Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 17 март 2008, 14:11 ч.
  • Преглеждания  4 063  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 779
Здравейте на всички! От доста време чета из форумите на bg.mamma, но за първи път пиша тук.Преди няколко месеца пишех в "искам бебе". В момента съм малко объркана и моля за съвети и насоки.за целта ще ви разкажа всичко подробно.
От 6м опитваме за бебче.Все още не съм се вманиачила,но явно нещо не е наред и искам да го оправя.Преди това година и половина съм пила Ясмин. Започнах да пия противозачатъчни през 2001г като съм правила почивки.
Ходех при д-р Огнянова от МЦ Лора и тя ми предписа Дуфастон,който приемах три месеца 2х1,10дни от 15ден на цикъла.Тогава ми каза че лигавицата ми е много тънка и на десния яйчник имам лека поликистоза. Пих два месеца дуфастон и на третия пак отидах при нея.Беше ми 14ден от цикъла лигавицата ми беше много тънка и нямах доминантен фоликул.Назначи ми хормонални изследвания.Правих ги на трети ден от следващия цикъл.
Prolactin 216.5       при референтни стойности 59.0-619.0
LH 5.78                   при реф.стойности 1,9-12,5
FSH 1.86                 при реф.стойности 2,5-10,2
Estradiol 371.9       при реф.стойности 40,0-606,0
Testosteron 2.30    при реф.стойности 0,5-2,6
Изследвах и кръвна захар.В норма е. Тя ми предложи да ме стимулира с клостилбегит.Но реших да не го правя за момента.
Следващият месец ми дойде два пъти.Никога до сега не ми се беше случвало.
Отидох при друг лекар д-р Милка Йонкова от МЦ Св.Димитър.Беше ми 10ден от цикъла.Пак нямах данни за ову.По десния яйчник се видяха много кисти и малко и по левия.Назначи ми изследвания на 20ден от цикъла.
TSH 2.041             при реф.стойности  0,35-5,00
Progesteron 2.27  при реф.стойности  10,62-81,28
DHEA-S 6.60          при реф.стойности  2,68-11,0
Сега чакам Йонкова да види резултатите и какво ще каже.Първият път и тя спомена стимулация с клостилбегит 2-3 месеца и ако не стане лапароскопия.Каза че трябва да направим спермограма.
Така като си гледам ниските нива на FSH и Прогестерона май няма да забременея без лекарска намеса.А и се чудя да ходя ли при трети лекар? А и при кой? Каже какво мислите по моя случай и ако някой е имал подобен как и при кой лекар го е решил?

Реклама
# 1
  • под земята.... (може и да съм картоф)
  • Мнения: 939
Тези имена не ми говорят нищо. Това ендокринолози ли са или гинеколози? Мисля, че при такива стойности трябва консултация с ендокринолог.

# 2
  • Мнения: 34
За лекарите нищо немога да кажа, но ФСХ ти е много ниско и съотношеието не еникак добро. Ако не греша,  превеса на ЛХ говори за поликистоза. прогестерона на кой ден от цикъла го изследва? Той се изследва на 7-ми ден след ДОКАЗАНА овулация. Мисля че не е редно дапиеш клостилбегит без да сте направили спермограма и проверка за проходимостта на тръбите ти.

# 3
  • София
  • Мнения: 779
За лекарите нищо немога да кажа, но ФСХ ти е много ниско и съотношеието не еникак добро. Ако не греша,  превеса на ЛХ говори за поликистоза. прогестерона на кой ден от цикъла го изследва? Той се изследва на 7-ми ден след ДОКАЗАНА овулация. Мисля че не е редно дапиеш клостилбегит без да сте направили спермограма и проверка за проходимостта на тръбите ти.

Ами прогестерона съм изследвала на 20ден от цикъла.Но овулация нямам.Това е проблема.И за това искат да ми я стимулират.Мерси за съвета за спермограма и проходимост първо.

Между другото се чудя дали овулацията все още не може да ми се възстанови заради противозачатъчните.На много места пише че се възстановява до 12 месец. На някой възстановявала ли се е спонтанно след по-дълъг период?

# 4
  • Мнения: 4 321
Марина съжалвам, че се налага да се преместиш точно в този подфорум и от сърце ти пожелавам да не се задържаш тук.
Не знам дали причината за лиспващата овулация е приемането на  противозачатъчни, не съм пила такива препарати и не мога да дам съвет от лични наблюдения, но противозачатъчните са хормонални препарати и биха могли хубавичко да разбъркат хормоните ти.
В никакъв случай не приемай Клостилбегит без да си проверила тръбите и без мъжът ти да е направил спермограма! Клостилбегита може да се пие ограничен брой пъти в живота, не си ги пропилявай преди да си направила всички изслдвания.
Прогестерона ти е нисък именно защото си нямала овулация.
ФСХ също е много много ниско, за съжаление.

# 5
  • София
  • Мнения: 7 718
Мисля да се обърнеш към клиника по стерилитет, защото имаш проблеми, но са преодолими.

# 6
  • София
  • Мнения: 779
Току що говорих с лекарката ми. Тя ми каза че TSH е в реф.стойности на лабораторията,но според нея трябва да е към долната граница.Сега трябва да отида на ендокринолог да ми прегледа щитовидната жлеза. Препоръча за отида в Център по Ендокринология,някой знае ли къде е това newsm78

# 7
  • София
  • Мнения: 7 718
ТУК

# 8
  • София
  • Мнения: 779
Уговорих се с ендокринолог!
 Благодаря на всички за мненията  bouquet Ще пиша как е минало при него!

# 9
  • София
  • Мнения: 779
Сега се връщам от прегледа при ендокринолога.Имам някакъв Хашимото,но за сега не се налага лечение.Обаче болеста е за цял живот и от тук нататък трябва да я следя. Sad Сега ще търся инфо в нета за нея.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт