Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 март 2008, 15:11 ч.

Относно КАТ

  • 335
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 41
Здравейте,момичета.Интересува ме ако някой скоро е подменял свидетелство за управление на МПС/с изтекъл срок,за кат.С става дума/.Какви документи се носят и много ли се чака?Благодаря,ако някой има време да ми отговори.

# 1
  • Мнения: 517
РЕД ЗА ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКО СВИДЕТЕЛСТВО
ЗА УПРАВЛЕНИЕ
НА МОТОРНО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО

Българското свидетелство за управление на моторно превозно средство е индивидуален удостоверителен документ за правоспособност за управление на моторно превозно средство. То може да служи и като идентификационен документ за самоличност на територията на Република България, когато лицето не може да представи друг документ за самоличност.
Срокът на валидност на свидетелството за управление на МПС е 10 години, а на лица с физически недостатъци - 5 години.
Към свидетелството за управление на МПС се прилага и контролен. Той е неразделна част от свидетелството за управление и потвърждава неговата валидност.

Какво трябва да знаят гражданите за процедурата
по издаването на новите свидетелства за управление на МПС:2. Подмяна на свидетелството за управление на МПС.

Подмяна на свидетелството за управление на МПС се извършва при изтичане срока на свидетелството, промяна в категорията или личните данни на водача. За да подменят свидетелството си за управление, водачите следва първо да притежават документ за самоличност паспорт или лична карта. Приемането на документи за подмяна на свидетелството за управление става в сектор "КАТ ПП", където водачът трябва да се яви лично и да представи :
* лична карта или паспорт;
* медицинско удостоверение за физическа годност /за категориите М, А и В - заверено само от очен лекар, а останалите категории - за пълен медицински преглед/ издадена по надлежния ред;
* старото свидетелство за управление на МПС.

# 2
  • Мнения: 41
Супер изчерпателно.Благодаря за бързият отговор.  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт