Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7 914
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така
финишираме така 
Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.


......................................
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.


За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в които като всеки диетичен режим дотежава!


предишни теми:
тема 1
тема 2
тема 3
тема 4
Тема 5   
Тема 6
Тема 7

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 08:09 от звездичка

# 1
 • Мнения: 7 914
pamsi
преполагам, че и със зелен лук стават яйцата или е по-вкусно с праз? Thinking

svetli333
кафе не пиеш ли? Mr. Green и то е порок  Joy

Dundurela

добре дошла  bouquet вече си в табличката  Hug и виж колко момичета почват на твоята дата, така че извинение с объркани дни не се приема Mr. Green

Diana_Don
ами натурален сок нищо не е...важното е че си издържала-  браво на теб Hug все така да върви Party Party

# 2
 • Мнения: 7 914
момичета,
излиза ли ви нещо като цъкнете тук Thinking:
http://docs.google.com/Doc?id=d4nxf4t_2gdgncr7s

хайде аз отивам да спя.. утре съм ан варива- картофена салата с  лук и копър+ краставичка и маслинки Party Party

# 3
 • Торонто/София
 • Мнения: 251
Момичета - здравейте! При мене нищо ново днес - кантара не е мръднал и днес беше белтъчния ден - обяда беше зелена салата със малко пушено пилешко и ягоди. Вечерята нещо се провали - понеже бяхме на доктор до късно и не можах да ям преди 8ч.  Embarassed Иначе изядох 2 наденички с малко хляб и салата от домати, краставици и сирене. Нещо тия дни много лабаво го давам ама поне не съм се отказала.  ooooh!
На всички нови кандидат фиданки - ДОБРЕ ДОШЛИ  welcome
на всички свалили килца - БРАВО - само така.  smile3501 smile3501 smile3501
звездичка - таблицата е много хубава - браво на тебе   bouquet - на другия линк като натисна излиза само заглавие... newsm78
толкова от мен за днес, след малко ще си лягам.  Hug Hug Hug

# 4
 • Стара Загора
 • Мнения: 6 342
Добро утро и честита нова темичка !Таблицата е супер-само с минусчет да я пълним  smile3521.Май ние сме най-ранобудни,но малката като заспива в 20:30 и в 7:00 е   Shocked
 звездичка правила съм и яйца със зелен лук,но за мен с праз са по-вкусни  Peace
Успешен и хубав ден на всички  Hug

# 5
 • Мнения: 7 914
booboo's mama
 е супер, че се вижда, нищо , че е само заглавие, сега ще сложа линка до табличката и  ще може да се попълва с рецепти Party

pamsi

 по бг време? понеже ние сме будни от 6 часа....а снощи закъсняхме с лягането и заспа след 21 часа  Tired
 а по принцип сме будни в 5-5.30 акто заспива около 20-20.30 Whistling

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 07:49 от звездичка

# 6
 • Мнения: 1
Добро утро и честита нова темичка  Simple Smile

Аз вчера геройски издържах на няколко не много вкусни ябълки плодовия ден + зелена салатка и ч грейпфрут вечерта.

Днес - белтъчен ден - ураааа !! Simple Smile Мисля да пробвам сиренето по шопски , което видях май в предната тема.

За табличката - започнах миналия понеделник,10.03.  ,  за килограмите - засега не смея да се претегля  да не се депресирам  Shocked, като видя че има движение - тогава. Simple Smile Иначе съм 170 сантиметра висока, килата сигурно са към 70, целта е да ги докарам до 63-64. По надолу от това вече ще иска и фитнес, а и при мен вече и ЕГН-то е фактор. Simple Smile
Хубав ден на всички  !   bouquet

# 7
 • Мнения: 7 914
bg-notafilia

добре дошла  bouquet и вече си в табличката Party

# 8
 • Мнения: 1 263
Честита нова темичка!  bouquet
Дано в нея ни върви само на минуси и на не-отказаване.   Flutter
Звездичка, справила си се много добре - табличката и рецептите са лесни за откриване и преглеждане !  newsm10 Браво!  smile3501
booboo's mama,  ще издържим докрай, каквото и да става, дори и понякога както казваш ти с малки прегрешения, нали ! Peace
Днес съм на плодов ден. Coffee atwork

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 11:10 от mummy

# 9
 • Мнения: 130
Здравейте на всички, ЧЕСТИТА НИ НОВА ТЕМА, поздравления и за звездичка! Успех на всички в слабеенето! Иначе първият ми белтъчен ден мина успешно, днес ще си хапваме картовки!

maxell, krasiva, Dundurela, flavi,
  ние всички сме почнали на една и съща дата  Hug

Лек ден на всички!

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 10:18 от kleopatra555

# 10
 • Мнения: 917
Добро утро на всички.Днеска ми е ден за варива.За обяд съм си приготвила маслини с ориз.
Вчера пак имам прегрешения-малко ядки,1 помбер Embarassed и 1 бира за промиване на бъбреците,че май пак изхвърлям песъчинки Sad.Преди малко изядох 2 портокала и да видим ще издържа ли до 12 часа,че нещо напоследък голям глад ме гони към 11 и нещо.

# 11
 • Велико Търново
 • Мнения: 273
bg-notafilia

добре дошла  bouquet и вече си в табличката Party
Звездичка, извинявай за заблудата  обаче bg-notafilia е акаунта на мъжа ми. И аз сутринта дремейки на кафето изобщо не съм забелязала, че съм се логнала от неговия акаунт.    Embarassed Ако имаш възможност, моля те , коригирай таблицата.
Иначе съм flavi . Simple Smile

Още веднъж хубав ден на всички !!!

# 12
 • Мнения: 3 210
Здравейте и от мен kaffeetrmker_2
Днес ми е плодов ден, а утре първият воден.
утре съм и на зъболекар, та се чудя дали ще издържа Twisted Evil
Вчера така преядох на обяд със сладко, та чак ми се гадеше Sick ама сега съм доста гладна, ще ходя да си купувам плодове, ама никакви няма около нас, само ябълки и банани, вече ми се повдига от тях Sick
Някой питаше за кръвното, аз напоследък (последните 1-2 години) съм с нормално кръвно 120/80, а в неделя си мерих кръвното на една от тези машини, дето изчисляват кг, см, кръвно, индекс телесна мазнина и бях с кръвно 128/54, което доста ме озадачи
А друг пък питаше какво ядат работещите. Аз всичко, което пиша, че съм яла за обяд си го купувам от някое заведение за бърза храна около офиса, или от супермаркет. Точно това ми харесва на тази диета, че мога да я прилагам и в офиса.

# 13
 • Мнения: 76
честита ви поредна темичка  Hug а сега на свой ред да питам very nice какво ядеш през 1-вия и главно ме изтересува за 2-рия ден(варивата) че ми е чудно как си ги носиш в офиса Thinking и другото което исках да попитам ако преди това сме били на някаква по-срога диета ще е по добре да не се втурвам направо в тази,а първо да направя някакво захранване..де да знам в вашата всичко се похапва та за това стигнах до този извод... а и напишете ми какъв е вашият резултат за даден период и мерси предварително Hug

# 14
 • Мнения: 3 804
4естита нова тема
и да си призная прегрешение-днес трябваше да съм на въглехидрати,но минавам на плодове,защото утре имам път към една сладкарница където правят страхотен ръ4но бит сладолед-после ще ка4а снимка

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт