Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора


Мнения: 4 104
Момичета,дано не повтарям някоя стара тема, но бих ви се радвала да ми помогнете с рецепти за сос за спагети със сметана. Знам,че сред вас има изявени кулинарки,а на мен някак си не може да ми дойде отвътре идейка за такъв сосец newsm78
Мерси предварително bouquet
Цитирай


Мнения: 4 104
Съжалявам,два пъти съм публикувала една и съща тема Blush
Нета ми е скапан...
Цитирай


Мнения: 7 134
Прегледай тая тема.
Цитирай

София

Мнения: 243
Слагаш в тенджерка 200-300 гр печурки, нарязани на ситно да се задушат със съвсем малко мазнина, колкото да не залепнат докато си пуснат водичка. Слагаш сол, черен пипер на вкус. След като поизври водата от гъбите добавяш 200гр(примерно) бекон или някакво друго пушено месце. Става и само с гъби, ако нямаш друго.След 2-3минути добавяш и сметаната (400гр заквасената на Данон ползвам аз), разреждаш с малко вода ( не повече от 90-100гр),защото има опасност да стане много рядък соса. Оставяш да заври.Накрая добавяш 2-3скилидки пресован чесън и ....бон апети! Laughing След като залееш спагетите със сосчето по желание можеш да си настържеш сирене или кашкавал. Лично аз ги предпочитам със сирене Smile
Това е.
Цитирай


Мнения: 4 104
Благодаря ви много Love
Цитирай


Мнения: 922
Отговорих ти на предната тема, сега само копирам:
Аз правя спагети със сметанов сос, към който има добавени няколко вида сирене. Ето как става:
Разтопяваш масло в дълбок тиган. След това добавяш сметаната, синьо сирене (грамаж не мога да ти кажа, защото е на око, но не вярвам да е повече от 250 г.) Разбъркваш интензивно, за да може синьото сирене да не остане на бучки, след това слагаш малко маскарпоне (продават го в едни кутийки - може би две супени лъжици ще са ти достатъчни). Слага се и пармезан (аз лично слагам от този на прах, горе-долу 2 супени лъжици). Бъркаш сместа, докато се сгъсти и след това заливаш спагетите, докато е още топло. Не забравяй да сложиш на спагетите малко масълце отгоре, за да станат сочни.
Дано ти хареса - аз много често готвя по този начин и няма недоволни
Цитирай


Мнения: 6 168


аз преди няколко дни ядох в една наполетанска пицария следното нещо:
спагети ( всъщност бяха тальолини)

соса : грах, шунка нарязана на тънко и на лентички, сметана, масло.
Цитирай

weltweit

Мнения: 4 822
Аз правя два варианта, те не са точно сметанови обаче. Със сирена и сос Холандез. Първия е с прясно мляко/сметана, гъбки и синьо сирене+топено ако ми се намира. Холандез е на основата на жълтъци пак със сетана/ прясно мляко+свежи зелени подравки.
Цитирай

софия

Мнения: 46
И ние ги ядем предимно със сметана.Аз си запържвам леко в масло-шунка или някакъв друг колбас,кис.краставички,гъби и каквото още се сетя,слагам и спагетите,добавям и топено сирене и заливам със сметана,разбърквам всичко хубаво,настъргвам кашкавал и докато се усетим те свършили.Като подправки ползвам една готова подправка за спагети.
Цитирай

София

Мнения: 2 775
Аз ги обичам с доматен сос и сметана. Задушавам шунка с малко лук, чесън и морков, слагам доматите, сух бульон (вегета или някоя комбинирана заленчукова подправка), чубрица, черен пипер и босилек. Като се сгъстят  доматите, добавям една заквасена сметана на Данон, може да се добави и малко синьо сирене, ако обичате. Варя още пет минути соса и поливам спагетите, които съм наръсила обилно с кашкавал.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора