Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора

София

Мнения: 73
Здравейте момичета,

преди няколко дена направихме кръвна картина и тромбоцитите бяха екстремно високи - 1100  Shocked при норми от 100-400.
Педито ни каза, че това не било възможно и да ги повторим. Днес ги повторихме и резултатите ни се оказаха не такива каквито ни се искаше. Тромбоцитите бяха пак много високи 800, но и всички други показатели бяха ненормални:

RBC=5.85 (Norma: 3.5 - 5.5);
MCV=46.3 (Norma: 75.0 - 100.0);
HCT=0.27 (Norma: 0.35 - 0.55)
PLT=798 (Norma: 100 - 400);
MPV=8.4 (Norma: 8.0 - 11.0)
WRC=10.1 (Norma: 3.5 - 10.0)
HGB=75 (Norma: 115 - 165)
MCH=12.8 (Norma: 25.0 - 35.0)
MCHC=277 (Norma: 310 - 380)
CYE - 10

Има и лефкогрма но за нея няма норми:

St - 0,01
Sy -0.30
Ly - 0,63
Mx - 0,05
E - 0,01

Детето е жизнено и енергично.
Основната му храна е кърмата, тъй като е много злояда.
Педито ни каза че високите тромбоцити не се дължат на храненето или на никнещите ни в момента кътници.

Аз съм с таласемия минор ако това е от значение.

Моля за съвет и да ми препоръчате добър хематолог в района на София.
Цитирай

Бургас

Мнения: 598
Това чете ли го? Явно е нещо "нормално" свързано с усиления растеж при децата, както и с никненето на зъбите http://club.biberonbg.com/read.php?14,690572,691249
Цитирай

София

Мнения: 73
Много благодаря за отговора, не го бях намерила това   bouquet
Определено малко се поуспокоих, и аз предположих, че зъбките могат да дават някакъв ефект, но педиатърката ни категорично каза, че не било възможно.
Благодаря  Hug
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 115
Бичо, на ваше място бих повторила изследванията, но в друга лаборатория. Ако трябва с венозна кръв. И при такива резултати бих търсила хематолог.

Изключително нисък хемоглобин, високи тромбоцити. Или нещо в реактивите на лабораторията не е наред или има проблем. Не бих заложила на зъбите при такава кръвна картина. И ние сме имали проблеми с кръвната картина и затова ти казвам честно моето мнение.

Успех и ни дръж в течение  Love
Цитирай

София

Мнения: 73
Първите изследвания(1100) ги правихме в лаборатория Лозенец, затова втория път ги направихме в друга. Миналият път (като ни взимаха кръв на 6м) хемоглобина ни беше 100, и и взимахме за желязо-беше малко по-ниско от границите. Аз не посмях да и давам малтофер заради моята анемия. Притеснявах се че ако и тя има, което не може да се разбере докато не стане на 2, желязото няма да е добре за нея.
Но определено утре ще вземем направление и ще отидем на хематолог.
Много мерси  Hug
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 115
Бичо, защо не направите изследванията в Педиатрията. Там имат денонощна лаборатория, мисля че ПКК беше 10 лева  newsm78 Аз на тяхната лаборатория имам огромно доверие  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 73
Педиатрия имаш предвид това на Димитър Несторов ли? Не сме ходили никога там, а има ли кой да разчете резултатите там на място или пак трябва да се ходи отделно на хематолог?
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 115
Ами те имат поликлиника с тесни специалисти, включително хематолози. Една от най-добрите детски хематолози е там, ако не се лъжа се казваше Мая Константинова. Потърси из форума координати и най-добре се свържи с тях да разпиташ как точно да подходиш, но точно педиатрията ти препоръчвам и за изследването и за хематолог. Доколкото знам имат поликлиника в която приемат с талони по ЗК, но толкоз ми е инфото. Да, точно за тази на Д.Несторов става дума, но поликлиниката беше някъде от другата страна на булеварда.

Целувки и дано мъничко да съм помогнала  Love

Пиши като има развитие как ти е детенцето, надявам се всичко да е било временно и да сте здрави  Love
Цитирай

София

Мнения: 44
Препоръчвам ти професор Бобев в ИСУЛ .Хемоглобина е нисък ,хематокрита е нисък ,а тромбоцити високи?                 
Той е най-добрия в тази област Peace
Цитирай

София

Мнения: 73
Ritka много ти благодаря, супер си  Hug, ще проверя и ще пиша, дано вси4ко е ок  Praynig
Момичета мерси за информацията  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 44
Дано всичко е наред.Да пишеш  Hug
Цитирай

София

Мнения: 44
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.0           сега попаднах на това мисля че ще ти е от полза
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 352
Най-честата причина (има и ред други) е нелекувана инфекция-дихателна най-често. Или с друга локализация... По-често като дискретна инфекция, а не с висока температура или други подобни "драматични" оплаквания. Същото важи и за децата...

Това открих за повишените тромбоцити.
Цитирай

София

Мнения: 73
Тарталета, мерси за инфото, но при нас освен едно разтройство, което беше когато беше много малка, друго боледуване не сме имали.  Thinking Съвсем никакви симптоми. Единствения ни проблем са зъбите. Утре сутрин сме при специалист, да видим той какво ще каже.
Цитирай

Варна

Мнения: 418
Здравей, надявам се да не е нещо сериозно! Какво е мнението на хематолога ?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора