Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 17 март 2008, 23:01 ч.
  • Преглеждания  2 198  Мнения  43  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 95
Майчета,след като направя кисела постепенно ли да го дам,защото не сме яли нищо царевично или първо да дам царевична каша и след това кисел?Вие какво мислите?

Реклама
# 1
аз първо дадох кисела а след това почнахме кашите

# 2
  • София
  • Мнения: 11 565
Аз първо дадох каша, след това кисел.
След това-по цяла порция кисел, но преди това беше захранен и с царевично нишесте (от кашата), и с плодовото пюре.

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 325
Аз първо дадох каша, след това кисел.
След това-по цяла порция кисел, но преди това беше захранен и с царевично нишесте (от кашата), и с плодовото пюре.
  и aз така   Peace

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 879
Първо дадох каша после кисел

# 5
  • софия
  • Мнения: 999
И аз първо дадох каша и след това кисел. / за каката става въпрос/.

# 6
  • София
  • Мнения: 300
първо кашата и после с кисела Wink

# 7
  • София
  • Мнения: 9 951
каша не обичаме,за товадавам кисел и нишесте

# 8
  • Portsmouth
  • Мнения: 720
какво е кисел , защо се дава , как се приготвя и каква е ползата от него - ако въпроса ми е неуместен извинявам се и не ми отговаряйте .ще съм благодарна за отговорите ви

# 9
  • София
  • Мнения: 11 565
Киселът е млечен крем, приготвен с нишесте. Продава се натурално царевично (без глутен) и натурално пшенично (с глуен).
Вари се, добавя се АМ (а по-късно-нишестето се вари в прясно мляко) и се добавя плод или плодово пюре. Аз съм го давала за следобедно хранене-вместо каша, за разнообразие.

Продават се и готови "кисели" в пакетчета. За тях изобщо не говоря. Това си е нишесте с химия. Тях не съм взимала и не бих посъветвала никой да ги дава.

Цитирам част от един предишен свой пост по въпроса за кисела:


Ще цитирам Косе Босе, чиито мнения много уважавам:

За какво ти е този кисел по-точно....това е най-безмисления и не полезен десерт изобщо....
Не виждам нищо лошо в кисела през първите месеци от захранването:
- Нишестето/киселът е подходящо за хора с чувствителна храносмилателната система: то е част от диетите, които щадят стомашната лигавица. Чистото нишесте не е нито химически, нито механичен дразнител за стомаха.
- Киселът е алтернатива на кашите в началото. След въвеждането на глутена киселът има добри заместители.
- Киселът се приготвя наполовина с плодове и ако се добави кърма/АМ, всъщност се получава млечно-плодова каша с полезна хранителна стойност. Без захар, разбира се.
- Ако се ползва царевично нишесте в началото – това е добър начин за въвеждане на царевичен продукт на подходящата възраст (примерно 7-8 месеца). Както е обяснила Nikki, един продукт се счита за въведен независимо под каква форма е предложен (каша, зърно, нишесте, добавка в пюре).
- Много от готовите кисели са със сухо мляко. Може да се приготвя и вкъщи от натурално царевично нишесте, става бързо и вкусно. Остава детенцето да го хареса.

Предлагам кисел много рядко: 1 път седмично или 3-4 пъти в месеца. Например когато на обед съм предлагала по-целулозни зеленчуци, късно следобед съм давала кисел за разтоварване на стомаха вместо пълнозърнеста каша (която е полезна, но също така товари храносмилането).
Въпреки че не съм фен на кисела, честно казано се учудвам на тоталното му отричане.


Към това, което е писала Косе Босе, мога да добавя мои аргументи в + на кисела-говоря за домашно приготвените, не за тези "готовите" от пакетчетата (знам, че до скоро ти под "кисел" разбираше точно тях):
Ако се свари 1 мерителна лъжичка нишесте в 150мл вода, към него може да се добавят 4-5 мерителни лъжички АМ.  Значи-с кремчето детето ще приеме еквивалент на 150мл. течно мляко, а от друга страна-няма да го пие, което заради консистенцията на крема е някаква форма на преход към твърда храна.
Така приготвен-киселът е млечно хранене, а млякото е най-подходящата храна за бебетата.
За мен той е добра комбинация между мляко и зърнен продукт и начин в менюто на бебето да се предложат и двете.
Отделно от това е и добавеният плод.

# 10
  • по света и у нас
  • Мнения: 113
Здравейте момичета.На каква възраст дадохте кисела?Моята беба утре става на 6 мес.,вече яде оризова каша,плодови пюрета.Искам да й разнообразя малко храната?Тази седмица ще включваме и царевична каша.Поздрави Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 14:48 от mishonka95

# 11
  • София
  • Мнения: 201
Аз въведох първо кисела когато бяхме на около 5.5м и след това въведох кашитесега когато вече е на почти 10м му давам направо плодове за следобедна закуска без да ги преработвам

# 12
  • Мнения: 4 785
Моят бебо кисела не го хареса. Правих му и аз, и от кухня вземах, но неуспешно. Но преди да му дам кисела му дадох кашата.

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 62
Извинявам се и аз за намесването обаче колко време трябва да ври царевичното нишесте с водата, за да кажем че е сварено?

# 14
  • Portsmouth
  • Мнения: 720
Благодаря ти Vivi   bouquet  bouquet,  както винаги си ми много полезна -от това ,което казваш се оказва че аз съм му давала кисел , без да знам  Shocked Shocked. Аз му правя йогурт с царевично нишесте и добавям плод или пюре -явно това е кисела .Благодаря ти много  bouquet  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт