ми се върна мигрена, ко€то не беше се обаждала от пуберските ми години. даже се влоши. над€вах се да се оправи след като род€, но т€ си остана.

2: √лавоболието (мигрената) е Ўина,от конфликт на "не искам да чу€ неўа,които обаче сьм дльжна да слуЎам".—ьўо така може да бьде реЎен конфликт след многократни едни и сьўи конфликти...»маЎ драzнител?
**********************************************************

–ак на €йчниците
е zагуба на детет или много блиzьк човек.јко е примарни€т рак(основни€т).ћоже да е и иzнасилване или сексуално наран€ване. истите в последната иzлекуваўа фаzа са реЎен конфликт.
**********************************************************

–ак на ларинкса..малко е сложно.«ависи ко€ рька му е силна.ћоже да е териториален конфликт или "страх,ужас в лицето фронтално" прежив€ване."—еква ти дьха,гьлтаЎ си еzика"
ќбўо каzано,тоzи рак се открива в фаzа на реЎени€т конфликт.„овека е бил с реЎен конфликт.

Ќе zабрав€йте,че при рак специално тр€бва да са иzпьлнени трите желеzни критери€.
**********************************************************

¬рьzка кариес/zахар е минимална.ƒруги са факторите zа кариес.

**********************************************************
ѕо √Ќћ има лечение и zа ƒ÷ѕ.јко не е било сьс самото раждане (вьтреутробен тежьк конфликт,най вече от видеоzон,който е бил често по време на бременността),то има начин да се оправи.
**********************************************************

1: »мам въпрос за витилигото. —традам от това повече от десет години. ƒоколкото разбрах, причината за витилиго е брутална разд€ла. Ќе мога да € откри€  ћоже ли да има и друга причина?

2: Ѕрутална раzд€ла може да има и преносен смисьл.Ќапример да си далеч и да ти бьде сьобўено,че н€кой е починал и ти да не си го вид€ла преди това или пьк да си му каzала лоЎи,нагруб€ваўи думи като zа последно.
ѕри кинесиолог може да се види кьде е бил конфликта ти ўом не се сеўаЎ.
ѕќн€кога е много трудно човек да си открие сам конфликтите.
**********************************************************

1: ќт години ми излизат херпеси по устата. Ќ€кой може ли да ми каже какъв конфликт го причин€ва? ”жасно са болезнени. ¬се по- трудно отминават.

2: «а херпеса....херпеса на устните (не друг херпес) е  конфликт на раzд€ла.ѕри теб €вно е посто€нна или поне доста често,но не е от много блиzьк човек (например майка,баўа,дете).
**********************************************************

»мунитет след варицела.
ƒьлго време и аz исках да си об€сн€ всичко около "инфекциоzните zабол€вани€".„естно да кажа,все оўе не мога да си ги об€сн€ сьвсем,макар че б€х свидететел на очевадни сьбити€,които са свьрzани с √Ќћ и zаконите й.
ѕо принцип даден конфликт (напр.всичките детски Ўарки най ве4е) се прежив€ва и се раzбира само ведньж и то zавинаги.
"“ати ходи на работа и zатова ўе се врьўа всеки ден след 19 часа".¬ началото детето плаче,тьрси  и чака баўа си,иzкарва варицела или морбили,или рубеола и след като дойде "уzр€ването" на моzька,че тати тр€бва да работи «ј ƒј получа ј« храна и играчки,тогава се получава тоzи имунитет zавинаги.
**********************************************************

√Ќћ не важи zа фиzични травми,дисвитаминоzи(скорбут напр) и отрав€ни€ (гьби,лекарства и др).
«лоупотребата с цигари,алкохол и тн сьўо спада кьм ќтрав€ни€.
**********************************************************

–аzбира се,че тр€бва да се грижим zа телата си.¬ьпреки ,че zнам причините zа много zабол€вани€ не спирам да се хран€ zдравословно,да не пи€ и пу6а (вьпреки,че от това не се хваўа рак на дробовете) и тн.
≈дно zдраво т€ло,което н€ма недостиг на важни zа него вўества и което е добре тренирано проецира (както и обратно),zдрав дух и zдрави мисли.“.е. едно zдраво т€ло е по устойчиво на ло6и мисли и конфликти.
**********************************************************

÷ироzа имат и хора,които никога не са пили.ѕу6ачите не zабол€ват от рак zаради цигарите,но имат други проблеми с дробовете.
„ревоугодниците сьўо н€мат zаради храната рак.ј други проблеми.
**********************************************************

÷€лата пропаганда,че рака се причин€ва от раzни отрови,околна среда,пу6ене и тн са жалки опити да zаблуд€т и отклон€т публиката от истинските при4ини.ѕќтребител€ сам тр€бва да си е виновен zа сьдбата...сам е пу6ил,сам е €л вредно,сам си е отровил околната среда...н€ма друг който да му е виновен.“ова е целта.ѕќтребител€ да е виновен,ћедицината и ‘армата да са неговото спасение.
ѕредстав€те ли си да се приzнае масово кои са при4ините zа рака и как се лекуват?ƒали ўе спе4ели  системата пове4е от 100 долара годи6но?

ќнкологи€та е политика.Ѕих раzделил думата на две. ќЌ ќ и Ћќ∆а.ѕо4ти ¬сички в онкологи€та членуват в ложи.
**********************************************************

1:  онкретно за рак на гърдата - сигурна съм, че с тези рол-он неща които ползваме ежедневно, в които масово се съдържа алуминиев незнамкаквоси - си вредим. »маше изследвани€, в които се сочеше че точно тази съставка е канцерогенна.  акто в продуктите на ≈йвън - много от съставките им са забранени, конкретно 2 вида парабени са изолирани в клетки на рак на гърдата...

2: »ма жел€zно правило zа да полу4и6 рак.¬ижте кое е то.ѕрието е не само от ’амер и √Ќћ ,а и официално,макар и да не се говори zа него открито.
Ќе четете ниўо zа √Ќћ,иzкаzвате се неподготвени... 

1:  рис, знам жел€зното правило на рака - май то ме крепи да не се върна на€зад към заблудите 
ѕредполагам аз лично още робувам малко или много, в различни аспекти, на традиционната медицина и схващани€та й.
“р€бва ми повечко време да се науча да мисл€ на вълна √Ќћ и да си изби€ от главата всичко, което досега ми е било втълп€вано.

«начи,  рис, излиза че вредни съставки в козметиката н€ма, рол он с алуминий не вреди и т.н.?

2: Ќ€ма проблеми.ѕьт€ е дьльг,и аz сьм го минал.—амо сьжал€вам,че не го преминах по бьрzо,а може6е,ако не б€х предубеден.“ова много пре4и.
¬редни сьставки има раzбира се,но не до такава степен,че да предиzвикват рак.ѕосто€нното им натрупване може да доведе до психо/нервни zабол€вани€ и тн.
**********************************************************

"»нформирайте се докато сте zдрави".≈дин zапоzнат човек с √Ќћ не може да бьде Ўокиран лесно нито от сьбитие,нито от страЎна диагноzа.

“о4но това е целта на н€кои практики като йога например-да те направи устой4ив на вън6ни въздействи€,да приема6 каквото и да ти се слу4и хладнокръвно,без изли6ни емоции.
**********************************************************

1: решихме да изпратим дъщер€ ни на море с група от детската градина. “огава т€ беше на 4г. и 8м. и това беше първото й отдел€не от нас с баща й. “€ н€ма баби и д€довци и от двете страни, които да € гледат между другото и винаги си е била с нас. ѕроблемът беше, че мо€та баба не беше добре и тр€бваше да € гледаме, пък наистина много искахме дъщер€ ни да се попече на морето. »наче ц€ло л€то сме на планина, но нали казват, че било хубаво вс€ко л€то децата да ход€т и на море... «а дъщер€ ми не знам, но тези десетина дни за мен б€ха истински кошмар... Ќе мислех за друго, идваше ми да звън€ на учителките през 15 минути, но тук поне Ѕаховите есенции помогнаха дон€къде - звън€х максимум по 2 пъти на ден, н€кои дни и по веднъж, но ми беше много тежко. ј и –алица като ме чуеше по телефона - се разплакваше почти винаги  “очно в нощта, когато децата се прибираха, направих страхотна бъбречна криза с почти 40о—. ¬ последствие ме гледаха на ехограф, но не откриха нищо, което да € предизвика, освен н€колко песъчинки... “а си помислих - дали това не е един разрешен конфликт 

2: “и от какво точно се страхуваше за малката? ѕроблемите с бъбреците са свързани с конфликт с вода. јз лично също съм имала такива проблеми след н€кои случки на морето преди години. Ћекарите тогава също не откриха никаква причина. ≈два като се запознах с √Ќћ си ги об€сних за себе си.

3: ј дали  не си се притесн€вала детето да не се удави?
 ќнфликта ти е реЎен с бьбречната криzа и високата “.

1: там е работата - че не съм се притесн€вала от водата и дали н€ма да се удави. —траховете ми най-вече б€ха покрай самото пътуване (с влак и автобус) - дали н€ма да стане н€ко€ катастрофа или нещо такова, дали н€ма да й се доповръща и другото е, че не знаех как ще се държат учителките с не€. ≈й такива неща, дреболии за повечето хора, но за мен си беше истински тормоз 
**********************************************************
« ѕоследна редакци€: ср, 19 мар 2008, 10:20 от ƒон€ “уфин€ »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 689
1: хомеопатите твърд€т, че човек, който не е изкарал нито една шарка, има много по-гол€ма веро€тност да развие рак - какво мислите по въпроса?

2. “ова,което твьрд€т хомеопатите zа Ўарките и рака е от официалната медицина.јz го намирам zа пьлна глупост.
**********************************************************

1: Ќие имаме проблем с чести хреми и кашлици, въпреки, че Ѕо€н не ходи на градина. ≈то сега вече ц€л месец се проточи, три пъти почти един след друг про€в€ва едни и същи симптоми, само температурата от първи€ път липсва при "повторени€та". ѕодобна истори€ направи през май миналата година. ÷€л месец кашл€... —лед половин година почивка отново се започна. “ова ме тормози много - защо една и съща кашлица се повтар€, н€ма ли поука от "уроците".  ато причини има поне 3 потенциални виновника, ала как да разбера, а и как да помогна - уж все приказваме, но €вно не помага...

2: ƒетето се качва посто€нно на Ўина.т.е. драzнител€т е посто€нно или на всеки 6 месеца присьстваў zа около един месец.
**********************************************************

1: преди много години страдах от остър гастрит,по мои наблюдени€ на нервна почва.»злекувах го съвсем случайно с билки.Ќо от н€колко дни се по€ви болка в стомаха, придружена с леко разстройство.“ъй като още ми е много трудно да вникна в теори€та на √Ќћ, въпросът ми е, това н€какъв разрешен конфликт ли е?

2: «ависи.“ака както си го описала е трудно да се прецени проблема.
—томаЎни€т тракт е свьрzан с €дове по пари ,имоти и тн.√астрита е активна фаzа на конфликт.Ќо лекото раzстройство го е реЎило."»zхвьрлила" си €довете.

1: Ќаистина имах подобни €дове.Ќо, за съжаление,болката продължава.
**********************************************************

1: на мо€та най-добра при€телка са й открили доброкачествен тумор(5-6см.) в черни€т дроб,ще ми кажете ли това решение на какъв конфликт,искам да й помогна по н€какъв начин...

2:  ак искаЎ да й помогнеЎ? “акьв тумор е реЎен конфликт и ўе се раzгради след време от само себе си.ј и е толкова мальк,ако не притиска неўо,н€ма нужда да се пипа.
 онфликта е "страх ме е да не умра от глад,как ўе се иzдьржаме с една zаплата,детето н€ма какво да €де,как ўе врьўаме кредита zа жилиўето,колета и тн".т.е. страх zа ексистенци€та.

1: наистина съпругът на мо€та при€телка педи два месеца си загуби работата,а те имат много кредити,сега вече отново е на работа и €вно т€ се е успокоила и резултата е на лице...
**********************************************************

1: прочетох,че често Ќевродермитът и други кожни болести били въз основа на нещо прежив€но или загуба на н€кой.кажете ми тогава как едно 2 месечно бебе може да има Ќевродермит.как според Ќ√ћ то ще се освободи от проблема?става въпрос за дъщер€ ми,ко€то вече е по-гол€ма и по-добре,но все още се страхувам,че ще се повтори ужасът от преди н€колко месеца.

2: ≈дно едночасово бебе сьўо има чувства и раzбира много повече отколкото си представ€ме и са ни внуЎавали.
≈дно двумесечно бебе много добре може да ”—≈“» раzд€ла и да си "доведе" Ќевродермит.(Ќевро/дермит)
«а ўастие минава с годините.ќт само себе си.
ћного често Ќевродермита се по€в€ва след ваксиниране.
**********************************************************

 олит...zависи какво раzбираЎ под " олит".
 олитни спаzми са активен конфликт на неўо,което "не мога да прегльтна,да обработ€,да сдьвча".ѕримерите са беzброй,zависи от личността и неговото вьzпри€тие.
Ќапример
јко вид€,че сьм спечелил от лотото,но сьм zагубил бележката си ,zа да вzема печалбата,zа един човек се получава колитен спаzьм,zа друг,който не му пука и ўе пусне пак да опита,н€ма да има симптоми.
»ндивидуално е как се вьzприема дадена ситуаци€.
«абележете какво го €досва в такива моменти и премахнете драzнител€.Ќай малкото го осьzнайте,zа да не го вьzприемате дьлбоко следваўи€т пьт.
**********************************************************

беше бременна в четвърти€ месец,когато (точно сутринта след сватбата си) разбра,че плода е мъртъв   ≈ствествено,това беше гол€м шок за не€,както и за всички нас.ћо€та близка поддържа “ 37,5 близо 7,8 месеца след това;непрекъснато и откриваха разни необ€сними възпалени€ и инфекции.“€ самата  се оплакваше,че €  бол€т ту костите на краката,ту лимфните възли и т.н.(това ако не е класически топъл период!)
—лед като забремен€ забел€заха,че има миома,ко€то с течение на бременността доста нарасна,толкова,че по време на раждането (с операци€) лекар€т е казал,че не би могъл да € отсрани,тъй като е толкова гол€ма,че тр€бва да отстрани и матката.

“очно днес,6 месеца след като т€ си гледа щастливо сладкото бебче ми се обади,че е ходила на лекар и от миомата н€ма и спомен   
**********************************************************

1: ако не се лъжа тази клиника  в √елзенкирхен е специализирана за лекуване на деца с атопичен дерматит? преди време една жена ми € препоръча и методът на лечение тогава ми се стори много странен.
ц€лата терапи€ е била на психологическа основа.имало е и дълги разговори с родителите на децата.т€ не ми каза,че лечението е според √Ќћ,а и на сайта,който не мога да намер€ сега,пишеше н€какви неопределени работи за метода на лечение.
сега прочетох,че ’амер обвин€ва —теман,че му е откраднал идеите.

2: ƒа,така е.—теман е "откраднал" √Ќћ и лекува по не€,но методите както си zабел€zала не са описани €сно,с цел да не бьдат раzкрити,че са √Ќћ.
Ќа много места може да се среўнат и други zаглави€ и пон€ти€ на "скрита" √Ќћ.
Synergie ефекти,Meta Medicine и тн...¬сички теzи полzват методите на √Ќћ и са намерили начини да си ги лиценzират само zаўото публично и zаконно се дистанцират от √Ќћ и ’амер.
“ака се и предполага да стане.Ќе ме учудва.¬сичко ўе му откраднат и от части ўе го сле€т в официалната медицина (като "свое откритие").“ерапи€та н€ма да € приложат zаўото би сринала ц€лата икономика на дадена страна.
Ѕили са добри при€тели,но zа сьжаление —теман под натиска на лекарски€т сьюz и тн...се отдрьпва и "иzмисл€" нов метод на лечение,който всьўност е √Ќћ по ’амер.
«апочват рекламите на ћета ћедицина,ко€то е плагиат.
**********************************************************

4 дни "грипава",zначи поне 4 дни преди това е бил дьльг конфликта ти.јко продьлжи 1 седмица или пове4е,толкова по дьльг е бил конфликта.
**********************************************************

1: —лед 4-5 дневна тежка депреси€ започнаха да ми пищ€т ушите.
6 месеца вече тичам по доктори, лечителки, €сновидки и т.н., но нищо не помага.
¬ началото на годината прочетох книгите ,,ѕодсъзнанието може всичко,,
,,«дравето е в главата а не в аптеката,, и тази за метода —илва.
«апочнах да работ€, по указани€та в тези книги, с мозъка и подсъзнанието си,
но засега н€ма никакви резултати.
Ќад€вам се стати€та за √Ќћ и “инитус да ме носочи към решението на проблема ми. 

2: “инитуса е активен конфликт.
"Ќе мога да пов€рвам на уЎите си"
"Ќе може да бьде,това оўе ми zвучи в уЎите".

“р€бва бьрzо да се открие конфликта zаўото “инитус (ако драzнител€т е наблиzо и посто€нно) може да се превьрне в хроничен тинитус и да го има ц€л живот с малки фаzи на облекчение.
Ўума в уЎите е биологично предупреждение zа неўо,zа опасност..и те предупреждава,че сега го чуваЎ или всеки  момент ўе го чуеЎ.

ѕринадлежи кьм конфликтите на полутериториалните,т.е. да ти се обад€т и да ти сьобў€т непри€тна новинаzа иzгонване  (напр) от работа,крьг и тн.»ли да не приемат детето ти в градина,след като са обеўали.
Ќеўо,което си чакал сьс сигурност,а то те е "иzльгало".» не можеЎ да пов€рваЎ на уЎите си....
**********************************************************

1: дъщер€ ми поддържа температура 38.8 от вчера.давах парацетамол,но пада за кратко до окоо 37.8 и после пак се вдига.следобед стигна 39.дали може да има н€какво об€снение за това.н€ма никакви други симптоми на разбол€ване.днес € водих в спешното и лекар€т каза,че белите дробове,ушите и гърлото са добре и сигурно било н€каква инфекци€.отказва да €де и днес почти ц€л ден само € кърм€.

2: ¬с€ко температурно сьсто€ние е сьсто€ние на реЎен конфликт.¬аготонна фаzа.¬»Ќј√».
≈дно дете на таzи вьzраст (11 месеца) понас€ добре “ до 40 zа около 4 дни.ѕо принцип малките деца понас€т по добре висока “ от нас вьzрастните.
Ќаблюдавайте детето.ѕие ли,€де ли,играе ли както винаги?
јz не сьм давал ниўо при “ до 40,над 40 ƒј и то ако детето е видимо zле.
ѕри 38,8 е мисл€ рано да се дава неўо,zаўото както виждаЎ пак се е вдигнала и то оўе повече.
 арали ли сте тридневната Ўарка с висока “?
98% от децата € карат около таzи вьzраст.

1: каква е тази тридневна шарка?не сме € карали. малката започна да се оправ€ оправ€ от само себе си, но все още отказва да €де. днес нарочно не € кърмих през ден€ и въпреки това хапна само малко каша с плод. това най-много ме притесн€ва, защото по принцип е в долната граница на теглото.
а може ли ако аз изжив€вам н€какъв конфликт да го предавам без да искам на детето?

2: √раниците zа теглото не са научно иzдьржани.ћного zависи от генетичната zаложба и от темперамента на детето,така че това е най малки€т проблем.ƒетето ўе навакса,когато “ќ пожелае.
¬ тоzи период е хубаво плодовете да преобладават пред zеленчуците. ьрменето сьўо е беzспорно поzитивно.» течности раzбира се.
ѕо принцип е вьzможно да се предаде конфликт,но не така както си го представ€ме,по скоро "трансформирани€т страх" на майката може да се предаде.
**********************************************************

1: —итуаци€та при дъщер€ ми е следната:
от около 4-5 годишна ходи по гол€ма нужда на 3-4 дни веднъж. ћисл€, че това започна н€къде след като тръгна на градина /там тоалетните им не се затвар€ха и т€ започна да се стиска. ћоже ли това да е станало навик? »ли наистина е сигнал за нерешен проблем /конфликт/. » ако е така от какъв тип е конфликта?
—ега т€ е на 9 години и отвреме навреме отново се случва да има запичане за периоди от н€колко месеца. ¬ смисъл през тези периоди ходи по гол€ма нужда 1 път на 3-4 дни. —игурна съм и, че се стиска, защото си цапа бельото.
— храната се опитвах да коригирам запека и, но т€ често отказва н€кои от храните, които разхлабват - напр. овесени €дки. ј аз съм € отгледала от малка без да € насилвам какво да €де - €ла е само това, което иска /изключвам така наречените храни-боклук - т€х силно ги ограничавах, информирах € за съдържанието им и ефекта им и вече не € и привличат/. Ќе съм € водила на лекар за този проблем - сигурна съм какво ще и предпишат - или лекарство или свещички, а това за мен не е решение на проблема.
јз искам проблема да реша, а не да премахна следствието от него.

2: ѕитаЎ какьв конфликт е ,а го zнаеЎ по добре от мен. 
"¬ис€ў конфликт"...ние му каzваме "Ќј¬» ".ћоже да е конфликт на "Ќе искам да дам неўо на н€кого,не пускам,не искам да стане дадено неўо"
ѕо принцип е вьzможно и да има механичен zапек,т.е. наистина от храната да е предиzвикан.ћалко течности поема,стресира се от неўо посто€нно.
√оворете с не€.–аzниўете проблема,предполагам ўе помогне доста. 
**********************************************************

1: малки€т ми направи фибрилен гърч и ми изкара акъла.....след което н€колко доктори ми об€сниха,че не тр€бва да допускам да вдига над 38 —/заради опасността от рецидив/,изписаха му диазепам....и честно казано ме объркаха тотално/колкото и да съм убедена,че  не е редно да давам диазепам на едногодишен,толкова и ме е страх от възможността пак да изживеем подобен ужас/.....та ако може да ми кажеш нещо относно гърчовете...........

2: ѕо цитат от учебник по педиатри€ мога да напиЎа,че 97% от детските фебрилни гьрчове са беzпроблемни и беz никакви последстви€.ќстаналите 3 до 5 % раzвиват епилепси€,ако има генетична zаложеност,както и н€кои други р€дки zабол€вани€.
«нам,че гьрч иzглежда доста zастраЎително,но всьўност е беzобидно.
—поред √Ќћ е епилептоидната криzа.
**********************************************************

1:  ирчо има конюнктивит от н€колко дена. »зтича му жълто зелен секрет от очите и долните клепачи са зачервени отвътре. ¬дигна висока температура. —екретът почти се изчисти, но все пак искам да се разров€ из причината в главата му, породила конюнктивита.

2: ƒетето е в оzдравителна фаzа.
»zгубило е н€кого (най ве4е мама) от очите си... онфликта е  на раzд€ла.«ачерв€ването е типичен симптом на последна положителна фаzа. огато мама или др.се е по€вил,се по€в€ва и zачерв€ването и сьрбежа.“емпературата винаги е симптом на реЎен конфликт.

1: Ќаистина часове преди да му потече секрет му изчезнах от очите. ѕуснах го на рожден ден в детски клуб и отидох при родителите. —лед като прочетох за създадени€ конфликт, го попитах дали е разбрал, че аз съм отишла в ста€та за росители. Ќе, не е разбрал къде съм и €вно ме е търсил. Ќо да развие конюнктивит за 2 часа!? ћоже  Confused
**********************************************************

1: ћоето бебе от 2-€ ден на ражденето има разтройство, колики, много газове и плачеше много до скоро. —ъщо има и задна хрема /стафилококова инфекци€/ Ќа осми€ ден беше със силно зачервено гърло и ужасно неспокоен. ѕредполагам, че е имал и температура. ћерих €, показваше пон€кога до 37,6 но не знам от прегр€ване от много плач или от друго /решен конфликт/.
 —ега е по-спокоен, но все още има разтройство, често със слуз. Ќоса му все още е запушен и има секрети /проведохме и  лечение с бактробан/ ¬ече е почти на 4 месеца, както се вижда на линийката.
 ¬ болницата, в ко€то раждах не ни даваха бебетата да са до майките посто€нно, а само за кърмене около 1 час на всеки 3 часа. јз много тежко понас€х тази разд€ла, а и досега не мога да си прост€ че не избрах друго м€сто. ѕосто€нно сто€х на вратата, където са бебетата, за да го вид€ как е.... ако плачеше се измъчвах още повече,   че не мога да го взема...
ѕо време на раждането една акушерка ме натискаше на корема да отчита контракциите и ми беше страшно непри€тно. ѕредполагам, че това може да има връзка с последвалите събити€. –одих го нормално, но се чувствам малко насилена понеже не исках окситоцин, а те насто€ха. Ѕързаха да го род€, а после 4 дни не ме пуснаха от болницата, а б€хме в добро здраве и двамата. ѕредполагам, че и 2те ваксини, които прав€т при раждането са оказали вли€ние.

 ърм€ го на поискване и много се наслаждавам,   че мога да дам най-добрата храна и грижа, но пон€кога плаче от болки в коремчето и се свива докато суче.
 ръвните показатели са му в норма. Ћекарката ми предлага да минем на хипоалергенно мл€ко   аз много искам да го кърм€ дълго, още повече, че той не иска да пие от шише.

2: ѕри бебетата е малко трудно да се откриват конфликтите и става чреz дьлго раzпитване на родителите.
“ова,което си прежив€ла е един "мальк" ад.ƒа раzдел€т децата от майките,да ги натискат по коремите,когато не искат,да им форсирват раждането и тн...  Ќе zнам на какво сьм способен,ако това би се случило на жена ми...

ѕри много малки бебета до кьм 6 месец “ 37,5 и малко по висока е нормално €вление,не болестно.

«а раzстройство не zнам какво да ти кажа...ѕо принцип тр€бва да се внимава какво е точно и колко време продьлжава,детето как се раzвива и тн...

ћоже да са колики в таzи вьzраст.

1: —етих се за още нещо. Ѕебетата ги държаха по едно късо ръкавче само  и 2 пелени от кръста надолу. “ова беше през октомври. ѕон€кога ми го носеха цели€ студен. ¬ъзможно ли е това да си е просто простуда + 2те ваксини и ето ти тази бурна реакци€...

2: јма и ваксини ли има детето????
ћога да кажа,че вече всичко е вьzможно..
**********************************************************

1: Cristian, какво означават повтар€щите се сънища за летене?ѕон€кога са много натрапливи...

2: —ьниўата zа летене са приzнак zа определена констилаци€ на конфликти,които предпаzват индивида от по тежки болести.’амер го нарича "ўастлива комбинаци€".

1:  ато казваш "определена констелаци€", знае ли се констелаци€ от какви точно конфликти или се има предвид, че е показател за активни н€колко конфликта едновременно?

2: «а констелациите има много табели,които не мога zасега да сложа тук.ѕри определени два конфликта например,в определено м€сто в моzька се получават определени констелации.
 онстелации са
Ѕулими€,јутиzьм,ƒепреси€,ћани€,јстма и мн.други.
ѕри реЎаването на един от конфликтите се иzлекува човек от теzи по горе,но пьк едини€т му конфликт остава активен и продьлжава да се раzвива...т.е. докато е в констелаци€ е малко или много zаўитен от тежки zабол€вани€.Ќапр.рак.
**********************************************************

дори беz наличието на бактерии,вируси и гьби се стига до целебната фаzа,макар и не така както е ако има такива.ќбикновено туморьт или остава и се капсулова или в по кьсен стадйи се раzгражда,когато се сдобием с микроорганиzмите.¬ никакьв случай не оzначава,че ако ги н€маме и не zнаем дали ги имаме не се стига до оzдрав€ване.
»ма много случаи на хепатит беz наличие на вируси.ћного често даже.ћога да кажа,че в теzи случаи симптоматиката е по слаба.ѕри наличие на вирус е по силна.
**********************************************************

1: —тава въпрос за майка ми.
ѕреди много години, преди 1976г., са и поставили диагноза Устеноза на митралната клапаФ. ѕрез 1981г. и направиха операци€. Ќапоследък, от около две години, има влошаване на състо€нието, което към монета е такова: има стеснение на клапата, платната не работ€т добре, л€вото предсърдие е уголемено/от там страх у не€ да не стане тромб/, получава излизане от ритъм, мъждене, пада и кръвното и пулса Ц до 40 удара в минута. “ези влошавани€ започнаха преди около две години, когато т€ живееше при брат ми в чужбина и се е притесн€вала, че е причина за разправиите и караниците между брат ми и бившата му вече жена. «аради излизани€та от ритъм пиеше лекарство, чийто страничен ефект е върху щитовидната жлеза Ц хормоните и са на горната граница. —пр€но е това и всички други лекарства в момента. ѕие само нещо за да не и пада толкова пулса.
“ези промени на сърцето необратими ли са и това решен конфликт ли е?
 ои възможните конфликти, които да вод€т до това състо€ние?
“€ самата е доста притеснителна и вечно има страх да не се случи нещо с н€кого. —ега изпитва страх да отиде например на вилата, защото може да и падне пулса, да излезе от ритъм .....

2: “руден вьпрос.Ќапьлно е вьzможно да се  е получило след толкова години след операци€та.Ќо е и вьzможно да е последствие от караниците.ќбикновено сьрцето страда,когато човек получи "атака среўу него",т.е. го почувстваЎ zастраЎено,уплаха zа самото него или zа сьрцето на н€кого другиго,блиzьк.
ѕо принцип териториален конфликт е свьрzан сьс сьрцето,но симптомите идват едва с реЎението на конфликта и са обикновено инфаркт или емболи€ на бели€ дроб.√рьдната жаба е предвестник често.

¬ьzможно ли е н€кой да й е каzвал,че е иzлиЎна там,да е обиждана,да е гонена?

 акво имаЎ пред вид "иzлиzане от ритьм"?

—ьрцето се регенерира,вьпреки обратните твьрдени€ на медицината.–аzбира се,остават "белеzи" (според тежестта на прежив€ното) , които пон€кога могат да zатрудн€т работата на сьрцето и да намал€т дейността му като ц€ло,от което не се умира.
ƒоколкото мога да ти дам сьввет zа такова неўо (сьрцето ми е слабо м€сто и р€дко рискувам каквато и да била алтернатива) е майка ти да се следи от лекар и в сьўото време може да посети психолог,който намирам zа много полеzно и нужно неўо.Ќо не психиатьр. 

1: "¬ьzможно ли е н€кой да й е каzвал,че е иzлиЎна там,да е обиждана,да е гонена?" - не, с не€ никой не се е карал, не са € гонили, по скоро е страдала от отношението на бившата си снаха към брат ми.

"»злизане от ритъм" - диагнозата написана в болницата е "предсърдно мъждене", каквото и да значи това. ћайка ми казва, че тогава е имала тахикарди€ и прескачани€. ƒругата крайност е спадането на пулса до 40.
ўе опитаме с психолог.

2: “р€бва да се уточни какво е било "страданието".ƒа не € било страх,че може да нарани сина й,че той може да получи инфаркт или да не го напусне и  тн...“.е. кьм ко€ точка на сьzнанието си го е приемала...“ова ўе определи вида на конфликта.

ѕредсьрдното мьждене ( не zнаех,че е така на бг еzик) е сьсто€ние с което може да се живее дьлго време беz проблеми.ќбикновено се вzимат лекарства (най вече на аспиринова основа или кумарини),които да предотврат€ват евентуален тромб,който се обраzува в следствие на такова мьждене.ќтделно според основното zабол€ване се наzначават и дигиталис и други лекарства,които не zнам пон€кога дали са нужни,но....

1: «а страх не € е било страх точно, а може би по-точно €досване заради отношението към него - скандали и караници. —лед като се разделиха има по-скоро облекчение, че тормоза свърши. “ормоз по-скоро психологически, не физически.
**********************************************************

1: ѕсихолозите съвсем ли са ненужни? Ќе са ли в помощ при намирането на конфликтите?

2:  онфликтите се откриват и от психолоzите,но zасега имам много поzитивен опит с кинеzиологи€та zа откриване на конфликти.„овек може и сам да си купи книга и да си открива сам конфликтите по методите,които са описани там,стига книгата да е добра.

3: можеш ли да препоръчаш н€ко€ такава книга?

2: Ќе zна€ дали има на бг еzик....
јко има в Ѕг такова обўество е най добре там да се пита.

**********************************************************
замислих се за мо€ д€до, който почина от рак на черни€ дроб, като до кра€ не си знаеше диагнозата - лъжеха го, че има н€какви проблеми със стомаха ли беше, та с червата ли (не помн€ вече) - но не го лекуваха за рак, той щеше да откаже и всички го знаеха. ¬същност, ако се зачетеш подробно, ще видиш, че не всички "раци" представл€ват разрешен конфликт, дори обратното. ѕовечето се получават и нарастват, докато конфликтът е активен. “оест ако нашите д€довци не са си разрешили конфликта, то е н€мало и как да се излекуват от рака, със или без лечение. –ака на костите мисл€, че беше активен конфликт, свързан със самоуважението (или нещо такова), а фазата на излекуване (когато се реши конфликта) - левкеми€.
**********************************************************

ѕневмони€та се по€в€ва обикновено в оздравителната фаза на белодробни€ рак, който пък от сво€ страна се предизвиква най-често от възприета смъртна опасност. » тук идва трагиката на събити€та, защото при много пациенти с рак на бели€ дроб се по€вава пневмони€ (вируси) или туберколоза (бактерии), което е ’”Ѕј¬ «Ќј , но традиционната медицина се опитва да острани по познати€ начин с антибиотици, см€тайки че помага на пациента... » при татко се изрази ц€лата симптоматика, както го е описал ’амер, само че тогава не б€х още толкова навътре в нещата, н€мах необходимото време да му об€сн€ всичко това и да го накарам да пов€рва!
**********************************************************

ѕри липса на бактериите туморьт в 99% от случаите се капсулова и не пречи.Ќо остава нераzграден. оето не оzначава,че ўе ни умори.ѕри реЎение на конфликта спира и натрупването на маса.јко имаме 1 месец конфликт,после ўе имаме около 1 месец растеж на тумор (напр само),после ўе спре сам.
**********************************************************

1:  акво казва √Ќћ за хепатит —? ќт какъв конфликт се поражда?
Ќ€къде из статиите б€х чела, че е оздравителна фаза на рак на черни€ дроб или греша?

2: Hepatitis не се поражда от конфликт.  акто споменахме по-горе, всеки орган в човешкото т€ло знае най-добре и задейства сам специфични микроби, необходими за неговото излекуване. ’епатитът се управл€ва от √лавни€ мозък и не представл€ва резултат от вирусно забол€ване, както счита традиционната медицина, а е ѕ–ќя¬ј на оздравителни процеси в тъканите на жлъчни€ мехур и/или жлъчните канали след абсцес. —чита се, че е про€вление в оздравителната фаза на конфликта на чернодробни€ карцином, който пък се заражда от конфликт най-вече на психическа основа вследствие на прастари€ инстинктивен страх от гладна смърт Verhungerungsangst! Ќе случайно ’амер обосновава това твърдение с примера, че в области и региони, където съществува недостик на храна, случаите на рак на черни€ дроб са до 35% повече от в развитите индустриални зони.  акто изтъкна  ристи€н, дори и при липсата на тези специфични микроби и без наличието на вируси, тези вътрешно хепатитни абсцеси на жлъчните канали заздрав€ват след разрешаването на конфликта . » все пак според ’амер наличието на такива вируси (ј- и Ѕ- ’епатит вируси) увеличава биологично погледнато шансовете за оцел€ване. ќцвет€ването на кожата в жълто, което не винаги е налице, се определ€ от факта, колко жлъчни канали са затворени или не, и дали главни€т тунел не е запушен (т. нар. Cholodochus).

1: “ова означава ли, че една майка с хепатит —, може спокойно да кърми детето си без да се притесн€ва, че чрез кърмата може да предаде хепатита(щом не е вирус, н€ма зараз€ване)?

2: ƒј,може спокойно да кьрми.
**********************************************************

1: јз чета темата от самото начало но не мога да си об€сн€ следното.  огато се разреши даден конфликт се задейства оздравителна програма и се развива н€какво друго забол€ване.Ќ€къде пишеше че то е по- опасно от самата активна фаза. јко аз разви€ хепатит или пневмони€ или нещо друго, което също не е безобидно мога ли да не се лекувам. ’ора умират и от хепатит, и от пневмони€ и от други бактериални забол€вани€.

2: «ависи.
ќбикновено такива конфликт/реЎени фаzи са на тежки конфликти.
ѕневмони€ според симптоматиката бих € лекувал с јЅ.—ебе си.
’епатит бих правил диета и бих се след€л.Ќе бих вzимал лекарства.

’ора не умират от хепатит и пневмони€ днес така лесно.ќбикновено има много други фактори,които са допринесли zа смьртта.Ќе самите пневмони€ и хепатит.

1: Christian , вече съвсем ме обърка! 

2: Ќе исках да те обьрквам.—поред тежестта на симптоматиката бих приб€гнал до јЅ..това ли те обьрка?
јко сьм с 40 “ и каЎл€м много zле и обўото ми сьсто€ние се влоЎава zначително,тогава бих пил јЅ.

’епатит¬ (zа него мисл€) минава от само себе си.Ћечение н€ма така или иначе.»нтерферона,който днес се предлага е на експериментално ниво.ƒали ўе го пи€ или не,’епатита пак минава.

√Ќћ има лечение,което в повечето случаи е само следене на параметрите и подпомагане на органиzма в оzдравителната фаzа.¬ истински€т смисьл на думата не е лечение и не оzначава обаче,че при тежки zабол€вани€(тежка симптоматика) тр€бва да чакаме само да си мине.
Ќай вече иzполzвани лекарства в √Ќћ са кортиzон,пеницилин и н€кои бетаблокери.
√Ќћ не отрича капки zа нос,сироп zа каЎлица и тн с цел облекчение на симптоматиката.
Ќай вече отрича химиотерапи€та и льчетерапи€та,както и ненужни интервенции като биопсии и пункции на моzька,операции на моzька и др.

1: —ега разбрах какво си имал предвид!

3: Ќапъллно подкреп€м  ристи€н!
»ма пневмонии, които минават дори без висока “! “огава не бих взимала јЅ, може би нещо облекчаващо храчкоотдел€нето, има много хубави хомеопатични неща! » јЅ наистина само, когато ножът опре до кокала   
ќсвен това да не забрав€ме, че поколението на родителите ни и на техните родители са карали масово хепатит ÷ на времето и са оздрав€вали без интерферони и тем подобни глупости, просто строга диета и повече щадене!
» аз съм против вс€какви интервенции срещу човешки€ организъм, оперативни, козметични и т.н., освен когато е строго наложително! ћога да ви прат€ линк към описанието на др. ’амер с абсолютно точни подробности как протече последната фаза от раковото забол€ване на татко.  ак е можел да го знае, ако не е прав????? “ова напълно ме убеди в правотата на √Ќћ!!!!
**********************************************************

1: Christian, можеш ли да ми кажеш къде да прочета какво казва √Ќћ за сънищата. ќт много време сънувам все едно и също и ми е много непри€тно.

2: Ќе сьм среўал описани€ zа сьниўата.»маЎе само zа една комбинаци€ от конфликти,които имат "симптоматика" сьниўа с летене.
јко сьнуваЎ едно и сьўо неўо,zначи около него имаЎ конфликт.
**********************************************************

1: искам да попитам н€кой запознат ли е как √Ќћ тълкува миомите. откриха ми 2 - много малки. Ќе см€там да ги лекувам, но ми се иска да зна€ какво е об€снението за по€вата им, ако има такова.

2: миомите са решен конфликт по √Ќћ.  онфликтът е срив  в самооценката, тип " Ќе мога да забремене€".

3: мо€т опит с миомите е следни€т: —лед серизни и продължили дълго проблеми в семейството т.е с мъжа ми, които накра€ се разрешиха успешно при профилактичен преглед ми откриха големичка миома. ѕолучавах и кръвоизливи, които беха причина да отида на преглед. «апочнах лечение при хомеопат т.е пих три пъти н€какво лекарство. ¬ следващите пет-шест месеца се чувствах доста спокойна у дома. ќплаквани€та и кръвоизливите ми намал€ха. —лед девет месеца при прглед не се намери миома. —лед това попаднах на √Ќћ, дотогава б€х сигурна, че ми е помогнала хомеопати€та, но май н€ма гол€мо значение какво точно е помогнало.

1: точно за нещо такова питах...преди да забремене€ мъжът ми беше почти 6 месеца в командировка и ми беше доста трудно сама с детето. не съм го усещала като преп€тствие за ново бебе, защото не съм бързала, нито пък сме имали пререкани€ н€какви, но си мисл€, че това е възможната причина.
**********************************************************
÷итирай

—офи€

ћнени€: 689
√отово. “ова е всичко, което съм извадила. јко н€кой иска, може да прочете в предишната тема за подробности. Ћесно можете да намерите даден разговор, който съм публикувала тук, като пуснете на търсачката н€кое характерно изречение от разговора.

¬ болд съм сложила ключови думи, по които по-лесно да се търс€т проблеми.

«апов€дайте  Hug

ѕозвол€вавам си да помол€ за следното.
1) јко ви се струва, че н€кой постинг е излишен, просто не го пускайте Hug —тава много разводнено и трудно за търсене на конкретна информаци€.
2 )  огато споменавате н€ко€ болест, слагайте € в болд. “ака читателите след вас ще намират лесно това, което търс€т.
Ѕлагодар€ за което Smile
« ѕоследна редакци€: пн, 17 мар 2008, 16:14 от ћа€+ƒоброслав= ирчо »
÷итирай

—офи€

ћнени€: 689
ќт предишната тема:
ето адрес за снимките:

http://www.snimka.bg/gallery.php?gallery=23


потребител:
gnm2007

парола:
lamedicina2007sagrada

и

ќсвен горни€ сайт със снимки, вече имаме  и и-мейл:

germannewmedicine

“ова е в абв-то. Peace
ѕаролата - на лични. Peace
÷итирай

¬арна

ћнени€: 164
«дравейте четох четох , но не можах да намер€ нищо за симптомите, които описват възпаление на третата сливица. »маме хъркане, спане с отворена уста дишане през устата.Ћекуваме се успешно с хомеопати€,но нещата се оправ€т временно и пак започват.ѕонеже сме на година и 4 мес ни казаха че е рано да се говори за  3-та сливица.ћожете ли да ми помогнете . акъв конфликт евентуално има синът ми и как да го разрешим.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 689
Искам да дам следния пример. Преди няколко дена моят син влезе в банята да се къпе с леля си. Преди това тя му обеща, че няма да мият косата. В банята му е предложила да я мият. С много рев са я измили. След два дена Кирчо вдига висока температура (до 40 градуса). Пет часа по-късно се напишква, докато спи. На следващия ден нищо му няма.

И сега евентуалното тълкуване. Доколкото зная нощното напикаване е воден конфликт или ревност. В случая имаме воден конфликт. А това, корето ме озадачава е, че измиването на главата не е било неочаквано. Леля му първо му е предложила, после е измила своята коса и след това неговата.

Както в този, така и в други случаи от тази тема забелязвам, че отключването на конфликта не е от неочаквана ситуация. Лесно е да се види по-нагоре как се казва например "Не мога да понасям този човек и след срещата ми с него се разболях от еди какъв си грип" да речем. След като нашия човек знае, че не може да понася другия и срещата им не е била неочаквана, няма неочакван конфликт, който да изпълнява ролята на детонатор. В много от чоплените до сега случаи това ми прави впечатление. А в един от преводите се казваше, че са достатъчни няколко секунди, за да се подготвим.

Кристиане, трябва ли да казвам, че очаквам коментар от теб  bouquet
П.П. и моля да прегледаш последните две страници от предишната тема, в които останаха отворени въпроси. За което пак благодаря  bouquet
« ѕоследна редакци€: вт, 18 мар 2008, 11:58 от ћа€+ƒоброслав= ирчо »
÷итирай


ћнени€: 1 179
 smile3523 newsm20 Ѕлагодар€!!!
÷итирай


ћнени€: 2 651
—айтът http://www.gnm-wemding.de/literatur.shtml, откъдето могат да се поръчват книги за детските болести нещо не работи, дава н€каква грешка. јко знам заглави€та поне, бих потърсила и в амазона.

 ак и дали √Ќћ об€сн€ва страхът от летене (със самолет основно), респективно свързани€т с него страх от височина.


÷итирай


ћнени€: 297
ћа€+ƒоброслав= ирчо , благодар€ ти за положени€ труд!   bouquet

÷итирай


ћнени€: 306
Ѕлагодар€ за труда!  bouquet
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 1 097 отговора