Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 март 2008, 17:09 ч.
  • Преглеждания  87 676  Мнения  787  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 2 392
Старата темичка:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=187931.0

Повече добри новини и по- малко присъединяващи се тук.

Реклама
# 1
  • ВАРНА
  • Мнения: 1 315
хайде първа. идвам от старата тема.

имам въпрос: на колко време ендокринолозите ви ви пускат изследвания?
аз изследвам ТСХ на всеки 40-50 дни.

# 2
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 11 964
на 6 месеца

# 3
  • под звездите
  • Мнения: 3 454
Утре съм на преглед при ендокринолог.
Имам положителни ТАТ антитела и ФТ3 под нормата. Имам ужасно силни и болезнени бодежи в сърцето- направо ме влудяват.

След прегледа ще споделя с вас положението.

# 4
  • Мнения: 5 722
имам въпрос: на колко време ендокринолозите ви ви пускат изследвания?
аз изследвам ТСХ на всеки 40-50 дни.

Защо толкова често? Още уточнявате дозировката?

Правилно е на шест месеца - в началото на лятото и зимата. И съответно дозата се коригира, като обикновено зимата се увеличава малко.

Аз вече се изследвам в годината веднъж. Омръзна ми е да вися пред лекарските кабинети.

# 5
  • Мнения: 638
Аз хоодя на изследвания на 3 месеца!

# 6
  • Sofia, BG
  • Мнения: 392
И аз да се запиша в новата темичка.  Mr. Green
От няколко дни съм на Метформин заради инс резистентност и поликистозните яйчници. Много съм доволна - нямам апетит и нямам и от гадните странични ефекти.  Ще гледам да хвана вълната и да поотслабна, понеже четох, че този прекрасен ефект се губел с времето.
А иначе си меря хормона, когато ми скимне..трябва май да въведа някаква периодика.. Thinking Моя приятелка също си го изследва, когато реши и сама си коригира дозата - аз мисля, че такъв самоконтрол не е опасен, когато си знаеш как ще реагира организма.. Thinking

# 7
  • У дома
  • Мнения: 1 728
Аз още ходя на 6 седм., но не знам докога ще е така.

# 8
  • София
  • Мнения: 779
Аз съм нова.Казвам се Мариана и съм на 25г.Днес ми казаха,че имам синдром на Хашимото. TSH ми е 2,041 при реф.стойности 0,35-5,00.Бях при д-р Начев и ми каза че засега не се налага лечение. Аз отидох при него във връзка с невъзможността ми да забременея и липсата на овулация.Каза че може да ми стимулират овулацията,тъй като TSH<2.5 Общо взето е това.сега тепърва ще се запознавам с това заболяване. Другото,което ми каза е че им ставам пациентка за цял живот.Да ходя всяка зима при него.А ако забременея веднага да отида.

# 9
  • ВАРНА
  • Мнения: 1 315
имам въпрос: на колко време ендокринолозите ви ви пускат изследвания?
аз изследвам ТСХ на всеки 40-50 дни.

Защо толкова често? Още уточнявате дозировката?

Правилно е на шест месеца - в началото на лятото и зимата. И съответно дозата се коригира, като обикновено зимата се увеличава малко.

Аз вече се изследвам в годината веднъж. Омръзна ми е да вися пред лекарските кабинети.

не знам дали това се нарича уточняване на дозата еутирокс - един месец пия 50, после смяна на 25, после пак 50, сега 75... Tired колкото и да е дозата се чувствам добре Simple Smile но ми писна да ме бодат на всеки 40-50 дена...

мерси за отговорите  bouquet

# 10
  • Sofia, BG
  • Мнения: 392
Аз съм нова.Казвам се Мариана и съм на 25г.Днес ми казаха,че имам синдром на Хашимото. TSH ми е 2,041 при реф.стойности 0,35-5,00.Бях при д-р Начев и ми каза че засега не се налага лечение. Аз отидох при него във връзка с невъзможността ми да забременея и липсата на овулация.Каза че може да ми стимулират овулацията,тъй като TSH<2.5 Общо взето е това.сега тепърва ще се запознавам с това заболяване. Другото,което ми каза е че им ставам пациентка за цял живот.Да ходя всяка зима при него.А ако забременея веднага да отида.

Ами..добре дошла сред нашите редици..Хубаво е, че ТСХ ти е в норма, а как са антителата, заради които е поставена диагнозата? ThinkingИнтересно ми е, защото явно хем са извън норма, за да ти кажат, че имаш Хашимото, хем не са много над реф. стойности, защото не са повлияли на ТСХ..
Хормона ти си е в граници и не е причина за липса на бременност, като се регулира медикаментозно овулацията няма проблем за постигане на бременност. Успех!  Peace

# 11
  • София
  • Мнения: 779
[Ами..добре дошла сред нашите редици..Хубаво е, че ТСХ ти е в норма, а как са антителата, заради които е поставена диагнозата? ThinkingИнтересно ми е, защото явно хем са извън норма, за да ти кажат, че имаш Хашимото, хем не са много над реф. стойности, защото не са повлияли на ТСХ..
Хормона ти си е в граници и не е причина за липса на бременност, като се регулира медикаментозно овулацията няма проблем за постигане на бременност. Успех!  Peace
[/quote]

Още не съм изследвала антителата.Диагнозата ми я поставиха след преглед на ехограф.Много ми е странно от днес съм с тази диагноза  Shocked

# 12
  • Мнения: 314
Здравейте момичета!От известно време усещам стягане в гърдите. При рентгенова снимка се оказа,че имам хроничен брохнит(благодарение  на Личната лекарка ,но това е друга тема).Но тъй като преди 10 месеца родих и след раждането се чувствам като парцал,сутрин нямам сила да стана от леглото,имам треперене на ръцете и понякога сърцебиене.Проблема е,че имам от години проблеми с нервите,та малко се размазва картината.Но ме хвана параноята и отидох да си направя преглед и при ендокринолог,да не би да има нещо  на щитовидната жлеза. Лекарката ми направи ехграфия и заключението е че е ОК,днес взех изследването и се оказа,че е изследван само ТСХ-1.69.Тъкмо се зарадвах,че всичко е в норма,когато се разрових тук и се оказва,че това ,което е направено изобщо не е достатъчно. Какво друго трябва да направя,за да видя дали съм с нормална жлеза?Явно е ,че не мога да кажа на ендокриноложката "Пусни ми и антитела",защото ще ме изгони от кабинета. Ще ги направя на своя глава,а за резултата пак ще ви моля за помощ.Молбата ми е какви точно изследвания трабва да направя още,и приблизително колко ще ми струват.?И още нещо тези антитела и хормони на гладно ли да ги напра вя или  няма  значение?Имам редовен цикъл.закотвено от една гонина килограми и нямам изпотяване. Спя нормално.Според вас дали съм болна?

# 13
  • У дома
  • Мнения: 1 728
ladybg, и моята докторка не виждаше смисъл в допълн. изследвания, но аз си поисках. Лекарите  не задълбават много в нашия проблем, защото по принцип това си област, за която все още малко се знае.

Аз ще давам кръв тази седм и другата ще си видя резултатите. Сигурно пак ще има за какво да поспоря с госпожата, но тя ми е свикнала. Снощи четох за едно изследване от преди 8 год - в Англия се прави и установяват, че пациенти, на които заменят част от дозата на Л-тироксин с хормон Т3, два пъти дневно, защото той директно действа на жлезата, имат значително подобрение в една област. Почти няма разлика в данните от различните тестове, НО тези, които приемали директно Т3 имали значително повишена умствена дейност. С една дума - пипето ти сече по-бързо, което за мен е по-важно и от борбата с умората.
Следващите години маса лекари се опитват да ни внушат, че тялото има нужда само от Т4, т.е. Синтроида или Л-тироксина в БГ, защото това лекарство е много доходоносно за компаниите, които от своя страна спонсорират много мед. заведения и лекарите излизат от там дресирани как да ни лекуват.
Тъжно, но факт - пак всичко се върти около парата.

# 14
  • Мнения: 638
И на мен не са ми изследвали антителата ,как се озна4ават в изследванията?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт