Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 май 2005, 09:31 ч.

За въвеждането на месо

  • 806
  • 17
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6 958
Още не съм въвела месо и сирене, може ли такова закъснение да се отрази неблагоприятно на развитието на детето ми?
Така твърди свекърва ми.......аз се притеснявам сериозно.
 От друга страна миналата седмица ни излезе изследването на кръвна картина и всичко е О.К......е, хемоглобина е на минимума , но все пак.....
От другата седмица мисля да включа месо.
Само като булъон прибавен към пюрето или направо месце да сложа ?

# 1
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Аааа поредните врели-некипели Sign Exclamation  Тия свекърви са създадени само за бой Laughing !  Как така ще се отрази неблагоприятно върху развитието му Imp . Аз въведох рано месото, но сирене дадох чак на девет месеца. Щом изследванията са в нормата, няма какво да се притесняваш.
Аз започнах първо с бульонче, като в него варях зеленчуците и след това ги пасирах. Така давах 2-3 пъти и на следващия път сложих малко месце. Започнах със заешко. Но не е грешно и направо със месото да започнеш, но първо, знаеш - много малко количество, като постепенно увеличаваш.
Добър апетит и не се връзвай много на безмислени умозаключения Simple Smile

# 2
  • Barcelona, Spain
  • Мнения: 2 052
Не и се връзвай на бабет, тя от любов го прави, бе Twisted Evil
Аз мисля да изчакам още месец примерно. После бульон някакъв. Готовите пюрета са доста гъсти, не можем ги пребори скоро.
А пропо, има ли готови месни пюрета без мляко?

# 3
  • Мнения: 6 142
Цитат на: vedrra
А пропо, има ли готови месни пюрета без мляко?
за зор-заман съм купувала от хип-ските пуйка и заек за след 8 месеца - не видях да има мляко.

Иначе аз почнах със заешко (май Thinking ), давала съм пуйка и пиле. Свареното бяло месо го пасирам с малко от бульона и го прибавям към зеленчуковото ядене. Останалото е замразено на кубчета. От около месец - два не давам пасирано, а накълцано на ситно, защото се водим на "преходна" храна. Сиренето го дадох по-късно от месото.

А яденето на месо не е гаранция за висок хемоглобин. Аз не ям от 1992 година, две бременности изкарах с хемоглобин в норма. А толкова приятелки имам, дето без мръвка не сядат, хемоглобина им - граничен, под нормата...

# 4
  • Barcelona, Spain
  • Мнения: 2 052
А, Хапке сладка, аз също не ям, само през бременноста, че имах големи сривове на хемоглобина, но не ми помогна, само дето се чувствах като натровена.
Ма децата ги пробвам - ако искат ядат. Голямата прояде, пък се отказа впоследствие. Както се самоопределят...

# 5
  • Мнения: 6 142
и аз съм за демокрацията - давам, ако искат. Баткото месо не щя до първи клас, ама малкото плющи - бащичка! А аз и трева да паса - килограмите и хемоглобина ми все ще са на горната граница Sad

# 6
  • София
  • Мнения: 12 631
Аз месо дадох на 9 месеца, а от средата на осмия започнах с бульонче.Сирене - от миналата седмица май започнахме....не, лъжа, малко след месото започнах с овче сиренце в пюрето Wink

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 554
И аз да се включа с въпросче Simple Smile .
На нас също ни предстои захранване с месце,като за начало избрах заешко.Миналият месец ми донесоха зайче,сварих месото,пасирах и във формички за лед.Обаче вече мина доста време и ме притеснява престоя във фризера....
Колко време може да стои приготвеното месо във фризер?

# 8
  • Мнения: 6 142
Цитат на: Hrisi Lazarova
Колко време може да стои приготвеното месо във фризер?
За съжаление не знам, но със сигурност от едномесечен престой нищо му няма. Моето също е от толкова и гато го приготвям - миризма, консистенция, цвят - наред е. (аз да си призная, не опитвам)

# 9
  • София
  • Мнения: 12 631
Цитат на: Hrisi Lazarova
Колко време може да стои приготвеното месо във фризер?


Аз четох, че може до 3 месеца.Но много ми се вижда, мисля до 2 максимум да го изяждаме...

# 10
  • Мнения: 4 076
Цитат на: Hrisi Lazarova

Колко време може да стои приготвеното месо във фризер?

2-3 месеца. Най-добре да се разфасова сурово, малка част да се свари, пасира и замрази в кубчета за лед, а останалото месо - сурово и опаковано на порции във фризера.

# 11
  • Стара Загора
  • Мнения: 280
С какво месо е най-добре да се започне?

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 554
Благодаря Wink !
Повече от 3 месеца няма да го държа и доста месце ще отиде в боклука(за съжаление)!

# 13
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Цитат на: Zlati
С какво месо е най-добре да се започне?


Заешко, пуешко, пилешко - това е реда в който аз въведох месата и смятам за удачен.




Цитат на: Hrisi Lazarova
Повече от 3 месеца няма да го държа и доста месце ще отиде в боклука(за съжаление)!


Как на боклука бе! Правиш си една хууубава зеленчукова супа и бухаш вътре кубчетата пасирано месце с изтичащ срок на годност  Wink . Или ако го съхраняваш сурово, го сваряваш и пак на супа за мама и тати.

# 14
  • Barcelona, Spain
  • Мнения: 2 052
Пак по темичката - краве, овче или козе сиренце дадохте за пръв път?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт