Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 март 2008, 22:02 ч.

Поликистозни яйчници

  • 1 049
  • 12
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 141
Здравейте. На 16 съм. Наскоро се усъмниха, че имам този синдром. Днес си получих резултатите от хормоните, а другата  седмица ще ми погледнат самите яйчници с ултразвук, за да се види има ли овулация и образувани ли са кисти. Като гледам, завишени за тестостерона, прогестерона, DHEA, а пролактинът е на ръба на помията, но все пак в норма... Какво според вас трябва да очаквам? Предполагам противозачатъчни, за да се оправи цикъла (на 2-3 месеца е) и нещо хормонално... Запозната съм със синдрома от интерес, не предполагаш, че ще ми дойде до главата  hahaha е, живот. надявам се някой, минал по този път да ме посъветва какво да очаквам ...

ето и самите резултати (първото са моите данни, а вторите 2 числа - допустимите стойности, доколкото разбрах):

1   КРЪВНА ЗАХАР   4,97   mmol/l   3.8-6,1

   2   LH   3.14   U/l   1.0-3.5

   3   FSH   3.49   U/l   4-13

   4   PROLACTIN   17.75   ng/ml   1.6-18.6

   5   TESTOSTERON   4.42   nmol/l   0.17-1.4

   6   17-OH-PROGESTERON   22.7   nmol/l   0.3-4.0

   7   DHEA - S   9.5      0.25-1.0

   КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ :

   8   ИНСУЛИН   16.5   uIU/ml   2-25

   ИМУНОЛОГИЯ :

# 1
  • Мнения: 25
Не знам какво да ти кажа, аз съм на 21 години и наскоро разбрах че съм с този проблем (явно от доста време без да знам  Cry ), хормонални изследвания не са ми правени но ме прегледаха от вътре с нещо като мини камерка и се оказа че хич не съм добре. Изписаха ми Ясмин, но все още не съм почнала да ги пия. Много съм объркана, прочетох много информация по този въпрос и не знам какво да предприема, защото се предполага че за момента не мога да си имам деца, но не е сигурно че това може да се оправи, всеки ти казва различни неща, ти все още си малка (не се обиждай  Wink ) и може при теб да не е толкова сложно. Надявам се да се оправиш бързо, успех!

# 2
  • София
  • Мнения: 2 211
Момичетата в подфорум Проблемно забременяване..., могат доста да ви посъветват.

# 3
  • София
  • Мнения: 2 205
Аз имах поликистозни яйчници преди да забременея с дъщеря си,
след раждането се оправих,не съм имала повече проблеми.
Даже и цикъла ми се нормализира.
Успех,дано не е нещо сериозно,толкова си млада!  bouquet

# 4
  • Мнения: 25
Благодаря ти много! Дано!

# 5
Здравей,
Като гледам твоето наподобява на моето положение. Аз имах ПКЯ, но никой не се сети да ми изследва хормоните, а направо ми направиха лапароскопия. Не съжалявам, сега цикълът ми е редовен. При теб ПКЯ (ако ти го установят или пък ако цъкълът не е редовен ) предполагам е от завишените мъжки хормони.Мъжките хормони се произвеждат в малки части от яйчниците и малко от надбъбречната жлеза. 17 OHP  DHEA-s заедно със завишения Тестостерон говорят че при теб надбъбрека ти прави проблем. Консултирай се с добър ендокринолог и не се тревожи, колкото по-рано толкова по-добре. Успех  Hug

# 6
# 7
  • Мнения: 899
Високият 17ОН прогестерон ,не  говори ли за проблеми с надбъбречните жлези?Консултирай се с ендокринолог.

# 8
  • София
  • Мнения: 242
И аз имам този, проблем но с хормоните прогестеронът ми е много нисък.Предписаха ми Диане 35 за 6 месеца.

# 9
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 327
Момичетата в подфорум Проблемно забременяване..., могат доста да ви посъветват.
  Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 141
Много благодаря за помощта на всички. От около месец и половина взимам Дуфастон и мога да се похваля, че вече имам съществуващ цикъл (странно ми е, като се има предивд, че преид беше на 2-3-4 месеца, хах). На новите изседвания DHEA-S пак е висок, но е по-нисък от предишните. Бавно и славно всичко си идва в норма. Simple Smile

# 11
  • Мнения: 53
Здравейте!

Аз също имам такива проблеми и бих искала да се вкюча в обсъждането.
На мен ми изследваха ИРИ инсулин - 16.05
                                    глюкоза - 5.06
                                    триглицериди - 2.19

Може би имам инсулинова резистентност и съм супер сдухана  Rolling Eyes

# 12
резултатите трябва да ги покажеш на гинекокога си, не се "сдухвай" за нищо.
И някоя няма ли да се похвали, че при нея всичко е наред вече...



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт