Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 4 517
Момичета, помагайте за избора на кумове!

Направо да взема да разкажа какви са ни опциите и вие да давате акъл, щото то времето си върви, а ние си се чудим.

1 вариант. Приятели на бъдещия ми мъж от студентските години. Те са семейство от последната година в уни-то, имат две дечица, сериозни са, симпатични са и ... много популярни в ролята на кумове... Тъй като са били първото семейство от тяхната компания, са били кумове много пъти... На мен той ми харесва. Към нея имам известни резерви... Мога да ги преглътна естествено. Но все пак? Не ми харесва особено това, че са му били изключително близки във време, което не е свързано с мен. (Това важно ли е въобще?)

2 вариант. Мои приятели от ученическите години. Семейство са от почти същото време като вариант 1 и много неща съвпадат. Две дечица. Много популярни кумове, щото пък в нашата компания бяха основните такива и т.н. Също са сериозна двойка с хубави отношения. Тя ми е много близка. Към него имам малко резерви... Преглъщам ги естествено. Но все пак? (Те са ми близки от време, в което бъдещия ми мъж въобще не беше на хоризонта. Дали това има значение?)

3 вариант. Моя приятелка от скоро и ... мъжа й, когото почти не познаваме, виждала съм го 1-2 пъти... Много хубаво семейство са, от поне 15 години, но пък не са ни близки приятели... А мъжете направо не се познават... Дали това би могло да бъде повод да станем по-близки или идеята е тъпа още в зародиш?

4 вариант. Двама негови приятели от ученическите години - момчета имам предвид! Това е 100% моя идея, намирам ги и двамата за страшно забавни и свежи и според мен биха се навили да направят шоу, но... бъдещия ми мъж смята, че няма да му бъде дори и мъничко забавно... Каза, че ако идеята ми е била поне мъничко неабсурдна е щял веднага да се съгласи... (Вас кефи ли ви или наистина ви се струва цирк  ?)

5 вариант. Най-големият му приятел и неговото гадже. Те са ни най-близки от изброените. Най-често се виждаме и въобще... Но отношенията ни са такива, че по-скоро ние на тях даваме съвети, отколкото обратното... Знам ли? Дали това е толкова важно...? Имам предвид, че някак ние по-ставаме за техни кумове май...

Моля ви, кажете си мнението! (Знам, че вероятно е странно, че сме изпаднали в такова чудене. Ама се случва...  Help)

# 1
 • Мнения: 2 675
избирам вариант  5.

# 2
 • Мнения: 94
И аз съм за №5. Важното е да се разбирате и да ви е весело заедно.

# 3
 • Мнения: 15 938
Най-добре вариант 5.
Важното е да сте приятели, да се разбирате и чувствате добре заедно.

# 4
 • Мнения: 641
Не е задължително кумовете да се семейство или двойка. Аз съм кума на най-близката си приятелка , а кум им е приятел на мъжа й. От изброените вариатни и аз съм за № 5 ,защото е хубаво да сте си близки.

# 5
 • Мнения: 2 104
Избери твойта най-добра приятелка и неговият най-добър приятел  Laughing
Не е задължително кумовете да са семейство или гаджета нали  Embarassed

# 6
 • Мнения: 1 103
И  аз съм за номер  5   Peace

# 7
 • Мнения: 943
НОМЕР 5 !!!! Peace

# 8
 • София
 • Мнения: 2 880
Избери твойта най-добра приятелка и неговият най-добър приятел  Laughing
Не е задължително кумовете да са семейство или гаджета нали  Embarassed

И ние така направихме. Той избра своя най-добър приятел, а аз своя най-мъдър съветник и близък роднина - братовчедка ми. Нито бяха гаджета, нито бяха женени тогава, нито дори се познаваха - запознахме ги с тази цел. Никога не съм съжалявала за избора - това бяха приятелите, които са ни разбирали най-добре и намерихме начин да узаконим връзката си с тях.

Те не са кръстници на детето ни - решихме, че можем да узаконим връзката си с трети човек, съвсем различен - избрахме моят шеф и мой много близък приятел, който сам се предложи в интерес на истината, той ни събра, така да се каже, с мъжа ми - по време на един мой проект в работата се запознах с мъжа ми. И тук мисля, че това е най-добрия избор който направихме.

# 9
 • Мнения: 1 551
Ако трябва да ги класирам ще бъде:
1. №5
2. №3
3. №1 и №2
4. №4 - и на мен това ми се струва малко абсурдно

# 10
 • Мнения: 1 950
А мъжът ти какво мисли? Защото аз видях твоите размисли, но това все пак е общо решение.
Мисля, че ние сме много чужди за да ви дадем какъвто и да е съвет. Трябва двамата да седнете и да решите, кои хора са най-удачните кумове. Хора, които да уважавате, които да са ви близки, да може да споделяте с тях, а не да използвате само щото ще направят купона, или са атрактивни по някакъв начин. Така мисля аз разбира се.
Ако все пак трябва да дам отговор, номер 5 най-много се доближава до това, което аз мисля.


# 11
 • софия
 • Мнения: 2 139
Вие нямате ли общи приятели?

# 12
 • Мнения: 751
И аз мисля номер 5 Peace

# 13
 • Мнения: 1 581
Номер 5. Пък после и вие ще им станете кумове  Mr. Green  Така ще се решат многото сложни комбинации за гостуване по празници  Laughing

Кумовете с това ала-бала за съветването... Те са свидетели на щастливия ви момент, просто е едно заявяване "искаме да сте ни близки и в бъдеще", така го възприемам. Ние ако търсехме някой опитен изпечен съветник, трябваше майка ми и свекърва ми да ни кумуват  Joy

# 14
 • Мнения: 1 822
Когато ние избирахме кумове искахме да бъда т приятели, да разчитаме на тях и да се сридим.От едно време е прието(но не е задължително)кума да стане кръстник на детето ти.За мен и мъжа ми всичко това е било важно.Искали сме по празници да сме заедно и както ние,така и те да могат да разчитат на нас.Не мисля че ще ти е приятно да ходиш на празник първо при кумата,а после при кума,ако недай боже вземат та се разделят!Не е само до едното шоу!Вие се сродявате.Поне така мисля аз,кумата ми е човека който ще кръсти детето ми,и в последствие то ще може да разчита на нея цял живот(ако иска).Така както аз съм станала кума веднъж и кръстница ще стана живот и здраве другия месец.Кумове се става веднъж от сърце,ако е повече от един път носи лоша поличба.Така съм чувала и за това няма и да стана повече.Приемам  го не за шоу а за голяма отговорнст!Дано направиш правилния избор!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт